Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Lenovo ThinkPad Tablet 2

Met de Lenovo ThinkPad Tablet 2 betreedt het bedrijf voor het eerste de Windows 8-tablet branch. Lenovo’s tweede ThinkPad tablet, na haar eerste Android ThinkPad Tablet, is zoals de hele ThinkPad laptop-serie een product gericht op de zakelijke markt. Zo plaatst Lenovo de zakelijke variant van Windows 8, Windows 8 Pro, op dat tablet. Ook zijn verschillende zakelijke must-have features ingebouwd. Op deze tablet-pagina vind je alle belangrijke informatie over de Lenovo ThinkPad Tablet 2, net als de eerste persfoto’s van het product. Ook lees je alles over de optionele accessoires bij deze Lenovo tablet.

Ontwerp

De ThinkPad Tablet 2 is een zakelijke tablet-pc en is daar ook voor gebouwd. Je hoeft dus geen indrukwekkend hip design te verwachten. De tablet is 9,8 millimeter dun, minder 1 centimeter, wat netjes is voor een zakelijk model met al de features die verder in dit artikel zijn weergegeven. Om de optionele stylus te kunnen bergen in de tablet heeft de linkerzijde een kleine uitstulping aan de achterkant, zoals je op de foto kunt zien. Hierdoor is de tablet helemaal vlak op een tafel te leggen. De ThinkPad Tablet 2 is alleen te koop in de kleur zwart. Later worden twee bijpassende accessoires voor de ThinkPad Tablet 2 beschreven.

Beeldscherm

Het 10,1 LED-scherm met IPS is capacitief en ondersteunt multitouch. Het beeldscherm heeft een digitizer technologie ingebouwd voor gebruik met de stylus.

Je kunt optioneel een stylus aanschaffen bij deze tablet. De punt van de Lenovo digitale pen lijkt die van een Wacom stylus te zijn.

Hardware

De Lenovo ThinkPad Tablet 2 wordt aangedreven met behulp van een nieuwe generatie Intel ATOM processor. Exacte details van deze Intel-chipset zijn nog niet bekend gemaakt. Ook de opslag capaciteit is nog niet officieel bekend, maar we nemen aan dat er in ieder geval een 64 GB-model gemaakt zal worden. De tablet heeft de beschikking over een microSD-slot.

Stylus

De stylus betreft een Wacom-stijl digitale pen. Het beeldscherm beschikt over een actieve digitizer.

Connectiviteit

De aansluitopties van de Lenovo ThinkPad zijn eindeloos. Laten we beginnen met de data-connectiveit. Er zullen WiFi en WiFi + 3G-modellen op de markt komen. WiFi ondersteunt 802.11 b, g, n (2.4 GHz).

Verder heb je de beschikking over Bluetooth, GPS, een microHDMI. Met behulp van de volwaardige USB 2.0-poort kun je allerhande apparatuur aansluiten op deze Lenovo tablet.

Software

Deze zakelijke Lenovo tablet-pc wordt geleverd met Windows 8 Pro. Deze uitgebreide variant van Windows 8 ondersteunt onder andere data-encryptie, virtualisaties en pc-management. De Windows 8 Pro software op deze tablet ondersteunt alle Windows-programma’s die ook op eerdere Windows-versies konden draaien. Microsoft Office 2013 draait op deze Lenovo tablet. Standaard wordt de ThinkPad Tablet 2 uitgerust met Microsoft Office Word, Excel, Powerpoint en Onenote. Deze drie Office-applicaties zijn aangepast voor het gebruik op een touchscreen. Maar ook de aansturing met toetsenbord en muis werkt zoals gewoonlijk.

Accessoires

Lenovo heeft twee tablet accessoires ontwikkeld voor bij de Lenovo ThinkPad Tablet 2. Als eerste is een speciaal docking station ontwikkeld waardoor de Lenovo Tablet 2 netjes recht blijft staan en opgeladen wordt. Verder bevinden zich in de tablet een volwaardige HDMI-poorrt (de microHDMI-poort wordt geblokkeerd bij bevestiging op het dock) en maar liefst drie USB-poorten.

Ook kun je een toetsenbord docking station kopen bij de Lenovo ThinkPad tablet, welke volledig in stijl is met de toetsenborden van de ThinkPad laptops. Het toetsenbord, waar je de Tablet 2 van Lenovo in kunt plaatsen, heeft een optische pointer en twee muisknoppen aan de onderzijde. Vanwege het compacte formaat is het Lenovo ThinkPad Tablet 2 toetsenbord makkelijk mee te nemen onderweg.

Lenovo ThinkPad Tablet 2 kopen

De Lenovo ThinkPad Tablet 2 prijs is nog niet bekend gemaakt door het bedrijf. Wanneer je deze Windows 8-tablet van Lenovo kunt kopen dan lees je dat in het kopje ‘prijzen’ bovenaan deze pagina. Stuur ons een mailtje als je de tablet in de verkoop ziet staan bij een Nederlandse winkel, dan updaten we deze pagina.

ThinkPad Tablet 2 foto’s

Lenovo ThinkPad Tablet 2 review

Bekijk hier de Lenovo ThinkPad Tablet 2 hands-on review vanaf de IFA 2012 in Berlijn.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.