Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Sony Xperia Tablet S

De Sony Xperia Tablet S is de opvolger van de Sony Tablet S. We kunnen deze Sony tablet beschouwen als een upgrade van de eerste 9,4-inch Sony-tablet. Zo is het ontwerp bijvoorbeeld vrijwel identiek. Ook veel specificaties zijn gelijkwaardig of hebben een upgrade gekregen naar moderne maatstaven. Toch zijn er enkele unieke features aangebracht in deze tablet-pc van Sony. Vooral de software is aangepast zodat deze nog beter als familietablet kan dienen. Met de Sony Xperia Tablet S heeft Sony niet de markt doorboord met nieuwe innovaties. Maar een upgrade van haar eerste druppelvormige tablet-pc was een welkome toevoeging aan het assortiment.

Ontwerp

Het ontwerp is niet vergaand aangepast in deze Tablet S-opvolger. De vorm lijkt nog steeds op een dubbelgevouwen magazine, een wig, of een druppel. Door deze vormgeving zal het beeldscherm licht naar je gekanteld zijn zodat je dit beter kunt zien. Daarnaast is de vormgeving stijlvol en chique tegelijk. De Sony Xperia Tablet S is in slechts één kleur verkrijgbaar. De rand naast het scherm is zwart en de achterkant van de tablet is grijs.

Een opvallend aspect: de Sony Xperia Tablet S is spatwaterdicht. Handig voor buiten gebruik, of als je kinderen hebt die wel eens een drankje over de tablet willen gooien.

Beeldscherm

Wederom heeft het beeldscherm diagonaal gemeten een formaat van 9,4 inch, wat een uniek formaat is voor een tablet-pc. De resolutie bedraag 1280 bij 800 pixels, wat identiek is aan zijn voorganger. Ook beschikt deze Xperia Tablet S weer over de TruBlack-technologie wat zorgdraagt voor een betere kleurweergave en daarnaast wat minder glans geeft aan het scherm.

Hardware

Aan boord vinden we een Nvidia Tegra 3 processor, met 4 kernen en een vijfde energiezuinige kern. Dit is de opvolger van de Tegra 2 processor, wat een dual-core processor is. De processor krijgt bijstand van het 1 GB grote RAM werkgeheugen. In eerste instantie zal alleen een 16 GB-model te koop zijn. Wellicht later zullen tablets met een grotere opslagcapaciteit in de verkoop gaan. De tablet beschikt over een SD-kaart-slot.

Ook heeft Sony wederom een infraroodsensor ingebouwd die kan dienen als afstandsbediening. Een verandering is de afstandsbediening applicatie van Sony op deze Android-tablet. Deze kan voortaan ook macro’s verwerken. Met de druk op een macro-knop kun je meerdere acties tegelijk uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld verschillende apparaten (bijvoorbeeld de tv, dvd-speler en je radio) tegelijk aanzetten. Er zijn maximaal 6 macro’s in te stellen.

Camera’s

De frontcam heeft een capaciteit van 1 megapixel. Aan de achterzijde vind je een camera die een flinke upgrade heeft gekregen. Je hebt de beschikking over een 8 megapixel camera, welke de mogelijkheid heeft om in Full HD video’s op te nemen.

Software

De Sony Xperia Tablet S draait op Android 4.0.3. Naast de stock Android-software en de bekende Google applicaties en de Play Store heeft Sony weer enkele handige mini-apps toegevoegd die je altijd kunt openen, ook als je in een applicatie aan het werken bent.

Een uitbreiding, en dat is iets dat we voor het eerst zien bij een Android tablet, is de toevoeging van gebruikersprofielen. Zo kun je, net als je bij Windows gewend bent, meerdere profielen aanmaken. Bij het inloggen moet je kiezen uit een profiel. In een profiel kun je je persoonlijke instellingen aanpassen, zodat je bijvoorbeeld alleen je eigen e-mail en foto’s ziet.

Sony Xperia Tablet S kopen

De Sony Xperia Tablet S is momenteel nog niet te koop. Wanneer je de Sony Xperia Tablet S kunt kopen dan lees je dat op de prijs-pagina. Een link naar deze pagina vind je bovenaan deze webpagina onder het kopje ‘prijzen’. Dit zijn de adviesprijzen van de Sony Xperia Tablet S:

  • 16GB / WiFi: €399,-
  • 16GB / 3G: €529,-
  • 64GB / WiFi: 599,-
  • 64GB / 3G: 719,-

Sony Xperia Tablet S accessoires

Er komen verschillende officiële tablet accessoires beschikbaar voor de Sony Xperia Tablet S. Meer informatie over deze accessoires vind je in deze link, of bekijk de foto’s die we maakten van de Xperia Tablet S accessoires tijdens de IFA beurs.

Sony Xperia Tablet S foto’s

Sony Xperia Tablet S review

Bekijk hier de Sony Xperia Tablet S hands-on review die we maakten tijdens de IFA van 2012 in Berlijn.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.