AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

| 2 reacties

Review: Slim One Keyboard & Ergoline Ergonomic Tablet Stand

Gebruiksgemak: Scherm: n.v.t.
Geluid: n.v.t. Degelijkheid:
Connectiviteit: n.v.t. Software: n.v.t.
Accuduur: n.v.t. Prijs:
Eindoordeel:

Voor productief gebruik haalt de tablet het nog altijd niet bij de laptop. Tekstverwerkers, spreadsheets en andere office toepassingen werken nog altijd het beste op een laptop of desktop. Maar daarbij is een tablet uitstekend te gebruiken als tweede scherm. Het Slim One Keyboard en de Ergoline Ergonomic Tablet Stand brengen de besturing van laptop en tablet samen. We mochten de ergonomische combinatie van het toetsenbord en de tablet enkele weken testen. In deze review vind je onze onafhankelijke beoordeling van beide tablet accessoires.

Slim One Keyboard

Het Slim One Keyboard doet op het eerste oog direct denken aan het bekende Apple toetsenbord. Net zo dun, net zo compact. Eigenlijk is er maar één duidelijk verschil: het knopje rechtsboven. De zogenaamde ‘iPhone’ knop zorgt er voor dat het toetsenbord eenvoudig connectie maakt met een bluetooth tablet of smartphone.


Door de iPhone knop te gebruiken schakelt het toetsenbord eenvoudig over naar het Bluetooth apparaat. Krijg je tijdens het werk een iMessage bericht binnen op je iPad? Druk op de knop en schrijf met het toetsenbord direct een antwoord. Druk nogmaals op de knop en je toetsenbord is weer verbonden met je laptop.

Het toetsenbord is 15 cm smaller dan een regulier toetsenbord. Dat is niet alleen handig omdat het minder ruimte kost, maar het is volgens de fabrikant ook nog eens ergonomisch verantwoord. Waarom dat is, dat zie je op de afbeelding hiernaast.

We hebben de Slim One Keyboard, samen met de ergonomische tablet standaard, enkele weken mogen testen. De functies zijn in de praktijk erg handig, zeker als je regelmatig schakelt tussen een pc en je iPad. Als je bij dit schakelen regelmatig tekst moet verwerken dan is de koppeling op het toetsenbord ideaal. De omschakeling verloopt snel en de connectie via Bluetooth verloopt soepel.

Het schakelen tussen laptop en iPad gaat zo makkelijk dat het onwennig of onnatuurlijk aanvoelt als je start met werken met deze combinatie van apparaten. Maar als je er aan gewend bent dan merk je dat het werken inderdaad ergonomisch verantwoord is en dat je een stuk productiever wordt. Je kunt je iPad makkelijk als onafhankelijk tweede beeldscherm gebruiken, voor bijvoorbeeld de weergaven van je e-mail en je laptop gebruiken voor meer productieve oplossingen zoals het gebruik van Microsoft Office toepassingen.

Second-screen applicaties voor de iPad en Android-tablets, waarbij de tablet als tweede Windows-scherm gebruikt kan worden, bleken uit de applicatie review nog niet gebruiksvriendelijk.

De versmalling van het toetsenbord heeft wel een nadeel ten opzichte van een standaard toetsenbord. De Slim One Keyboard beschikt namelijk niet over een Numpad rechts van de toetsen. Juist een (hardware) Numpad is voor veel productieve taken een ergonomische oplossing. Gelukkig vind je op de letter-toetsen wel een alternatief Numpad dat je kunt gebruiken als je met je linkerhand de ‘Fn-knop’ vasthoudt.

Overigens moeten we opmerken dat vrijwel alle standaard Bluetooth keyboards voor gebruik bij een tablet-pc geen Num-Pad toetsen hebben. In vergelijking met tablet-toetsenborden heeft het Slim One Keyboard grote toetsen, wat ongetwijfeld beter is voor je vingers en polsen.

Ergoline Ergonomic Tablet Stand

Wanneer je je tablet onderdeel maakt van je werkplek, dan mag een goede tablet standaard niet ontbreken. Veel tablethoezen voorzien in een basisbehoefte om je tablet rechtop te kunnen zetten. Maar het kan natuurlijk altijd beter. De Ergoline Ergonomic Tablet Stand is een vederlichte en bijzonder dunne oplossing. Hij is gemaakt van lichtgewicht aluminium en volledig opvouwbaar. Hij weegt zo’n 300 gram.

De stand kan in vier verschillende hellingshoeken neergezet worden. In de hoogte zijn vijf standen mogelijk. Mogelijkheden genoeg om de tablet naar wens te positioneren. Door de tablet standaard op te vouwen is de standaard terug te brengen tot het formaat van een A4-vel. Het product is dan slechts 4 millimeter dik. De Ergoline Tablet Stand voelt degelijk aan, ondanks het gebruik van lichtgewicht materialen.

Deze ergonomische tablet standaard is hierdoor makkelijk te vervoeren. Hij past perfect in een tablettas en in een laptoptas.


Met behulp van de Ergoline Ergonomic Tablet Stand zijn alle gewenste posities van je iPad mogelijk. Wil je de iPad los op een standaard zetten, dan was de iPad ideaal op ooghoogte te plaatsen. Gebruik je de iPad als tweede scherm bij een laptop, dan is het mogelijk om de iPad in dezelfde hoek en op dezelfde hoogte te positioneren als je laptop, waardoor het schakelen tussen beeldschermen een horizontale beweging van je hoofd en nek vergt.

De iPad is in zowel landscape- als portrait-modus te positioneren. Het draaien van de iPad gaat gemakkelijk.

Conclusie

De twee geteste accessoires vormen een sterk duo. De combinatie van de Slim One Keyboard en de Ergoline ergonomische tablet standaard is ideaal.

Het toetsenbord maakt het bedienen van je tablet naast een laptop eenvoudiger en de tabletstand zorgt voor de juiste positie van het apparaat. Dat voorkomt de nodige frustratie en blessures. Je moet wel redelijk diep in de buidel tasten, want voor iets minder dan 190 euro is het geen goedkope combinatie. Daarbij moet gezegd worden dat beide accessoires van hoogwaardig materiaal zijn vervaardigd en degelijk aanvoelen. Of dat de prijs rechtvaardigt, dat mag ieder voor zich bepalen.

Foto’s

Slim One Keyboard is te koop bij BackShop voor € 99,95
Ergoline Ergonomic Tablet Stand is te koop bij BackShop voor € 89,-

2 reacties

 1. Als je de prijs van beiden optelt ben je al halfweg de prijs van een ASUS tablet met keyboard. Die passen perfect op elkaar en je hebt nog een goede extra accu ook.

  Wellicht kunnen de nieuwe Windows8 tablets het gat met laptop/desktop voor met name de zakelijke markt nog verder dichten.

 2. Ik sluit me helemaal bij de vorige reactie aan.
  Het is JUIST door het geintegreerde docking station dat de Asus Transformer tablets op een eenzaam hoog niveau staan in vergelijking met hun concurrenten.

  Er is geen iPad of andere tablet te vinden op dit moment die de werking van een gewone netbook zo dicht benaderd als de Asus Transformer-serie (TF300, TF201 en TF700).
  Waar de Asus TF201 Prime nog wat tekortkomingen heeft inzake GPS en een wat mindere WiFi ontvangst doet de TF700 (Infinity) al die minputen direct vergeten.
  Een supersnelle tablet met een uitstekend scherm, lage gebruiksduur, snelle processor, stabiel OS, een zeer goed toetsenbord en meer dan voldoende connectie mogelijkheden (USB, SD, Micro-SD, direct WiFi).

  Losse toetsenborden klinken leuk maar zijn in de praktijk lastig mee te nemen waar je de Asus gewoon dichtklapt als een normale laptop.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.