Waar moet je op letten bij het kopen van een tablet? [1/3]

0

Wil je een tablet kopen? Als je overgaat tot de aankoop van een tablet heb je al een aantal keuzes gemaakt. Je hebt er namelijk al voor gekozen om geen laptop of andere vorm van een computer te kopen. Toch ben je er nog niet. Voordat je de juiste tablet kunt kopen, zul je een hoop keuzes moeten maken over de uiterlijke kenmerken en functionaliteiten die voor jou belangrijk zijn. Het is goed om te bedenken waar je het toestel voor gaat gebruiken en ook waar je het toestel gaat gebruiken. We helpen je in dit artikel met het maken van de moeilijkste keuzes.

Weet je al waar je op moet letten bij het kopen van een tablet-pc? Kijk dan in het tablet overzicht of de tablet vergelijker. Hier vind je alle populaire tablets met specificaties, prijzen en de winkels waar je de tablet kunt kopen. Ook kun je de specificaties van twee of drie tablets met elkaar vergelijken.

Heb je in een opwelling gekozen voor een tablet? Of wil je gewoon de laatste gadgets in huis hebben en uitproberen? Of ben je benieuwd wat voor een soort tablet je eventueel ooit aan zou willen schaffen? Wees niet ongerust. Deze tablet keuze-wijzer helpt je op weg!

7 belangrijke keuzes

De tablet keuze-wijzer behandelt 7 onderwerpen die van belang zijn voor het kiezen van je tablet. Deze onderwerpen bespreken we later in detail.

1.       Formaat scherm
2.       Besturingssysteem: Open of gesloten?
3.       Applicaties of programma’s?
4.       Connectiviteit
5.       Mobiel data abonnement?
6.       Geheugen
7.       Prijs

Heb je over deze zaken een beslissing gemaakt? Dan kun je in de tablet-kiezer je keuze in het linker menu selecteren. Uiteindelijk krijg je als resultaat de tablets die voldoen aan de keuzes die je hebt gemaakt. Deze tablets kun je handig vergelijken, je kunt meer informatie, specificaties en reviews lezen en prijzen vergelijken.

Heb je gekozen voor een tablet samen met een 3G-abonnement? Dan kun je op TabletGuide makkelijk alle sim-only data abonnementen vergelijken en alle abonnementen i.c.m. tablets vinden.
Let wel op: de keuzehulp zal uiteindelijk geen tablet voor je aanreiken als beste keuze. Het assortiment tablets verandert elke week. Daarnaast is er nooit één antwoord op de vraag welke tablet perfect bij je past.

1)      Formaat scherm

De belangrijkste keuze die je moet maken over het beeldscherm is het formaat. Een van de belangrijkste redenen om een tablet te kopen is het kleine formaat, het lichte gewicht en het feit dat een tablet gemakkelijk onderweg mee te nemen is. Tablets zijn grofweg in 2 categoriën in te delen: tablets van rond de 10 inch en tablets rond de 7 inch.

De bekendste tablet van rond de 10 inch is de iPad 2. Dit formaat tablet is ongeveer 25 bij 20 centimeter groot en weegt meestal tussen de 600 gram en 1 kilogram. Dankzij het formaat krijg je een goede multimedia ervaring waardoor je speciaal ontworpen applicaties voor bijvoorbeeld tijdschriften, kranten en nieuwssites op een interactieve manier kunt gebruiken.

De groep van rond de 7 inch tablets heeft wat minder weergave- en interactiemogelijkheden, maar heeft weer andere voordelen t.o.v. de grotere categorie. 7 inch tablets zijn makkelijker mee te nemen en makkelijker in de hand te houden. Deze tablets hebben een formaat van ongeveer 19 bij 13 centimeter en wegen rond de 400 à 500 gram. Bekende 7 inch tablets zijn de Acer Iconia A100 en de HTC Flyer.

Tussen deze twee categorieën zitten tal van tablets met een afwijkend formaat. Zo heeft Samsung in haar Galaxy Tab lijn ook tablets met een schermdiagonaal van 7.7 en 8.9 inch.

Er zijn natuurlijk andere factoren om op te letten. Is het scherm capacitief of resistief? Een capacitief aanraakscherm is veel gevoeliger en werkt een stuk prettiger. Tegenwoordig zijn vrijwel alle kwaliteit-tablets uitgerust met een capacitief scherm.

Bekijk ook eens onze infographic waarmee je alle formaten tablets eenvoudig kunt vergelijken.

Vervolg tablet keuzehulp

Dit was het eerste deel van de tablet keuzehulp. Deel 2 van dit drieluik op vind je hier.

In de tablet-kiezer kun je alvast makkelijk een selectie maken van tablets die voldoen aan je eisen.

Deel 1
Deel 2
Deel 3

Laatst bijgewerkt op: 29-10-2011

Share.

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer