AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

| 39 reacties

ASUS Transformer Pad Infinity TF700 review [DEEL 1]

Gebruiksgemak: Scherm:
Geluid: Degelijkheid:
Connectiviteit: Software:
Accuduur: Prijs:
Eindoordeel: Schrijf je eigen review

De nieuwste Transformer tablet van ASUS is er eentje om aandacht aan te besteden. Daarom maken we dit keer niet één review, maar een review in twee delen. Deel 1 van de review van de ASUS Transformer Pad Infinity behandelt meteen enkele belangrijke aspecten van deze unieke tablet-pc. Zo staan we stil bij het Full HD beeldscherm. Maar ook de andere aspecten, zoals het ontwerp, de behuizing, de audio, de prestaties en de software worden beoordeelt in deze test. Heb je zelf nog vragen voor deel 2 van de review? Stel ze dan onderaan de pagina en we nemen je vraag mee.

Dit is deel 1 van de ASUS Transformer Pad Infinity review. Deel 2 vind je hier.

Ontwerp & behuizing

Het design van de ASUS Transformer Pad Infinity tablet is weer verder gefinetuned. De tablet lijkt sprekend op de ASUS Transformer Prime met een grote wijziging. Aan de bovenkant aan de achterzijde van de tablet-pc is een stuk van het aluminium vervangen door een plastic strook. Hierdoor moet het WiFi- en GPS-signaal sterk verbeterd zijn. We kunnen alvast verklappen dat we tijdens onze eerste tests geen enkele problemen ondervonden met beide verbindingen.


Zoals het geval is bij andere aluminium tablets voelt ook deze ASUS Transformer-tablet uitstekend aan. Het aluminium voelt wat kouder aan, wat altijd een prettig gevoel is. Doordat het aluminium aan de achterzijde geborsteld is, waardoor smalle groeven ontstaan die de tablet haar typerende uiterlijk geven, voelt het aluminium niet glad aan. De tablet is goed vast te houden, mede dankzij het zeer lichte gewicht.

Één klein minpuntje moet vermeld worden. De positionering van de hardware volumeknoppen, aan de zijkant aan de lange zijde van de Infinity tablet, is niet altijd handig. Het is fijner als deze aan de korte zijde zouden zijn geplaatst.

Beeldscherm kwaliteit

Hét grote pluspunt van de ASUS Transformer Infinity. Op alle aspecten scoort het beeldscherm uit-ste-kend! Niet alleen de HD-capaciteiten zijn goed. Ook de helderheid, de realistische kleurweergave, contrast, de ruime kijkhoeken (Super IPS) en de detaillering zijn stuk voor stuk van topkwaliteit. Met dit beeldscherm is de Infinity tablet on par met het beeldscherm van de Nieuwe iPad.

In onderstaande foto zie je een impressie van de beeldscherm-kwaliteit. Let op: het is moeilijk om waarheidsgetrouwe foto’s te maken van een tablet-beeldscherm. In het echt is het beeld honderd keer mooier.

Een impressie van de detaillering en het contrast van het Infinity beeldscherm met behulp van een HD YouTube video

In onderstaande foto’s willen we je een impressie bieden wat een superhelder HD-scherm in combinatie met de Super IPS-technologie kan brengen. Zelfs in een extreme kijkhoek

Het startscherm met een haakse kijkhoek.

Een veel-voorkomende kijkhoek. De schermweergave is nog uitstekend te zien

We gaan een stukje verder. Het beeld is nog steeds goed te zien. De onderdelen op het scherm, zoals de boom en de app-iconen, zijn nog steeds goed te onderscheiden en te herkennen.

Het beeldscherm op zijn extreemst. Tot nu toe heb ik nog maar één tablet gezien die dit ook presteert: de iPad 3.

Let op: IPS en Super IPS zijn geen technieken die de glans of spiegeling van tablets doen verminderen. Dit is een veelgemaakte fout die we vaak voorbij zien komen. De technologie zorgt voor een beter zicht in ruimere kijkhoeken. De spiegeling zal altijd blijven bestaan.


ASUS heeft weer bij het instellingen-menu rechtsonderin een handige feature gemaakt waarbij je binnen twee kliks het Super IPS-scherm kunt veranderen in een standaard IPS-scherm. Deze laatste stand zorgt voor een langere accuduur.

We gaan de ASUS Transformer Pad Infinity dan ook niet vergelijken in deze review met de iPad 3. Van deze verschillen en overeenkomsten zijn al genoeg reviews gemaakt de laatste weken.

Ik wil je wel graag de verschillen laten zien tussen een standaard Android beeldscherm, zoals we er tegenwoordig dertien in een dozijn vinden in de elektronicawinkels. Het gaat dan om 10-inch 1280 x 800 beeldschermen, soms met IPS. De meeste 10-inch Android tablets van bijvoorbeeld Acer, ASUS, Motorola, Samsung en Sony zijn schermen met dit soort specificaties. Als voorbeeld nemen we de eerste generatie ASUS Transformer, de TF101. In onderstaande foto zie je eerst de verschillen in helderheid tussen beide beeldschermen.

Onder: ASUS Transformer TF101 (eerste generatie). Boven: ASUS Tranformer Infinity TF700 (vierde generatie)

En natuurlijk vergelijken we de kijkhoek van de ‘standaard’ Android tablets in vergelijking met dit Super IPS beeldscherm.

Bij een kleine hoek zie je alleen nog maar het verschil tussen de helderheid van beide beeldschermen. De kijkhoek is nu nog prima te noemen voor beide Android tablets.

Een stukje verder en je begint al verschillen te zien, voornamelijk in de meer donkere gebieden.

Bij een extreme kijkhoek worden de verschillen snel groter. De eerste generatie Transformer heeft minder helderheid en de lichte kleuren komen minder duidelijk naar voren.

Over de score op dit onderdeel hoefden we dan ook niet lang na te denken. De ASUS Transformer Pad Infinity scoort maximaal als het om het beeldscherm gaat.

Audio kwaliteit

Deze quad-core HD-tablet beschikt over één speaker, ontwikkeld door SonicMaster. Je zou zeggen dat de aanwezigheid van slechts één speaker zorgt voor een beperkt geluid. Onze ervaring is dat het tegendeel waar is. Dit is de beste mono-speaker (als ik de speaker zo mag noemen) die ik ooit gehoord heb. Het geluid is van goede kwaliteit en het volume kan opgedraaid worden tot een prima niveau. Hoge tonen en lage tonen zijn goed te horen.

De plaatsing van de speaker, aan de achterkant, is een beetje ongelukkig. In veel posities komt het geluid hierdoor van achteren waardoor de waargenomen kwaliteit wat af kan nemen, afhankelijk van de positionering van de tablet. Gelukkig is de speaker geplaatst in de ronde zijkant waardoor de speakers wel goed te horen zijn als de tablet plat op een tafel ligt. De vervorming van het geluid is dan minimaal.

De speaker bevindt zich in de ronding aan de zijkant van de tablet. Hierdoor is de de audio ook prima als de tablet plat op een tafel ligt.

Prestaties

Over de prestaties van de ASUS Transformer Pad Infinity TF700 kunnen we kort zijn. In onze test van één dag blijkt dat de prestaties van andere quad-core tablets, zoals de Transformer Prime, wederom behaalt worden. Het is duidelijk dat de score ook op dit gebied maximaal gaat zijn.

In deel twee van deze review zullen we verder ingaan op de prestaties van deze Infinity tablet. Vooral de combinatie van de hardware met de software zal dan gedetailleerd aan bod komen.

Accuduur

De accuduur hebben we nog niet uitgebreid kunnen testen. Meer hierover in Deel 2 van de Infinity tablet review.

Software

Over het besturingssyteem kunnen we ook kort zijn. Android 4 is uitermate geschikt voor een tablet. Zowel beginners als gevordenen zullen uistekend overweg kunnen met de Android interface. Apps downloaden in de Play Store is ook geen probleem. Hier willen we absoluut geen woorden aan vuil maken.

Wel kleeft er één groot nadeel aan deze tablet. En dat ligt niet eens aan de tablet zelf. De Play Store heeft op dit moment namelijk vrijwel geen applicaties in haar assortiment die volledig geoptimaliseerd zijn voor het Full HD beeldscherm. Slechts enkele games zijn geoptimaliseerd voor het scherm en de Tegra 3-processor.

Natuurlijk kun je wel uitstekend HD-video’s bekijken die je zelf op de tablet plaatst. Ook HD YouTube video worden perfect afgespeelt op deze Infinity tablet.

Pluspunten ASUS Infinity tablet

 • Stijlvol design, dun en licht;
 • Uitstekend, bijna perfect beeldscherm;
 • Uitermate goede prestaties;
 • Prima Android 4 software met Play Store.

Minpunten ASUS Infinity tablet

 • Plaatsing van de speaker is wat ongelukkig;
 • Weinig HD-apps in de Play Store;
 • Momenteel alleen een 64 GB te koop.

Conclusie

De pluspunten en minpunten van deze ASUS Transformer TF700 zeggen genoeg. De tablet scoort op de meest belangrijke onderdelen van een tablet-pc, het beeldscherm, de prestaties en het besturingssyteem, perfect. Dat zeggen we niet vaak over een tablet.

Natuurlijk zijn er ook nadelen op te noemen. Het grootste nadeel is het beperkte aanbod van software dat compatibel is met het HD beeldscherm. Daarnaast ben je verplicht om een duurder 64 GB model aan te schaffen. Overigens is deze 64 GB variant met een adviesprijs van 599 euro goedkoper dan de iPad 3 WiFi 64 GB met een adviesprijs van 679 euro.

In het kort: de ASUS Transformer Pad Infinity is simpelweg de beste Android-tablet die we tot nu toe voorbij hebben zien komen.

Dit is deel 1 van de ASUS Transformer Pad Infinity review. Deel 2 vind je hier.

Vragen?

We mogen de Infinity tablet nog de hele week houden. Daarom zal in het weekend deel twee van deze tablet review verschijnen. Heb je vragen die je graag beantwoord ziet worden? Stel ze dan in de reacties onderaan deze pagina en we nemen ze mee!

ASUS Transformer Pad Infinity kopen

Bekijk hier alle ASUS Transformer Pad Infinity 64 GB prijzen.
Bekijk hier alle ASUS Transformer Pad Infinity 64 GB met keyboard dock prijzen.
Bekijk hier de ASUS Transformer Pad Infinity Pad TF700 specificaties.
Bekijk hier deel 2 van de ASUS Transformer Pad Infinity review.

Alle foto’s van ASUS Infinity review deel 1

Interessante links

Onze indrukken op het MWC van de ASUS Infinity tablet (MWC)
Vergelijking beeldschermen ASUS Transformer Prime & ASUS Transformer Infinity (MWC)
Alle ASUS Transformer tablets met elkaar vergelijken (specs vergelijken)
ASUS Transformer Pad Infinity Pad TF700 (specificaties)
Bekijk hier alle ASUS Transformer Pad Infinity 64 GB prijzen (prijzen – wanneer de verkoop start)
Bekijk hier alle ASUS Transformer Pad Infinity 64 GB met keyboard dock prijzen (prijzen – wanneer de verkoop start)

39 reacties

 1. Goed te horen dat jullie nu al zo enthousiast zijn over de Infinity.

  Gisteren na wat zoeken een bestelling geplaatst bij Dixons… waarom? Omdat hij dan vandaag al geleverd zal worden. Track&Trace via PostNL laat zien dat hij vanavond aangereikt zal worden. Als ik dat eerder had geweten had ik ‘m gisteren al kunnen hebben. Veel eerder dan alle andere winkels die ik nagebeld heb. Die leveren op zijn vroegst vrijdag pas uit. Interessant detail: MediaMarkt en Alternate geven aan dat ze nooit echt zeker kunnen zijn van aanlevering van ASUS spullen omdat dat “onbetrouwbaar” zou zijn. Blijkbaar heeft Dixons daar dus geen probleem mee: die heeft er 180 op voorraad.

  Overigens niet bedoeld om Dixons ENORM te pluggen ofzo. Ik ben daar ook meer dan eens gillend uit de winkel weggelopen. Voor dit item echter ben je volgens mij bij hen aan het juiste adres als je ‘m snel wilt hebben. De prijs is overal het zelfde dus daar hoef je het niet voor te laten.

  Nu ga ik op zoek naar een goede sleeve of methode om de tablet crashbestendig te vervoeren want ik wil digitaal boekjes gaan lezen en series kijken in de trein. Iemand goede tips?

 2. Nette review!

  Ik heb zelf net de 300t gekocht. Is deze echt een een stuk minder dan de infinity?

  • Dank je voor het compliment. Het heeft ook wat tijd gekost om ‘m te maken :-)

   De verschillen die ik in deze review benadruk zijn met de Transformer TF101. Het beeldscherm is te vergelijken met dat van de TF300T. Zie ook het artikel met alle verschillen.

   De prestaties van de TF300T zullen vergelijkbaar zijn met de Infinity TF700, aangezien er eenzelfde processor en hetzelfde besturingssysteem op draait.

   Wat denk ik goed is om te benadrukken: De verschillen bij het beeldscherm in deze review zijn niet bedoeld om de ‘standaard’ beeldschermen die ASUS, Acer, Motorola, Samsung en Sony maak(t)en af te kraken. Ik gebruik dagelijks de Transformer TF101 en ik ben hier zeer tevreden over. Het enige wat ik wil benadrukken is dat het nog beter kan.

   Alleen de iPad 3 kan deze perfecte beeldschermen matchen, en misschien ook de Acer A700 (heb ik nog niet getest, is wel te koop).

   Dus nogmaals: De TF300T is ook een uitstekende tablet. Zeker gezien de lagere prijs die je betaalt voor zo’n krachtpatser. Verder zijn er weinig concessies gedaan. Bekijk ook onze review over de TF300 onder ‘reviews’.

 3. Hoi ! Een zeer interessante review. Alleen heb ik 2 vraagjes. 1) Zou deze tablet (+dock) mijn laptop kunnen vervangen ? Ik gebruik mijn laptop alleen maar voor te googelen, films te zien, spelletjes spelen en documentjes/rekenbladen/presentaties te maken. 2) Ik mag iets vernieuwen. Oftwel vernieuw ik mijn

  • Oftwel verniew ik mijn Galaxy S naar een Galaxy Note, oftwel vernieuw ik mijn laptop naar deze ASUS Infinity 700. Welke zouden jullie mij aanraden ?

   • Google, surfen, en films bekijken kan uitstekend op deze tablet. Gamen ook, maar op een tablet zijn andere spellen beschikbaar dan op een laptop (zie Play Store). Standaard Windows games draaien niet op Android.

    Ook kun je werken met documenten (.doc, .xls, .ppt) alleen een MS Office app is (nog) niet beschikbaar voor Android. Je zult dit met een alternatieve applicatie moeten doen, die anders werken en waar niet alle functionaliteiten beschikbaar zijn die je gewend bent vanuit Office. Zie ook de Play Store, en een wat verouderd artikel op deze website (zoek op ‘office app android’)

 4. wanneer is de goude versie met dock beschikbaar??

 5. ik ben wel benieuw door hoeveel muren de wi-fi connectie stand houdt op de infinity.

 6. Ik heb de Infinity nu één week. Ben nu de downloadsnelheid aan het controleren.
  PC-bedraad gemiddeld 1.200 KByte/sec. Laptop wifi 1.100 KByte/sec en de Infinity heeft 440 KByte/sec.
  Zijn dit normale verschillen?

  • Vanochtend nog een uitgebreide test gedaan. Alle apparaten uitgezet en stuk voor stuk getest.
   Resultaten waren prima. PC: 2.655 KByte/sec. Laptop 2.355 en Asus Infinity 64 gemiddeld 1.825 KByte/sec.
   Tablet haalde keer de score van 3.367 KByte/sec. Uitstekend resultaat op http://www.speedtest.nl

 7. Komt er ook een 16 of 32 gb model ? want deze vind ik erg duur :p

  • 32 GB is te koop in de VS en staat ook vermeld op de website van ASUS. Deze zal in eerste instantie niet Nederland aandoen.

   Ik verwacht geen 16 GB versie, omdat ASUS deze tablet altijd als high-end zal willen ‘vermarketen’.

   Op termijn komt er wel een 3G versie, met een dualcore processor ipv quadcore. Of deze naar Nederland komt is ook nog niet bekend.

 8. Lijkt me echt een geweldige tablet! MAAR… er gaan op internet geruchten dat Jelly Bean niet echt soepel loopt op apparaten met 1GB Ram… (En dan hebben we het nog niet eens over de volgende updates. Zo zou de S Galaxy S3 in de VS opgewaardeerd worden naar 2 GB ivm JellyBean)
  Wat is daar van waar? Bestaat de kans dat Asus deze tablet niet zal updaten naar jellybean? En de toekomst? Wat mogen we verwachten?

  • Volgens mij heeft de galaxy nexus ook 1gb ram, en jb draaide extreem soepel op dit toestel, dankzij project butter. Dus ik verwacht dat jb de infinity nog soepeler zal laten daaien.
   Ook kwam asus als een van de eerste met een update naar ics, voor de prime. Ik denk dat asus weer alles op alles zal zetten om jb snel beschikbaar zal maken.

  • De geruchten gaan rond dat Samsung inderdaad 2GB RAM in de SIII heeft gestopt als extra steun voor Android 4.1. Dat zouden ze hebben gedaan omdat tijdens het einde van de ontwikkeling van de SIII nog niet zeker was wat de eisen van Android 4.1 (en hoger) zouden gaan worden. Het is dus een zekerheidje geweest van Samsung, aangezien ze het niet kunnen veroorloven om al snel af te haken in het updaten van je eigen toestel-van-het-jaar.

 9. Ik heb zeer veel belangstelling voor deze tablet alleen het ontbreken van een 3G GSM functie vind ik een misser. Is er zicht op dat deze binnen zeer korte termijn beschikbaar komt?

  • Dit zou ik ook heel graag weten. Heeft iemand enig idee in hoeveel tijd de 3g versie beschikbaar zal komen? Ik weet dat er supply issues zijn voor de qualcomm chip die in de 3g versie gebruikt wordt, maar wat kunnen we hieromtrent verwachten? Volgt de release nog deze maand, augustus, september, …? Of misschien zelfs niet meer in Europa?

 10. Enig idee wanneer de grijze versie zonder dock leverbaar is?

 11. Hoe staat het met deel 2 van de tablet review? :-)

 12. Heeft iemand enig idee in hoeveel tijd de 3g versie beschikbaar zal komen?

  Ik weet dat er supply issues zijn voor de qualcomm chip die in de 3g versie gebruikt wordt, maar wat kunnen we hieromtrent verwachten?

  Volgt de release nog deze maand, augustus, september, …? Ik heb ergens gelezen dat de qualcomm versie enkel voor de US is, ik hoop dat dit fout gerapporteerd is.

  Iemand enig idee of de qualcomm versie voor Europa nog steeds gepland staat en wanneer?

 13. Ja, bovenstaande vraag ik me ook want ik heb dus ook gelezen dat de 3G-versie alleen in Amerika uit zal komen en niet hier. En ik vind een tablet eigenlijk niet compleet zonder 3G (ookal kan ik eventueel tetheren wanneer nodig), vandaar dat ik ook twijfel tussen de TF300T en de TF700T :S

 14. Komt de goude versie ook nog uit? Tot nu toe heb ik alleen nog maar de grijze versie kunnen vinden

 15. Hello lezer,
  kan je me vertellen of je een usb 3G stick -dongle (bevb de Huawei E1750) kan gebruiken bij de ASUS T700T? Of zit er in de ASUS iets ingebouwd - beveiliging in de USB - tablet om zo´n stick tegen te houden?
  Verder veronderstel ik dat op de T7ooT ASUS transformer pad infinity zeker een dongle 3g to WIFI kan gebruikt worden zoals bevb de ZTE MF61 (4G- 3G router). Correct?
  Bedankt op voorhand voor uw antwoord

  • Hoi Yves,

   De ASUS tablet heeft geen USB-ingang. Het keyboard dock wel (microUSB). Of de Infinity tablet met keyboard dock de 3G-dongle ondersteunt weet ik zo niet. Dat zul je moeten testen, want het is niet vanzelfsprekend dat dat werkt zoals bij Windows het geval is.

   Een WiFi router is zeker mogelijk. De connectie van tablet naar router gaat via een normale WiFi-verbinding.

   Ook kun je gewoon tetheren via een smartphone (je gebruikt je smartphone als ware als WiFi hotspot). Dat doe ik regelmatig met mijn TF101 en dat werkt prima. Zorg wel dat je smartphone goed is opgeladen en goede databundel op je telefoon! Werkt met iPhone en de nieuwste Android telefoons. Zie ons artikel (zoek op ‘tethering’)

 16. Ben ook zeer tevreden maar hij blijkt geen Java Flash te ondersteunen.
  Weet iemand hoe dit anders kan? Deze heeft android 4.0.3 Ice Cream dan zou het toch nog moeten werken

 17. In een review werd gemeld dat de internetprestatie van de 700 nogal traag en schokkerig is.
  Heeft iemand hier (ook) ervaring mee?

  • Ik heb gewerkt met zowel de TF300 , de TF201 (Prime) en de TF700 (Infinity) en heb de TF700 nu anderhalve maand in bezit.
   Ik heb totaal geen problemen gehad met internetten op de TF700 .
   Zeg daarbij wel meteen bij dat ik doorgaans voornamelijke Chrome gebruik, maar ook met de Dolphin browser of met de standaard Jelly Bean browser heb ik eigenlijk geen problemen.
   Sterker nog, hier op mijn huidige werk is de TF700 sneller met internet dan de desktop PC waarmee ik werk ondanks de matige WiFi verbinding die ik hier heb.

 18. Ook ik heb geen problemen met de browser of de internet snelheid. Werkt bij mij als een trein. Waar ik wel een beetje mee zit is dat het scherm op bepaalde punten wat ingedrukt kan worden. Ik lees in ervaringen van anderen dat dit vooraf gaat bij een barst in het scherm. Iemand anders ook een scherm die op bepaalde plekken wat ingedrukt kan worden en een klik geluid geeft? Het is verder echt een top tablet!

 19. Weet iemand of ik met dit tablet met dock met words kan werken?
  Past eennormale USB stick op het dock?

  • Ik snap niet wat je bedoelt net werken met words maar met het dock kun je het keyboard gewoon gebruiken in elke toepassing.
   Er zit op het dock eem standaard USB 2 aansluiting dus een normale USB stick past erin.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.