Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

ASUS Vivo Tab RT

De ASUS Vivo Tab RT is de eerste volwaardige Windows RT-tablet van ASUS. Deze 10-inch tablet-pc met afneembaar keyboard dock zal de meer mobiele versie zijn van de Windows 8-tablets die ASUS en andere fabrikanten gaan lanceren richting het einde van het jaar 2012. In onderstaande omschrijving vind je alle informatie en de meest belangrijke specificaties van de ASUS Vivo Tab RT. Als de tablet in de verkoop gaat in Nederland dan kun je alle prijzen en de beschikbaarheid in de Nederlandse winkels vinden in het kopje ‘prijzen‘ in de balk boven deze pagina.

De ASUS Vivo Tab RT lijkt op veel gebieden op de ASUS Transformer Prime, de ASUS Transformer Infinity Pad 700 of de goedkopere ASUS Transformer Pad 300T. Verderop in dit artikel lees je wat de verschillen tussen de Transformer tablets en de Vivo Tab RT zijn.

Ook brengt ASUS een iets grotere maar verder vergelijkbare tablet op de markt, de ASUS Vivo Tab. Deze tablet heeft een Intel-processor en draait op Windows 8 in plaats van Windows RT.

Beeldscherm

De ASUS Vivo Tab RT beschikt over een 10,1-inch beeldscherm welke een resolutie heeft van 1.366 bij 768 pixels. Deze resolutie is wat afwijkend van de bekende Android tablet-resoluties (veelal 1280 bij 800). De schermverhouding van de Windows RT-tablets zal wat afwijken van de Android tablets. Bij Android is de schermverhouding meestal 16:10. Windows RT-tablets zul je meestal zien met de 16:9-verhouding, zoals ook bij de Vivo Tab RT van ASUS het geval is. Het beeldscherm is gemaakt met de  Super IPS display technologie wat scherpe kijkhoeken mogelijk maakt. Verder ondersteunt de Vivo Tab RT multitouch tot 10 vingers en is het beeldscherm capacitief.

Hardware Vivo Tab RT

De Vivo Tab RT van ASUS heeft weer de snelst mogelijke ARM-processor van dit moment aan boord. De energiezuinige Tegra 3-chipset van Nvidia is krachtig met 4 supersnelle processorkernen en energiezuinig vanwege de aanwezigheid van een vijfde energiezuinige processorkern die werkt bij licht gebruik of in standby.

Aan boord heb je de beschikking over maar liefst 2 GB RAM geheugen, wat weer een stap hoger is dan bij de beste Android tablets die we nu zien. Waarschijnlijk zal de software meer zogenaamde rekenkracht vragen onder andere vanwege de geavanceerde multitasking capaciteiten van Windows RT. Later meer hierover.

Verder heb je de beschikking over in ieder geval 32 GB geheugen en een microSD-slot. Het is nog niet bekend of er ook modellen uitgebracht zullen worden met andere geheugenopties.

Zo is het ook nog niet bekend of er ook een ASUS Vivo Tab RT 3G zal verschijnen. ASUS heeft aangegeven in eerste instantie alleen met een WiFi model op de proppen te komen.

Andere features van deze ASUS Vivo Tab RT zijn:

 • mini of microHDMI poort;
 • ASUS poort (opladen, connectie met andere pc) en voor aansluiting op het afneembare toetsenbord;
 • Hardware knoppen: volume, aan/uit, rotation lock;
 • 8,0 megapixel camera;
 • 2,0 megapixel frontcam;
 • WiFi 802.11 b/g/n;
 • Bluetooth 4.0C;
 • GPS, NFC.

Afneembaar keyboard dock

Het afneembare toetsenbord is handig als je productief wilt zijn, met bijvoorbeeld het typen van grotere e-mails of het bewerken van documenten. Het toetsenbord bevat alle functies die je ook op een normaal toetsenbord vind, maar zoals bij alle toetsenborden behorend bij kleine laptops of tablet-pc’s heb je niet de beschikking over een ‘nummeriek keypad’. Wel bevindt zich onder de toetsen een trackpad waarmee je de muis aan kunt sturen. Ook kun je een (eventueel draadloze) muis aansluiten op de Vivo Tab RT met keyboard op de USB-poort in het keyboard dock.

Zoals we gewend zijn bij alle Transformer tablets heeft ook de ASUS Vivo Tab RT een extra accu die via de innovatieve software zorgdraagt voor een zo lang mogelijke accuduur van de tablet, eventueel met toetsenbord. De accu van het toetsenbord zal namelijk altijd in dienst staan van de tablet. Zo zal het toetsenbord van de Vivo Tab RT er voor zorgen dat een eventueel lege accu van de tablet weer opgeladen wordt.

Software

De ASUS Vivo Tab RT draait op Windows RT, wat een variant is van Windows 8. Windows RT is speciaal ontwikkeld voor mobiele apparaten die voorzien zijn van een ARM-processor. Zo ook deze Vivo Tab RT. Meer informatie over Windows RT vind je hier.

Verschil Transformer tablets vs. Vivo Tab RT

Naast het verschil in besturingssysteem (Android vs. Windows RT) zijn er enkele kleine wijzigingen in de ASUS Vivo Tab RT die hebben plaatsgevonden. Deze vind je hier:

 • Klein verschil in design, waaronder een kleiner gewicht;
 • Lichtgevend Windows 8/RT-logo onder het scherm;
 • Toevoeging van een rotation lock knop om te voorkomen dat het scherm meedraait.

ASUS Vivo Tab RT kopen

Wil je de Vivo Tab RT van ASUS kopen? Dat kan vanaf eind 2012. Schrijf je op deze pagina in om een e-mail te krijgen wanneer je de ASUS Vivo Tab RT kunt kopen.

Foto’s ASUS Vivo Tab RT

ASUS Vivo Tab RT review

Helaas hebben we nog geen review kunnen maken van deze ASUS tablet. Een verzameling van de eerste hands-on reviews van deze ASUS tablet vind je in het artikel: ASUS Vivo Tab RT hands-on reviews.

Een reactie

 1. Gaarne bericht waneer beschikbaar?

  Wil je de Tablet 600 van ASUS kopen? Dat kan vanaf eind 2012. Schrijf je op deze pagina in om een e-mail te krijgen wanneer je de ASUS Tablet 600 kunt kopen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.