Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
5 januari 2011

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tablet abonnement? [1/3]

Heb je een tablet gekocht en ben je op zoek naar een data abonnement? Of wil je direct een abonnement afsluiten en op die manier een goedkope of gratis tablet bemachtigen? TabletGuide helpt je bij het maken van je keuze!

Voordat je een data abonnement afsluit moet je op veel dingen letten. Die keuzes zijn belangrijk om het maximale uit je tablet te halen en om later niet voor verrassingen te komen staan. Bedenk goed waar je je tablet nu en in de toekomst voor wil gaan gebruiken. Wanneer je hem ook onderweg mobiel wilt gebruiken, ontkom je niet aan het afsluiten van een data abonnement. Maar dan gebruik je een tablet ook zoals hij eigenlijk bedoeld is!


Deze data abonnement koopgids behandelt 7 onderwerpen die van belang zijn voor het kiezen van je abonnement. Deze onderwerpen bespreken we later in detail.

7 belangrijke keuzes:

1. Bellen of niet bellen?
2. Postpaid of prepaid?
3. Postpaid: Sim-only, met tablet of prepaid?
4. Datalimiet of niet?
5. Snel of sneller?
6. Kort of lang?
7. SIM of micro SIM?

Aan de hand van bovenstaande keuzes kun je in deze koopgids bepalen welk abonnement het beste bij je past. We geven je zo meer informatie over bovenstaande vragen. Heb je de vragen al voor jezelf beantwoord? Dan verwijzen we je graag door naar onze vergelijkers. We hebben een vergelijker voor abonnementen met een tablet, een vergelijker voor sim-only data-abonnementen en een vergelijker voor prepaid data-abonnementen.

1) Bellen of niet bellen?

Het is goed om te weten of je (toekomstige) tablet via het GSM netwerk kan bellen of niet. De iPad 3G kan dat bijvoorbeeld niet, maar de Samsung Galaxy Tab wél. Wanneer je tablet beschikt over een telefonie functie, dan heb je niet genoeg aan een data-abonnement. Dan moet je kiezen voor een spraak- en data-abonnement, oftewel een gewoon GSM abonnement. Hiervoor kun je uiteraard terecht op de websites van de Nederlandse telefonie aanbieders: Vodafone, KPN, Telfort, T-Mobile, Hi en Ben. Onderstaande keuzes zijn voor jou dan niet meer allemaal van toepassing.

Als je met jouw tablet niet via het GSM netwerk kunt bellen, dan kies je voor een data-abonnement. Dit geldt voor de meeste tablets. Via Skype of een andere VOIP dienst kun je natuurlijk wel bellen.

Proficiat, je hebt zojuist je eerste keuze gemaakt!

2) Postpaid of prepaid?

Abonnementen zijn verkrijgbaar in twee varianten: postpaid en prepaid. Prepaid abonnementen kennen we uit de telefoniewereld en dit betekent dat je voor een bepaalde termijn een tegoed vooruit betaalt, waarna je gebruik kunt maken van de data diensten van het netwerk.

Een prepaid abonnement brengt een aantal voordelen met zich mee. Je hebt nooit verborgen of onverwachte kosten achteraf. En je betaalt alleen op het moment dat je de dienst ook echt gebruikt. Een nadeel is dat je moet voorspellen wanneer je de dienst gaat gebruiken en dat je de dienst moet activeren.

De prepaid variant is meestal alleen interessant als je de dienst niet vaak gebruikt. De kosten zijn relatief hoog. TabletGuide geeft je een overzicht van alle prepaid data-abonnementen.

Postpaid abonnementen kennen we als de ‘gewone’ abonnementen. Je betaalt een vast maandelijks bedrag waarna je altijd gebruik kunt maken van de dienst. Het voordeel hiervan is dat je relatief minder betaalt bij intensief gebruik. Een nadeel is dat de kosten doorlopen, ook als je geen gebruik maakt van de dienst.

Vervolg koopgids data-abonnementen

Dit was het eerste deel van de data-abonnementen keuzehulp. Ga naar deel 2 van deze keuzehulp.

Of ga direct naar deel 3 van deze keuzehulp.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.