Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Yarvik TAB462 Zania

Met de Yarvik TAB462EUK Zania 10″ tablet (EAN: 8717534018402) heeft Yarvik inmiddels de tiende 10,1-inch Android-tablet op de markt gebracht. De Yarvik TAB462 is weer een stapje richting de mid-end tablet-pc voor Yarvik. Of om het anders te zeggen, deze tablet-pc is weer een klein stapje verder van de zeer goedkope budget-tablets die Yarvik al enkele jaren produceert.

Yarvik is een merknaam van SWEEX, fabrikant van accessoires en elektronica-producten. In dit overzicht lees je alles over de Yarvik TAB462EUK Zania. Onderaan deze pagina vind  je de officiële persfoto’s van deze tablet. Rechts vind je in een overzicht alle specificaties. In de navigatiebalk boven deze webpagina vind je een overzicht van bijvoorbeeld de accessoires en de Yarvik TAB472 prijzen.

Ontwerp

De Yarvik TAB462 heeft veel weg van de iPad, zeker als je naar de vorm van de achterkant van de tablet kijkt. Ook zijn er andere overeenkomsten, zoals de witte rand naast het beeldscherm. Deze Yarvik tablet is wel wat groter, zwaarder en dikker dan de iPad. Echter, de verschillen zijn minimaal.

De behuizing van de TAB462 is van aluminium. De rand naast het beeldscherm is gemaakt van wit plastic. De tablet heeft, zoals bijna alle nieuwe Yarvik-tablets, twee hardware knoppen aan de korte zijkant, naast de standby-knop.

Beeldscherm

Het beeldscherm is standaard binnen de Android-markt en  niet uitzonderlijk te noemen. Met een diagonaal gemeten formaat van 10,1 inch en een resolutie van 1280 bij 800 pixels valt de tablet niet op. Wil je deze Yarvik TAB462 als budget-tablet benoemen dan moet gezegd worden dat dit product eruit springt met een capacitief beeldscherm en de aanwezigheid van In Plane Switching (IPS). Het beeldscherm ondersteunt touch met één tot maximaal vijf vingers.

Hardware

Onder het beeldscherm is een ARM-processor van het type Cortex A8 aangebracht. Deze single-core processor heeft een kloksnelheid van 1,2 GHz en werkt samen met 1 GB werkgeheugen. Aan boord bevindt zich 8 gigabyte aan opslag-geheugen wat uit te breiden is als je daar behoefte aan hebt. Voor meer geheugen kun je een microSD-kaart in de Yarvik TAB462 plaatsen met een opslag capaciteit van maximaal 32 gigabyte.

Op het gebied van de aansluitmogelijkheden van deze tablet met andere apparatuur en het internet zit je prima. Een internetverbinding is te maken met de WiFi-antenne (IEEE 802.11b/g/n). Een externe monitor is aan te sluiten met de HDMI-connector (je dient wel zelf een verloopkabel van miniHDMI naar HDMI te kopen) maar verwacht geen 1080p hd-video’s te kunnen streamen naar een hd-monitor. De processor zal niet genoeg kracht hebben om dit te bewerkstelligen. Als laatste heb je de beschikking over een USB 2.0-poort.

Software

De Yarvik TAB462EUK draait op Android 4.0. Yarvik installeert standaard de meeste basis-applicaties op deze tablet. Dit zijn onder andere een Alarm klok, Browser, Calculator, Kalender, Camera app, Download app, E-book Reader, E-mail app, ES File Explorer (bestandsbeheer), MobiSoft OfficeSuite Viewer (Office applicatie kijker), Music Player, Photo & Video Gallery, en een Voice Recorder.

De Play Store is geïnstalleerd op deze tablet. De Google applicaties zijn niet allemaal geïnstalleerd op deze tablet. De meeste kun je zelfstandig downloaden via de Play Store.

Yarvik TAB462EUK Zania 10″ tablet kopen

De Yarvik TAB462 kun je vanaf augustus 2012 kopen. Je kunt de TAB462 onder andere kopen bij BCC en Bobshop. Voor alle actuele prijzen van deze Yarvik tablet kun je kijken in het tabblad ‘prijzen’. Deze vind je boven de beschrijving van deze tablet.

Yarvik TAB462 persfoto’s

Yarvik TAB462EUK review

Als we deze Yarvik tablet in handen krijgen zal TabletGuide.nl een review maken van de TAB462 Zania.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.