Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Archos 97 Xenon

Met de Archos 97 Xenon heeft het Franse bedrijf haar tweede tablet in de Elements-serie gelanceerd. De 97 Xenon is de opvolger van de Archos 97 Carbon en heeft enkele wijzigingen ondergaan. Niet alle specificaties zijn verbeterd. Zo is bijvoorbeeld de opslag capaciteit minder geworden. Aan de andere kant is een 3G-module toegevoegd, zodat je gebruik kunt maken van een simkaart met tablet abonnement of tablet prepaid aanbieding voor gebruik van mobiel internet (mobiel data).

In dit artikel lees je alle informatie over de Archos 97 Xenon, en vergelijken we deze door de verschillen te beschrijven met de Archos 97 Carbon. Onderaan deze pagina vind je foto’s en meer informatie over de 97 Xenon. Indien je deze Archos tablet kunt kopen dan kun je voor elke Nederlandse winkel de bijbehorende prijs en levertijd bekijken in het kopje ‘prijzen’ wat je boven deze tekst vindt. Ben je op zoek naar accessoires bij deze tablet? Bekijk dan het tablet accessoire overzicht.

Beeldscherm

Het touchscreen van de Archos 97 Xenon tablet-pc is capacitief en beschikt over IPS. Het formaat bedraagt, zoals de naamgeving van deze Archos tablet-computer al aangeeft, 9,7 inch. De resolutie is standaard en bedraagt 1024 x 768 pixels. Ondanks dat Archos aangeeft op haar website dat het een HD-tablet betreft is dit niet helemaal waar. De tablet-resolutie ondersteund HD-ready video’s (720p) maar geen volledige HD-video’s. Wel kunnen video’s in HD worden getoond door middel van een directe omvorming naar HD-ready resolutie. Het touchscreen ondersteunt multitouch met een maximum van vijf aanrakingen die tegelijk herkent worden.

Hardware

Aan boord van deze 9.7 Xenon tablet vind je een 1,4 GHz processor. Welke chipset het exact betreft is niet bekend. De tablet wordt aangedreven door werkgeheugen van 512 MB RAM. Het geheugen (opslag capaciteit) is niet al te groot met een formaat van 4 GB. Wel kun je het geheugen zelf uitbreiden met een microSD-kaart (SD en SDHC) van maximaal 32 GB.

Verder heeft de Archos 97 Xenon een micro-USB (slave) en een volwaardige USB-poort (host). Met WiFi kun je verbinding maken met internet via je draadloze router. Ook beschikt deze Archos tablet over een simkaartslot, wat uniek is voor Archos-tablets. Je kunt dus met behulp van een mobiel data-abonnement verbinding maken met mobiel internet.

Software

De Archos 97 Xenon draait op Android 4.0. Het is onbekend of de 97 Xenon een software update naar Android 4.1 zal ontvangen. We achten de kans klein aangezien Archos hier nog niets over heeft vermeld op het moment van introductie (september 2012).

Verschillen Archos 97 Xenon vs. Archos 97 Carbon

Dit zijn de meest belangrijke verschillen tussen de Archos 97 Carbon en de 97 Xenon. Als eerste is de Carbon aangegeven, als tweede de Xenon.

  • 16 GB vs. 4 GB opslag capaciteit
  • 1 GB vs. 512 MB RAM
  • 1,0 GHz vs. 1,4 GHz processor
  • Wel een HDMI-poort vs. geen HDMI-poort
  • WiFi vs. WiFi + 3G

Archos 97 Xenon kopen

Eind 2012 kun je de Archos 97 Xenon kopen in Nederland. TabletGuide.nl zal dit vermelden op haar homepage vanaf het moment dat je deze Archos tablet kunt kopen.

Archos 97 Xenon foto’s

Archos 97 Xenon review

Zodra TabletGuide.nl de Archos 97 Xenon in handen krijgt zal een tablet review gemaakt worden door een van de deskundige redacteurs. Bekijk in de tussentijd alle tablet reviews.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.