Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Archos 10.1 XS

Met deze Archos 10.1 XS (Gen 10) stapt Archos definitief uit de business van goedkope tablets. Deze Archos tablet-pc kan daadwerkelijk een mid-end, en wellicht een high-end tablet, worden genoemd, kijkend naar de specificaties op papier. Maar deze stap van het Franse bedrijf is niet eens het unieke aan deze tablet. Zoals je in de visuals al kunt zien wordt de 10.1 XS tablet geleverd met een unieke witte accessoire die dient als een keyboard dock en als een tablet hoes, genaamd de Coverboard.

Zoals de CEO van Archos bij de bekendmaking terecht zegt:

“Wij brengen onze tablets naar een volgend niveau door een totaal nieuw slank design en door het leveren van meer functionaliteit tegen een betere prijs dan andere bestaande Android-tablets.”

Ontwerp Archos 10.1 XS

“Geheel in nieuwe stijl ontwerpen”, dat zal de opdracht zijn geweest voor de ontwikkelaars van deze Archos tablet. En het moet gezegd, dat is gelukt. Met een spierwit strak uiterlijk is de Archos 10.1 XS per direct het mooiste tablet-meisje van de klas van de Franse producent.

De tablet kan ook op het gebied van de saaie metriek meedoen met de A-concurrentie. Met een gewicht van minder dan 600 gram en een dikte (of dunte) van zo’n 8 millimeter doet de tablet niet onder voor welke concurrerende 10-inch tablet dan ook.

De bijgeleverde accessoire, wat een toetsenbord, docking station en beschermende hoes in één is, is uniek in zijn soort. Hierover later meer.

Beeldscherm

Archos heeft voor de 101 XS Gen10 Android tablet een 10,1 display gebruikt met 1280 bij 800 pixels. Het display is capacitief. Het opvallende is dat gebruik wordt gemaakt van de MVA-technologie, wat staat voor Multi-domain vertical alignment. Deze technologie is vergelijkbaar met IPS, waardoor de tablet vanuit andere (niet rechte) kijkhoeken nog relatief goed te bekijken is. Op dit aspect schijnt MVA wel wat minder goed te werken dan IPS. Aan de andere kant moeten MVA-beeldschermen wel goed presteren op het gebied van kleurweergave, met name de zwarte en donkere kleurstellingen. In een review hopen we hier uitsluitsel over te kunnen geven. Houdt TabletGuide.nl goed in de gaten.

Hardware

De hardware lijkt (eindelijk) op de standaard waar de top-concurrentie ruim een jaar geleden al was beland. Maar eigenlijk moeten we deze unieke tablet niet vergelijken met de eerdere budget-tablets van Archos en al helemaal niet met de beperkte Android-tablets die we begin 2011 zagen verschijnen.

Aan boord vinden we een 1,5 GHz dual-core processor (ARM Cortex A9) en 1 GB RAM geheugen. Op de opslag van 16 GB is niets aan te merken. Zeker niet als we in ogenschouw nemen dat je het geheugen uit kunt breiden met een microSD-kaart van maximaal 64 GB met de SDXC-technologie. Meer informatie in de link.

Verder beschikt de Archos 10.1 XS (Generatie 10) over een micro-USB 2.0-poort die, als je zelf een USB verloopkabel aanschaft, als host kan dienen. Ook heeft deze Archos tablet een miniHDMI-poort en Bluetooth 4.0. Je hebt de beschikking over GPS en natuurlijk WiFi. Er zal geen 3G-model op de markt komen van deze tablet-computer.

De tablet heeft een webcam maar geen camera.

Software

Android 4.0 is de software die geleverd wordt bij de installatie. Archos belooft eind 2012 een Android 4.1 (Jelly Bean) update te geven via een gratis OTA-melding die je draadloos en automatisch kunt laten updaten.

Google Play Store is geïnstalleerd, evenals de Google applicaties die je kent van onder andere Gmail, YouTube, Google Drive (cloud opslag) en Google Maps.

Archos Coverboard

Het unieke aan deze tablet is de bijgeleverde accessoire. Deze doet dienst als:

  • Hoes. Door de accessoire met behulp van magneten op de Archos 1o1 XS te plaatsen is het scherm van de tablet-pc beschermd.
  • Toetsenbord. Door de tablet rechtop (ook weer met magneten) in het toetsenbord, aan de andere zijde van de bescherming, te plaatsen transformeer je de Archos tablet in een Android netbook.
  • Docking. Als de tablet rechtop staat heb je natuurlijk ook meteen een handig dock. De Cover board kan ook direct dienen als oplaadpunt voor de Archos 101 XS tablet.

Overige Archos 10.1 XS accessoires

Archos gaat ook twee officiële accessoires maken voor de 10.1 XS. Deze zijn hieronder in de fotogallerij weergegeven.

Archos 10.1 XS Gen10 prijs en beschikbaarheid

De Archos 10.1 XS (Gen 10) kun je kopen voor een adviesprijs van 379 euro. Half september is de tablet verkrijgbaar in de winkels in Nederland.

Foto’s

Archos 10.1 XS Gen10 video

Zodra we deze tablet in handen krijgen zal TabletGuide.nl de tablet testen en een eigen review maken van deze Archos tablet.

Een reactie

  1. kan je met deze tablet nu ook de eigen schermachter grond instellen!!
    en met een dommel als nog interneten zonder wifi

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.