AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

| Geen reacties

Review: Gumdrop Drop Tech Case voor iPad 3

Gebruiksgemak: Scherm: n.v.t.
Geluid: n.v.t. Degelijkheid:
Connectiviteit: n.v.t. Software: n.v.t.
Accuduur: n.v.t. Prijs:
Eindoordeel:

gumdrop8-homepage

Een iPad case die, zoals de fabrikant het zelf omschrijft, wordt gekenmerkt door ‘shock absorption, drop protection, extreme ruggedness and hard-core readiness for all adventures‘. Is dat de Amerikaanse cultuur of maakt deze case de iPad 2 of iPad 3 daadwerkelijk bestand tegen extreem gebruik? Dat moeten we testen! In deze iPad accessoire review lees je onze beoordelingen van een test van een week met de Gudrop Tech Case. We gebruikten de case thuis op de bank, onderweg, in de tuin en we lieten kinderen de iPad met deze beschermende hoes gebruiken. Wat vinden we ervan?

Let op: Deze case is geschikt voor de iPad 2 en de iPad 3. Deze case heeft een harde plastic rand met daaromheen een rubberen hoes. Er is ook een variant op de markt met een harde plastic case die ook de achterkant beschermt, met een rubberen hoes voor daaromheen die alleen geschikt is voor de iPad 2. Deze review gaat over de Gumdrop Drop Tech Case met alleen een harde plastic rand, geschikt voor de tweede en derde generatie iPad.

Onderdelen & plaatsing

De Gumdrop Drop Tech Case voor iPad bestaat uit drie onderdelen. Als eerste heb je een plastic lijst die je om de rand van de iPad kunt plaatsen. Daarbij heb je de optie om de screenprotector onder de plastic lijst te plaatsen. Je kunt de screenprotector ook weglaten als je hier geen behoefte aan hebt. De plastic lijst biedt bescherming voor de zijkanten van de tablet en het beeldscherm die gevoelig zijn voor klappen als je bijvoorbeeld de iPad laat vallen. Ook biedt het plastic extra bescherming aan enkele gevoelige delen van de iPad, zoals de camera aan de achterkant.


Om de iPad met plastic lijst plaats je met een soepele beweging de rubberen hoes. De hoes is flexibel maar toch best stug. Je moet flink wat kracht zetten om de hoes om de iPad en plastic lijst te plaatsen. Maar na enkele pogingen positioneert de hoes zich stevig om de iPad. De hoes zit strak en zal niet meer uit zichzelf van de iPad 2 of iPad 3 loskomen.

Ontwerp

Als eerste onderdeel beoordelen we het ontwerp, of design, van de Drop Tech Case voor de iPad 3. Voor een rubberen case die dient voor stevigheid en bescherming van je tablet-pc op een hoog niveau (hierover later meer) is de Drop Tech Case van Gumdrop opvallend stijlvol. En dan beseffen we ons dat we de zwarte, volgens ons minst stijlvolle, case hebben getest. Er zijn verschillende kleuren van de Drop Tech Case verkrijgbaar. Vooral de witte en roze modellen zijn op de foto’s erg stijlvol.

Bij de aanschaf van de tablet moet je je beseffen dat deze iPad case niet dun is. Vanwege de hoge beschermingsgraad zullen concessies gedaan moeten worden, wat ten koste gaat van het formaat. Als je regelmatig met de iPad 2 of iPad 3 werkt dan is het even wennen om ineens een veel dikker formaat met ander materiaal in handen te hebben. Het complete product weegt volgens onze meting 486 gram. Kinderen hebben hier ogenschijnlijk geen last van, hebben we ervaren.

Bescherming behuizing

De bescherming is van een hoog niveau. Hoewel we het niet hebben durven testen, om duidelijke redenen, kan de case er daadwerkelijk voor zorgen dat de iPad goed beschermd wordt bij een val vanaf bijvoorbeeld een tafel of de bank. Maar vooral de dagelijkse slijtage-slagen die een onbeschermde iPad te voorduren krijgt zullen minder impact hebben op de tablet.

Verschillende poorten en knoppen, zoals de rotatielock, de adapter-input en de Apple-connector worden beschermd door middel van een rubberen klepje dat je handmatig open kunt maken. Andere knoppen, zoals de volumeknoppen en de ronde knop onder het beeldscherm, worden volledig beschermd en zijn via de rubberen hoes te bedienen. Hierdoor moet je wel wat harder op de knoppen drukken. De camera’s zijn niet direct beschermt en kunnen gewoon gebruikt worden door middel van een kleine opening in de hoes.

Bescherming beeldscherm

Het beeldscherm wordt beschermt door de meegeleverde screenprotector die je optioneel in de plastic lijst kunt plaatsen. Deze screenprotector is indien nodig te vervangen.

De screenprotector kan in sommige gevallen handig zijn, bijvoorbeeld bij het werken in stoffige ruimten, op bijvoorbeeld een zeilboot, of tegen het per ongeluk bekrassen van het scherm door kinderen of voor op het werk.

Gebruik met de Drop Tech Case

Alle knoppen en poorten van de iPad zijn goed te gebruiken als je de case gebruikt. Ook het beeldscherm is opvallend goed aan te sturen met het gebruik van de screenprotector. Wel valt op dat in sommige kijkhoeken de kleuren van de weergave wat vervormen, zoals je dat ook bij een prisma ziet. Verder spiegelt de screenprotector nogal bij fel licht.

Overige opmerkingen

Wat al snel opvalt is dat het rubberen materiaal van deze stevige iPad case stof aantrekt. Het stof blijft als het ware plakken aan het rubber en het is soms lastig te verwijderen. Op de foto’s zie je op sommige plekken het stof zitten. Overigens zien we dit verschijnsel ook bij andere rubberen cases. Het is een eigenschap van het materiaal waar je voor moet kiezen of je dat wel of niet wilt.

De Drop Tech Case is ideaal voor gebruik op het werk en voor kinderen. Of weet je van jezelf dat je nogal ruw met de iPad omspringt? Dan is deze iPad case iets voor jou!


Gumdrop Drop Tech Case kopen

De Drop Tech iPad 2 en iPad 3 Case is te koop bij Tabletcenter voor 59 euro. Je kunt deze iPad case kopen in de kleuren rood, wit, roze en zwart.

iPad accessoires

TabletGuide.nl heeft een compleet overzicht samengesteld van alle accessoires die passen bij je iPad. De accessoires voor je Apple tablet zijn verdeeld in categoriën zodat je makkelijk de accessoire kunt vinden die bij jou past.

Bekijk hier alle iPad accessoires
Bekijk hier alle iPad 2 accessoires
Bekijk hier alle iPad 3 accessoires
Of bekijk hier de accessoires voor alle tablets

Foto’s Gumdrop Drop Tech Case voor iPad

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.