AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

| 114 reacties

ASUS Transformer Pad Infinity TF700 review [DEEL 2]

Gebruiksgemak: Scherm:
Geluid: Degelijkheid:
Connectiviteit: Software:
Accuduur: Prijs:
Eindoordeel: Schrijf je eigen review

In het eerste deel van de ASUS Transformer Pad Infinity review kwamen het ontwerp, de behuizing, het beeldscherm, de audio en de software aan bod. In dit deel gaan we gedetailleerd in op de prestaties, de camera prestaties, de accuduur en het WiFi- en GPS-signaal. In de conclusie gaan we verder in op de keuze-mogelijkheden. Is het slim om te kiezen voor de iPad 3, of toch voor deze ASUS Transformer Pad Infinity tablet? Ook beantwoorden we enkele vragen van onze bezoekers over deze nieuwe ASUS tablet.

Dit is deel 2 van de ASUS Transformer Pad Infinity review. Vind hier deel 1 van de ASUS Infinity review.


Prestaties

De prestaties van de ASUS Transformer Pad Infinity zijn moeilijk te omschrijven. Als eerste zijn onze ervaringen uitermate positief. Multitasken en het spelen van de wat ‘zwaardere’ spellen gaat uistekend. Het spel Riptide bijvoorbeeld, momenteel nog een van de weinige games die is ontwikkeld voor de quad-core Tegra 3-processor, draait zonder enige problemen. Het is even wachten op applicaties die gebruik maken van de quad-core processor en het Full HD-beeldscherm.

Benchmarks hebben we zelf niet gemaakt. Andere tech-weblogs hebben dit al uitvoerig gedaan. Een goed voorbeeld zijn de benchmarks die Engadget met veel zorg heeft uitgevoerd.

De prestaties zijn vergelijkbaar met die van andere quad-core tablets, zoals de ASUS Transformer Prime (review) en de ASUS Transformer Pad 300 (review).

Accuduur

Na een week van gebruik kom ik tot de conclusie dat de accuduur goed tot uitstekend is te noemen. Bij normaal gebruik gaat de tablet makkelijk een dag mee. Gebruik je de tablet regelmatig (zeker elk uur) met gemiddelde activiteiten dan voldoet de tablet prima en hoef je de tablet alleen maar ‘s nachts op te laden. Bij minimaal gebruik, bijvoorbeeld soms een uurtje op de bank, kan de tablet makkelijk enkele dagen mee.

Wel ervoeren we een een soort van software lekkages bij langdurig standby-perioden. Waar bijvoorbeeld de iPad makkelijk enkele weken in standby-toestand kan verkeren, kan het zo zijn dat de ASUS Transformer Pad Infinity na enkele dagen van standby helemaal leeg is. Waarschijnlijk zijn inefficiënte Android apps de oorzaak hiervan. Een app killer, die automatisch onnodige processen beëindigt, is een oplossing hiervoor.

Als laatste moet worden opgemerkt dat bij sommige taken het niveau van de accu zienderogen achteruit gaat. Dit is te verklaren vanwege de enorme energie die de taken verbruiken. Het tonen van HD-video’s via YouTube is bijvoorbeeld een energie-slurper. Mijn inschatting is dat dit op een volle accu maar zo’n 3 uur is vol te houden.

Ook het constant inschakelen van de Super IPS-stand (de meest heldere stand van het scherm) verbruikt veel energie. Het is aan te raden bij binnenshuis gebruik de ‘gewone’ IPS-stand in te schakelen.

Camera

De 8,0 megapixel camera is uitstekend te noemen, maar toch vinden we enkele tekortkomingen bij het gebruik van de camera in bepaalde situaties. Dit heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat het een digitale camera betreft die in een dunne tablet is ingebouwd. We zien deze tekortkomingen vaker terug bij tablets, maar toch valt op dat de camera van de iPad in de close-up situatie beter presteert.

Ik zie dat de website de foto’s automatisch verkleint en de kwaliteit van de foto’s slechter maakt. We zetten zo spoedig mogelijk de originele foto’s online! Even geduld a.u.b. :-)

Als eerste een foto waaruit de goede beeldkwaliteit van de camera naar voren komt.

Klik op de foto voor een grotere weergave

Bij een close-up valt echter op dat de realiteit van de kleurweergave verandert aan de randen van de foto. In onderstaande foto is de kleur van de bloemen aan de zijkant in werkelijkheid net zo paars als je in het midden van de foto ziet.


Felle kleuren aan de randen van de foto zijn niet realistisch bij een close-up

Ook heeft de tablet, zoals eigenlijk altijd het geval is bij tablet-pc’s, moeite met het verwerken van grote verschillen tussen licht en donker. Zoals je in onderstaande foto kunt zien is tegemoetkomend licht een probleem voor de tabletcamera.

De camera heeft soms moeite met tegenlicht

Als laatste moet worden opgemerkt dat de ASUS Transformer Pad Infinity over een LED-flitser beschikt die opvallend fel licht produceert. Zoals wel vaker het geval is bij smartphones en tablets is de kwaliteit van foto’s die gemaakt zijn in het donker slechts van redelijk tot goede kwaliteit.

Video

De video-kwaliteit is goed te noemen. Het opnemen  in 1080p (Full HD) gaat uitstekend en je ziet de kwaliteit van de HD-video direct op je HD-scherm. Ook kun je makkelijk binnen de app omschakelen naar een lagere kwaliteit als je niet wilt dat de videobestanden een te groot formaat krijgen. De 64 GB opslag capaciteit is in dit geval erg handig aangezien de bestandsgrootte bij HD-opname snel op kan lopen. Wel heeft de tablet wat problemen bij snelle acties in de video. Deze worden niet helemaal nauwkeurig vastgelegd.

WiFi signaal

Karim vroeg hoe het gesteld was met het WiFi signaal van de ASUS Transformer Pad Infinity. We hebben het draadloze signaal getest op snelheid en op bereik. Beide parameters zijn gemeten door te vergelijken met een laptop (Lenovo ThinkPad zakelijk) en de Transformer TF101. Let op: deze resultaten zijn ter indicatie en verschillen per tablet, laptop, router en locatie.

Als eerste de snelheid. Die was is getest door alle internet-apparatuur uit te schakelen en op dezelfde locatie één voor één de toestellen te testen. De verbinding was een glasvezelverbinding met een theoretische snelheid van 100 Mb/s, die overigens in de praktijk nooit gehaald wordt. De tests zijn uitgevoerd in de Chrome browser (laptop) of met de Speedtest.net applicatie. Dit zijn de resultaten van de meest gemiddelde uitkomsten van 5 tests per apparaat:

 • Lenovo ThinkPad: 13,2 Mbps (up) & 10,7 Mbps (down)

  Laptop (boven), TF101 (midden), TF700 (onder)

 • ASUS Transformer TF101: 8,3 Mbps (up) & 8,4 Mbps (down)
 • ASUS Transformer Pad Infinity TF700: 13,0 Mbps (up) & 12,3 Mbps (down)
Het bereik van de WiFi signalen was lastig te meten. Het viel me op dat het bereik qua afstand van beide tablets en de laptops ongeveer gelijk was. Een afstand van 11 meter, met twee dikke muren daartussen, werd overbrugd door de laptop en beide Transformer tablets. Wel viel het op dat de kwaliteit van het signaal van de laptop en de Transformer Pad Infinity op grotere afstand beter was dan die van de eerste generatie Transformer. Zo werden op een afstand vanaf 10 meter eerder twee streepjes zichtbaar in plaats van één streepje in het WiFi-icoon.

GPS signaal

De GPS-ontvangst van de ASUS Transformer Pad Infinity is uitstekend te noemen. Ik heb nog nooit een tablet gezien met een ontvangst van zo’n hoog niveau en met deze snelheid. Buiten of in de auto heb je binnen enkele seconden de eerste signalen te pakken. Het signaal gaat zo snel dat je al na enkele seconden kunt starten met het navigeren. Op verschillende momenten scoorde deze Transformer tablet zelfs beter dan mijn smartphone (Samsung Galaxy SII).

In onderstaande screenshots zie je de verschillen tussen deze nieuwste Transformer tablet (TF700) en de eerste generatie Transformer (TF101).

GPS signaal na 1 minuut - Transformer TF101

GPS signaal na 1 minuut - Transformer TF700

iPad 3 of ASUS Infinity?

Dat is een veel-gehoorde vraag in onze omgeving. Over deze vergelijking willen we slechts enkele verschillen aangeven en een korte conclusie. Welke van de twee tablets geschikt is voor jou zul je zelf moeten bepalen.

 • De accuduur van de iPad 3 is in standby iets beter dan die van de ASUS Transformer Infinity;
 • Het GPS-signaal van de Infinity tablet is iets beter dan dat van de iPad 3;
 • De camera van de iPad 3 functioneert in sommige situaties (bijvoorbeeld close-ups) beter dan die van de Infinity tablet;
 • Op papier is de ASUS Infinity sneller dan de iPad 3. Het snelheidsverschil komt momenteel nog niet tot uiting in verband met de afwezigheid van apps die hier optimaal gebruik van maken;
 • De iPad 3 heeft meer apps die het HD beeldscherm ondersteunen;
 • De ASUS Transformer Pad Infinity 64 GB WiFi zonder dock is goedkoper dan de iPad 3 64 GB WiFi.
Zoals je ziet zijn de meeste verschillen minimaal. Het grootste systeem is de gebruikservaring van beide besturingssytemen en de beschikbaarheid van applicaties. De keuze die je moet maken is een oude: kies ik Android of iOS? Aan de hand van die beslissing kun je het beste beslissen of je een iPad 3 of ASUS Transformer Pad Infinity kiest.

ASUS Transformer Pad Infinity TF700 kopen

Bekijk hier alle ASUS Transformer Pad Infinity 64 GB prijzen.
Bekijk hier alle ASUS Transformer Pad Infinity 64 GB met keyboard dock prijzen.
Bekijk hier de ASUS Transformer Pad Infinity Pad TF700 specificaties.
Bekijk hier deel 1 van de ASUS Infinity Transformer tablet review

Foto’s ASUS Infinity tablet test deel 2

114 reacties

 1. Bedaankt voor de review, dat maakt mijn keuze moeilijker….
  Voor mij valt de iPad af omdat ik onder geen beding wil dat een partij bepaalt wat ik doe of zie. Als ik een porno app wil dan is dat mijn zaak en ik wil niet dat Apple die app kan verbieden omdat zij vinden dat ik dat niet mag zien.

  Mijn keuze is dus momenteel beperkt tot Android en dan wordt het moeilijk, ga ik voor een tablet die een verschrikkelijk mooi scherm heeft maar waar nog geen apps voor zijn? Zonder garantie dat ze ooit komen? Of koop ik een goedkoper tablet met minder goed scherm? Of wacht ik op de Google Nexus hoewel die mij ook richting Google probeert te duwen met aankopen en dergelijke, maar die wel erg gunstig geprjst is…
  Keuzes, keuzes…. en je review maakt het ook niet eenvoudiger……. Ze moeten gewoon 1 model uitbrengen en klaar, dan is er niks te kiezen. Hmmm, nee, dat lijkt me ook niet wat…

 2. Fijne review. Alleen voor mij mis ik een belangrijke vergelijking tussen de iPad 3 en de Asus voor wat betreft de kwaliteit van Full HD Video materiaal. Is de kwaliteit van Full HD beelden (dus 1080i of 1080p) beter op de Asus dan de iPad3? De iPad3 heeft welliswaar een hogere resolutie maar zal dus moeten upscalen om het beeld schermvullend te krijgen. Ook heb ik het idee dat de grootte van het beeld op de Asus groter is dan de iPad3 vanwege de 16:10 verhouding. Klopt dat? Voor mij is de beeldkwaliteit voor Full HD weergave de belangrijkste reden om er een aan te schaffen. Alleen welke?

  • Hoi Otto, de Infinity heeft een resolutie van 1200 x 1920. De iPad 3 heeft een resolutie van 2048 x 1536 op een iets kleiner scherm. Het aantal pixels per inch (ppi) van de iPad 3 is dus groter. In de praktijk merkte ik eigenlijk geen verschil. Op foto’s was al helemaal geen verschil te zien tussen beide schermen. Je kunt er vanuit gaan dat de kwaliteit van beide schermen vrijwel identiek is.

   Wel is veel meer software op de iPad 3 aangepast voor deze immense resolutie, waardoor bijvoorbeeld applicaties niet geschaald te hoeven worden. Bij Android is dat wel het geval. Soms merk je dat goed (voornamelijk bij Smartphone apps) en andere keren merk je er niet veel van. Dat is afhankelijk van de applicatie.

   Bij het bekijken van Full HD video’s is het een ander verhaal. De resolutie van HD-video’s (1080 x 1920) is kleiner dan bij de iPad én de infinity Tab. Als je een video in 1080p bekijkt dan wordt elke pixel één-op-één geprojecteerd op het beeldscherm. Deze video’s worden dus niet geschaald, anders heb je niet veel meer aan de sublieme kwaliteit van de video. In de praktijk zul je dus zwarte randen naast de HD video hebben bij de iPad 3 en bij de ASUS Infinity. Het is mogelijk om in plaats van die zwarte randen andere functies te hebben, bijvoorbeeld de pauze, play-knoppen enzovoorts.

   De nieuwe Macbooks hebben zelfs zo’n grote resolutie dat in video-bewerkingsprogramma’s Full HD video’s getoond kunnen worden in exacte resolutie met daarnaast een complete bewerkingsset. Een voorbeeld: http://www.telegraaf.nl/digitaal/12401546/__Review__MacBook_Pro_met_Retina-scherm__.html

   Ik hoop dat het verschil tussen het schalen van software en het tonen van Full HD video’s (1080p) zo een beetje duidelijk is :-)

 3. Hallo, bedankt voor de duidelijke review. Vraagje: ik heb ‘m onderhand zelf ook. Maar ik heb telkens een klik in de korte zwarte rand; rechts; ongeveer 5 cm van de onderkant.
  Omgeruild bij Saturn, maar de 2e heeft het weer…! Kent iemand dit? ‘Hoort’ het zo of is er een foutje in deze serie?

  • Wat bedoel je met “een klik”? ik zie niks bijzonders in de zwarte rand aan de zijkant bij die ik hier heb.

   • Als je met je duim of zo op die plek drukt, hoor je (ik althans op de mijne) een klik.
    Het is een plek waar ik ‘m wel eens vasthoud als je de tablet landscape houd. Ik dacht eerst dat het luchtbelletjes waren in de plastic strip die er op zat (met al die specificaties). Maar hij klikt ook zonder. Als het niet normaal, breng ik deze ook weer terug. Ik hoor dus heel graag van mensen die ‘m al hebben of zij dat ook hebben!

    • Ik heb er met mijn Infinity geen last van en ik heb hem morgen twee weken in bezit, dus zou met ondertussen wel opgevallen moeten zijn. Was geloof ik één van de eersten die er mee de winkel uit liep overigens.
     Ben zeer tevreden over de Infinity, weinig om mee te vergelijken, omdat het mijn eerste Pad is, maar werkt uitstekend.

    • Ik heb dit ook ietje. Als je te hard drukt op het scherm druk je het scherm (intern) waarschijnlijk op de rest van de electronika en dan krijg je dit tikken. Ik verwacht dat daaronder een geplakt deel zit wat je dan hoort. Ik denk dat het niet schadelijk is, maar dat het wel vervelend klinkt voor dit dure apparaat.

  • Heeft mijn Infinity ook precies alsof de top bezel niet goed op de behuizing geklikt is

   • Ter hoogte van de speaker btw

    • Vervelend! Ja, inderdaad, ter hoogte van de speaker. Je kan ‘m vast nog wel terugbrengen. Overigens waren dit mijn serienummers; misschien dat het alleen in de C60-serie voorkomt/-kwam:
     1e tablet: C60KAS078533
     2e tablet: C60KAS078641
     Je ziet dat ze erg dicht bijelkaar liggen. Misschien dat de jouw serienr ergens in de buurt zit? Succes met de afhandeling!

 4. Bedankt voor goede review!

  Weet iemand onderhand wanneer de goude infinity met dock beschikbaar is?

 5. ik heb er voor mijn dochter een gekocht en heb hem net een middagje in huis.

  Mooi speelgoed moet ik zeggen, ales lijkt te werken behalve min Wifi N netwerk?
  Ik heb een router met 2 gescheiden kanalen, 1 b/g en 1 n netwerk, nu krijg ik alleen het b/g netwerk te zien enniet mijn n netwerk?

  Doe ik hier zelf ies niet goed? of is hier sprake van een ander probleem?

  Moet zeggen dat alles verder perfect werkt!

  Morgen maar weer verder spelen.

  • Hoor jij oook een ‘klik’, als je drukt op de zwarte rand van de rechter korte kant, ± 5cm van onderen?

   • Ik hoor niks bijzonders, moet wel zeggen dat ik niet extreem kracht ga uitoefenen………………….ga de boel niet moedwillig slopen.

    Als het storend is gewoon ruilen zou ik zeggen, je mag volgens mij 14 dagen spullen retourneren zonder opgaaf van reden.

    • Email naar Asus support leverde in dit geval ook niets op. Ze vroegen om een foto… Maar ja, je ziet het natuurlijk niet, je kan het alleen horen:-) Dus heb ik ‘m inderdaad maar weer teruggebracht naar Saturn A’dam. En zelfs het geld teruggekregen! Erg klantvriendelijk zijn ze daar. Aanrader. Fijn dat als al gelazer met een apparaat hebt, je er tenminste geen gedoe met de winkel bij krijgt!

    • De 14 dagen geldt alleen als zichttermijn bij ‘kopen op afstand’ zoals postorder- en online-bestellingen. Dit zichttermijn heb je niet in een winkel waar je het eerst kunt testen voordat je de winkel uitgaat.

     Het product mag binnen dit zichttermijn alleen minimaal gebruikt zijn. Verpakkingen mogen natuurlijk opengemaakt zijn maar niet onnodig beschadigd. Het risico ligt in dit geval bij de klant.

     Waar Ron / Mae mee te maken hebben is iets anders. Dat is een (zoals het eruit ziet) een ondeugdelijk product. Daar gelden natuurlijk andere regels voor, die veel langer dan 2 weken gelden.

  • Ben er zelf al achter wat de oorzaak is, ik maak wel gebruik van mijn N netwerk maar niet van mijn 5G bit verbinding. Heb nu mijn 2.4G bit verbinding van 54mbps verhoogd naar 300 mbps.

   Ik heb een dualband Gigabit router met dus 2 verschillende kanalen en laat nu de Asus transformer infinity geen 5 gigabit signaal ondersteunen

 6. Ik heb hem gehaald bij de Media Markt en ik had hem om 19.00 uur en morgen om 10.00 uur gaat hij retour.
  Er is een toets (van het display, de donker toets) van het toetsenbord wat defect is. Hij kan alleen aan de bovenzijde ingedrukt worden, niet de hele toets.
  Voor zoveel geld, dan eis ik dat hij 100% in orde is. Overigens, al kostte hij maar 10 Euro, dan nog moet hij in orde zijn.

  Wat is dat tegenwoordig? Ik koop een nieuwe TV, zie ik dat er een joekel van een kras op het scherm zit als ik hem uitpak. Ik koop een maand geleden een nieuwe amerikaanse koelkast voor veel geld, hij heeft het nog geen twee dagen zonder problemen gedaan. Hij bromt als een gek, ze kunnen geen oorzaak vinden.
  En nu koop ik een tablet wat top notch moet zijn en dan doet een toets het niet!
  Is er geen kwaliteitscontrole meer of zo?

  Ik ben even heel hevig teleurgesteld, ik kad me zo verheugd op mijn nieuwe tablet…..

  • Da’s mooi klote Wim,

   Zo te horen ben jij de pechvogel hier, hoop niet dat je al die spullen bij de mediamarkt hebt gehaald, ik zou anders een andere retailer zoeken!

   Succes en sterkte met de volgende Asus!

   • Dat inderdaad kl*te.
    Nee, alles komt van verschillende leveranciers.
    Inmiddels ben ik al weer een beetje over de teleurstelling heen (man wat baalde ik) en mijn ega is naar de MediaMarkt geweest en heeft een nieuw toesenbord gekregen.
    Dus als ik vanavond thuiskom dan kan ik weer achter de Asus en ik hoop er nog veel plezier van te hebben.

    O, als mijn koelkast toch ook zo eenvoudig en snel gerepareerd kon worden…….

 7. Ik ga hem bij coolblue bestellen omdat ik daar nog een tegoed heb staan. mn 1e samsung 10.1 was tot 2x toe stuk gegaan. ik ben het wel met Wim eens. vroeger deed je 10jaar met je spullen. tegenwoordig gaat altijd alles sneller kapot. zal wel met lagere productie kosten te maken hebben
  Ik vraag me na het lezen van beide reviews af of het niet slimmer is om de tf300 te kopen. Die is goedkoper en alles draait erop. misschien is het te vroeg voor de tf700. wat vinden jullie?

  • Alle waar naar zijn geld.
   Wat je ook kiest, je moet de voor en nadelen tegen elkaar afwegen en dan een keuze maken die jij alleen kan maken.

   Nadelen TF300 (t.o.v. de TF700) zijn in mijn opinie:
   1. Het scherm is van beduidende andere kwaliteit
   2.De processor is wat minder waardoor hij wat trager is (waarbij de vraag is of je dat in dagelijks gebruik merkt)
   3.Dit heb ik van horen zeggen, wat ik hoor is dat men de bouwkwaliteit wat minder vind. Ik neem aan dat dit klopt gezien het prijsverschil.

   Nadeel TF700 (t.o.v. de TF300)
   1. De prijs
   2. De prijs
   3. Had ik het al genoemd? De prijs?
   4. Alleen voorlopig leverbaar in de 64Gb versie. Daardoor is hij een forse stap duurder dan de TF300. Ik zie het echt als een nadeel dat er geen 32Gb versie is uitgebracht, en een 16Gb versie als instapmodel zou het denk ik bij het grote publiek ook heel aardig hebben gedaan.

   Het blijft een persoonlijke keuze, niemand kan je zeggen wat jouw belangrijkste punt is en of je het bedrag van een TF700 nog acceptabel vind.
   Persoonlijk heb ik de TF700 gekocht vanwege het scherm en heb ik maar even niet naar de prijs gekeken (gelukkig net een mooi betaald klusje gedaan dus het kon er weer af)

 8. Hoe kun je bij een vergelijk met een Ipad3 nou vergeten dat de Infinity wel een microSD-slot heeft en een Ipad3 niet! Een super belangrijk verschil: kun je goedkoop het geheugen uitbreiden of niet…

  • Niet alleen het micro sd slot!

   Wat te denken van de USB 3.0 aansluiting! daar heb ik nu al lekker veel plezier van gehad. Lekker filmpjes, e-books, muziek op een usb stick knallen en makkelijk overzetten.

   • Eeuh, heeft de infinity USB 3.0? Zeker weten? Volgens mij namelijk niet en wat ik las in de specs van Asus is het ook USB 2.0.
    En de aansluiting ziet er ook niet uit als USB 3.0
    Ik denk dat je je vergist

    • De tablet heeft geen USB-poort, wel een ASUS-connector die je weer via USB op een pc aan kunt sluiten.

     Het dock bevat een USB 2.0-poort volgens de officiële specificaties.

     In bovenstaande vergelijking komen voornamelijk de punten naar voren die tijdens deze reviews naar voren zijn gekomen. Ik zal nog een apart artikel maken met de verschillen (specs) tussen de drie HD-tablets die nu te koop zijn. De Acer A700 zal ik daarbij meenemen. Stay tuned!

     • Leon, een vraag aan jou als expert (en jij kunt waarschijnlijk vergelijken) . Die Asus connector, is dat dezelfde als die op de tf101 en tf200 zit?
      Ik zie namelijk dat de connector voor de infinity 2x zoveel kost als die van de prime, terwijl ik ergens anders weer lees dat het dezelde connector is.
      Kun jij dit vergelijken?

      0
   • ehhh, ik krijg het rubbertje niet weg daar waar de usb in moet…. Moet dat rubbertje er uit, of naar beneden of anders?

    • Sorry, ik moest even lachen om wat je schrijft (a dirty mind is a joy forever) maar dat stukje rubber moet eruit. Bij mij was het ook even wat prutsen maar als je de nagel in dat groefje doet en je drukt hem naar beneden/buiten dan schiet hij los.

     Het is gewoon een los stukje rubber, hij zit dus niet vast aan het tablet.
     Je moet het gewoon verwijderen.

     • Een tandenstoker deed bij mij wonderen. Had m’n nagels net geknipt ;-)

      0
     • Dank dank, het is gelukt. Ik wist niet zeker of het los of vast zat. Maar nu kan de usb er in. Fijn dat ik je heb kunnen laten lachen, Wim! Ook al was het onbewust, want ik ben even uit training wat betreft een dirty mind :-)

      0
  • Mee eens. apple zal dat wel op een volgend exemplaar uitbrengen, zodat iedereen weer naar de I-Pad 4 kan upgraden. Dat vind ik persoonlijk dus de arrogantie van Apple………
   Geef mij dus maar gewoon een ASUS met Android. Dan roept iedereen van dat er niet genoeg Apps beschikbaar zijn….tja, hoeveel heb je er nodig.

   Daarom fotografeer ik ook met Pentax, goede en soms betere kwaliteit dan Canon en Nikon, veel meer mogelijkheden gezien de prijsstelling, maar alleen wat minder lenzen beschikbaar. Blijkbaar vinden veel gebruikers dat belangrijk, naast de “NAAM”. Maar hoeveel lenzen heb je nu eigenlijk nodig? Er passen er toch geen 100 in je fototas.

 9. En weer wordt er met geen woord gerept over het gemis van 3G bij de Infinity. Voor mij een must en de reden waarom ik deze niet aanschaf.

  • Hoi Carrie, een Infinity 3G komt eraan, maar is momenteel nog niet beschikbaar. ASUS gaat deze wel uitrusten met een dual-core processor ipv een quad-core processor.

   • Ik weet dat daar inderdaad sprake van was. Maar er is momenteel grote radiostilte of deze nog komt en vooral wanneer. Zowiezo wordt dat eerst weer reviews afwachten ivm de andere processor e.d. Daarbij is de prijs nu al heel hoog.

 10. Wim, de Transformer TF101 lader paste en werkte bij de Infinity TF700. Of het dezelfde is weet ik niet. De buitenkant zag er identiek uit evenals de connectors.

 11. Leon en de anderen, dit is echt een fijn forum! Hier wordt je tenminste wijzer :-)

 12. Wim en Leon,

  Ik heb me inderdaad vergist, het is geen USB 3.0 maar 2.0 en natuurlijk zit hij in het keyboard. Maar dit doet natuurlijk verder niks af aan het voordeel t.ov de extra mogelijkheden wat dit bied tav de I-pad !

  Heb vandaag ook mijn Noreve Tradition B Case hoes voor de Transformer binnen gekregen, geloof dat ik het geheel nu wel compleet heb.

 13. Heeft iemand enig idee in hoeveel tijd de 3g versie beschikbaar zal komen?

  Ik weet dat er supply issues zijn voor de qualcomm chip die in de 3g versie gebruikt wordt, maar wat kunnen we hieromtrent verwachten?

  Volgt de release nog deze maand, augustus, september, …? Ik heb ergens gelezen dat de qualcomm versie enkel voor de US is, ik hoop dat dit fout gerapporteerd is.

  Iemand enig idee of de qualcomm versie voor Europa nog steeds gepland staat en wanneer?

 14. Ik heb er al 1 terug gebracht dat het scherm niet goed was een lijn in het Ik heb er al 1 terug gebracht dat het scherm niet goed was een lijn in het beeldscherm na een paar dagen gebruik en ik denk dat ik deze dus ook beeldscherm na een paar dagen gebruik en ik denk dat ik deze dus ook terug breng soms een rare flikker als of het beeldscherm kappot gaat terug breng soms een rare flikker als of het beeldscherm kappot gaat iemand ook problemen mee

 15. De accu van de Asus infinity tf700 is na 4uur nog maar 14% en moet aan de oplader.
  In die 4uur tijd heeft de Asus een half uur pauze gehad, de rest van de tijd wat kleine spelletjes gespeeld Woordfeud, Angry Birds en Rumble.

  Dit valt me vies tegen maar verder een mooi snel apparaat.

 16. was net bij de mediamarkt… duurt nog zeker 2a3 weken tot de goude versie met dock dr is, dan maar de grijze, die is ook niet lelijk.

 17. De redenen voor mij om voor de Asus TF 700 te kiezen:
  Android ondersteund Flash; hoewel steeds minder in gebruik maar toch…
  Geheugen uitbreidbaar met losse SD kaartjes (New Ipad niet)
  HDMI aansluiting
  USB aansluiting (weliswaar in dock maar compleet voor hetzelfde geld als new Ipad)
  Tablet met dock/toetsenbord/schermafdek (erg gebruiksvriendelijk) voor hetzelfde geld als New Ipad.
  Extra accu in dock/toetsenbord welke eerst aangesproken wordt.
  Niet afhankelijk van Itunes; om iets op te zetten / af te halen, veel gemakkelijker bij Asus TF 700 dan bij New Ipad (voor mij althans).
  Dagelijks komen er nieuwe apps voor Android op de markt; het verschil met apple wordt op dat gebied steeds kleiner en hoeveel apps heb je werkelijk nodig?

 18. Hallo,

  wat ik me nou afvraag: in hoeverre is dit apparaat geschikt om op te “werken”. Ik wil er voor mijn werk een aanschaffen maar dan moet het wel geschikt zijn om mijn mails te bekijken en te kunnen werken in standaard programma’s van Microsoft zoals Word en Excel.
  Is dit tablet daar nu geschikt voor?
  Of kan ik dan beter enkele maanden wachten tot de Windows-8 tablet(s) komen?

  • Volgens mij kun je de infinity als volwaardige laptop gebruiken, ipv office van microsoft moet je het dan wel doen met polaris office maar volgens mij is dit compatible? en ik geloof ergens gelezen te hebben dat microsoft met een office app komt voor in ieder geval voor Apple en mogelijk ook voor Android?

   • MS Office is (nog) niet beschikbaar voor Android en iOS. Er zijn genoeg alternatieven (o.a. Polaris Office, Quick Office. zie ook een (inmiddels verouderd - Android 2.x) artikel op TG.nl).

    Deze pakketten halen het, ook met het gebruik van een toetsenbord & muis, niet volledig tot de gebruikelijke gebruikservaring van MS Office binnen Windows of Mac. Daarnaast zijn slechts enkele standaard Office functionaliteiten beschikbaar. De al licht-geavanceerde opties zijn bijvoorbeeld al niet meer beschikbaar in de meeste alternatieve Office apps.

    De vraag is: gebruik je Word en Excel om simpelweg te documenten te typen en siimpele formules te gebruiken, dan functioneert een Android app prima. Ga je al snel met geavanceerde formats of formules werken dan raad ik je een Android Office pakket niet aan.

    MS Office voor Android of iOS zie ik dit jaar niet meer komen ivm de launch van Windows 8. Het zou niet slim zijn als Microsoft tegelijk een Office pakket aankondigt voor Android en zeker niet voor iOS. Daarnaast moeten we eerst het Office 2013 Pakket voor Windows RT (Windows 8 voor ARM) afwachten. Dit zijn waarschijnlijk iets andere en lichtere apps dan Office 2013 voor Windows 8 (nog niet zeker)…

    • Persoonlijk geloof ik niet dat er ooit een Office voor Android komt. Android is een Linux variant en onderhand is het meer dan duidelijk dat MS nu niet bepaald gecharmeerd is van Linux.
     De enige manier waarop ik MS een Android versie van Office zie maken is dat de tablet superpopulair word en dat Android 90% van de populatie uit gaat maken van de tablets. En dan nog vraag ik me af of ze het ooit zullen doen.
     Ik weet dat er geruchten genoeg zijn maar geruchten kun je niet installeren. Tot nu toe heb ik nog nooit iets van MS zelf over dit onderwerp gelezen wat positief was voor Android.
     Ik zou er dan ook maar niet op rekenen dat het ooit gebeurd.

  • Wil je een laptop hebben maar dan op een tablet? Dan is het antwoord nee.
   Windows en Android (tablet) zijn twee verschillende besturingssystemen en Windows programma’s gaan niet werken onder Android, tenminste niet zomaar en niet standaard.
   Je moet dus werken met de Android programma’s. In het algemaan kun je zeggen dat alles wat Windows heeft, Android een tegenhanger heeft maar alleen wel op de basis behoeften. Neem bv. Office. Er zijn Android tegenhangers maar zodra je meer doet dan een briefje typen, (dus werken met ingewikkelde formules, scripts en weet ik wat) dan zul je zien dat het niet compatible is. Dat geld voor alles.
   Outlook Exanche werkt ook met het email programma van Android, maar wel kaal. Dus mail ontvangen en verzenden, meer niet.
   Gebruik je in Windows een speciaal programma (ik noem maar iets, Irfanview) dat gaat niet werken op een tablet.

   Wat beterft wachten op WIn8 Tablets, dan kun je nog even wachten. In oktober komt de Win8RT uit, dat is weliswaar Win8 maar ook daar kun je niet gewoon Windows programma’s op installeren (er komt wel een office versie voor uit)
   Als je echt Windows programma’s wilt draaien moet je wachten op de “echte” Win8 tablet en die komt op zijn vroegst uit in jan.2013 volgens de laatse berichten.

   • Windows 8 (ook voor tablets) komt uit in oktober, ook in Nederland. Acer zal haar Windows 8 tablets (zie tablet vergelijker) zeer waarschijnlijk ook in oktober lanceren.

    Windows RT wordt ook in oktober verwacht, maar ik verwacht niet heel veel van die launch vanwege het beperkte aanbod vanaf de start (wellicht alleen Microsoft Surface RT).

    Vorige nieuwe Windows-versies hadden een snelle Service Pack (= update) nodig voordat alle kinderziektes waren weggenomen. Wellicht is dit ook bij Windows 8 het geval en zal het grote publiek afwachtend reageren. Zeker ook vanwege de compleet nieuwe Metro interface…

    • Windows8 komt uit ja, maar de surface Windows8 tablet gebaseerd op de I5 processor (dus niet de RT) komt volgens de laatste berichten die ik heb gelezen op zijn vroegst in jan.2013, tenzij ik het verkeerd begrijp wat natuurlijk ook kan.
     Ik noem dit artikel als voorbeeld : http://www.techzine.nl/nieuws/30456/microsoft-onthult-eigen-surface-windows-tablet.html maar er staan diverse ook op tweakers, webwereld en noem maar op. En daar staat echt dat de tablet, geschikt voor Win8 met intel processor niet eerder uitkomt dan jan,.2013. Geruchten gaan dat HP en misschien ook Samsung (Lenovo heb ik ook ergens gelezen) eerder willen zijn dan die datum maar dat is een kwestie van eerst zien en dan geloven imho.

   • Hi,

    dank voor je input.
    Weten jullie ook of je contact kunt maken met een VPN? Dus dat ik via de tablet op met mijn werk-omgeving kan verbinden en kan inloggen op een remote PC?

    • Niet uit ervaring maar er is een app genaamd DroidVPN. Ik neem aan dat het dus kan.
     Ik heb het echter nog niet geprobeert dus ik kan niet uit ervaring spreken.

     RDP werkt overigens prima, ik heb op het werk al diverse malen ingelogd. Wat ik wel merkte was dat de bediening niet “vloeiend” was, maar dat ligt denk ik in het feit dat Windows niet gericht is op touchbesturing en een tablet wel. Er is redelijk mee te werken maar een laptop met RDP heeft toch echt mijn voorkeur als je er langer mee wilt werken.
     Ik verwacht dezelfde gebruikers ervaring met VPN, eerlijk gezegd.

    • Ik kan mijn eigen bericht niet editten dus maar even hier. DroidVPN kan kennelijk alleen naar de servers van de app connecten, lees ik net.
     Er zijn vele andere VPN smaken, waarschijnlijk zal daar wel een goede bij zitten. Even zoeken dus.

 19. Kan iemand mij overtuigen van de toegevoegde waarde van een screen folie?

 20. Gaat er ook nog een 16 Gb versie uitkomen? Die zal iets goedkoper zijn en aangezien ik hem met dock wil gaan kopen zal die 100 euro minder (of wat zal het verschil zijn) toch lekker zijn. Want hij heeft een externe sd kaart slot toch?

  • Een 16 GB-versie zit niet in de planning, voor zover het bekend is gemaakt. Het is de vraag of de 32 GB Infinity naar Nederland zal komen.

   Deze tablet heeft een microSD-slot inderdaad.

  • Je kunt ook gewoon de TF 300 kopen want die heeft dezelfde specs alleen minder pixels in het scherm. Scheelt zo’n 200 euri’s want die zijn al op veel plaatsen in.de aanbieding als je rondkijkt.

   • Ik heb gelezen dat het scherm ook veel minder helder is van de 300 t.o.v. de 700. Waardoor het lastiger te lezen is buiten (in zonlicht). Daarentegen vergt het scherm van de 700 wel weer heel veel van de accu.

 21. Ik heb de tablet net binnen, ziet er super uit qua scherm en dock. Als je naar de specs bekijkt bij instelling op de tablet zie je bij mobile dock TF201 staan. Ik zoek nu een sleeve of zo voor de tablet maar die is nog niet echt te vinden. Iemand een idee of hij van een andere asus zou passen? (qua afmeting) Als je een folie op het scherm doet werkt hij dan nog net zo soepel? ik twijfel.

 22. geweldige tablet, werkt zoals een tablet zou moet werken
  alleen helaas werkt op deze adobe Flash niet meer.
  dat was een van de redenen om geen ipad3 te nemen

 23. De eerste firmware update is er!

  Update naar versie 9.4.5.26

 24. Het betreft camera en aanraak firmware!

  • Hoi Ron, merk je verschil? Ik heb gisteren nog geen update gezien maar ik zal vanavond weer kijken of hij er nu wel is.
   Ik ben benieuwd of jij verschil in de werking merkt?

   • Wim/Leon,

    Voo wat bereft het anraakscherm, de bediening en gevoeligheid kan ik zeggen dat dit veel smoother gaat. App’s reageren nu gelijk bij aanraaking daar waa ik eerst het idee had dat ik nog wel eens een keer extra op het scherm moest tikken waarbij ik zelf dan weer het idee had dat dit overdreven hard moest gebeuren om een app uiteindelijk te laten openen.

    Over de camera kan ik niet echt iets zeggen, deze heb ik pas 1x gebruikt en nu nog niet, zal nog eens kijken of hier iets bijzonders opvalt.

    • Klinkt goed Ron. Overigens ondervond ik absoluut geen problemen bij de reactie van de apps. Ik wacht nog steeds op de release notes van ASUS. Normaal worden die snel via Facebook gegeven, maar ik zie nu nog niks

    • Bedankt Ron,
     Heel af en toe heb ik ook dat idee maar ik dacht altijd dat ik het scherm niet goed had geraakt of zo, het gebeurde maar heel soms.
     Bedankt voor de info!

     Leon, vraagje. Kennelijk is dit onderwerp erg populair (volgens mij zo ongeveer de meeste reacties ooit op een onderwerp)
     Is het misschien een idee om al dit soort reacties ergens op een centrale plek neer te zetten (bijvoorbeeld forum) wat makkelijker te vinden is dan dit en specifiek voor dit tablet is? Er komt natuurlijk steeds meer info van gebruikers op dit onderwerp en dit plekje zakt steeds verder weg in de pagina’s en is dus steeds moeilijker te vinden.

     • Hoi Wim,

      Dank je voor je opmerking. We zijn momenteel aan het kijken hoe we de structuur van de website en alle onderdelen kunnen verbeteren. Ook het forum komt daarbij aan bod.

      De groei van de website samen met de grote stroom reacties, waar we blij mee zijn en dankbaar voor zijn, vergen een wijziging.

      We hebben momenteel al een forum (zie Community in de navigatie) maar blijkbaar zijn we niet in staat om het bezoek daarheen te dirigeren. We raden je aan om deze voor nu nog niet te gaan gebruiken, aangezien deze wellicht wordt gewijzigd.

      Stay tuned, de wijzigingen komen eraan. Alle tips zijn welkom via het contact-formulier.

      Leon

      +1
     • Shortcut bij je favorieten zetten?

      +2
     • Wim, ik nodig je uit om op ons forum (http://www.tabletguide.nl/forum/tablets/) een topic te openen voor dit onderwerp.

      Alle andere bezoekers zijn daar natuurlijk ook welkom ;-)

      +1
     • Bedankt!

      Weer een goede actie van Asus dacht ik zo.

      +1
     • Leon, ik kan niet meer replayen op de opmerking van Edwin om een topic te openen op het nieuwe forum, maar ik neem an dat jij dit ook kan doorgeven aan hem.
      Ik heb wat problemen, als ik op het forum sta en ik wil inoggen, ga ik naar de homepage. Ik en dan ingelogd. Dan ga ik weer naar het forum en vervolgens wil hij dat ik weer inlog. Doe ik dat, kom ik weer op de home page, moet ik weer naar het forum, ben ik weer uitgeligd en moet ik weer inloggen, kom ik weer op de homepage enzovoorts. Een eindeloze cirkel dus.
      Wat techno info, ik werk Win7 32bit met IE9 met de laatste updates.
      Het kan zijn dat het aan mij ligt (ik heb sinds enige tijd wel meer wat vreemde dingen, flash werkt bv ook niet meer altijd) maar misschien kunnen anderen dat even controleren?

      +2
     • @willempie

      Bij mij werkt het allemaal prima, ook als ik test met een gebruiker met dezelfde toegangsrechten als jij. Het lijkt erop dat je browser iets te fanatiek met cachegeheugen bezig is. Probeer eens in te loggen en dan in het forum CTRL + F5 te doen?

      +2
     • Hoi Edwin,

      Dat was inderdaad de truc. Ik heb een topic geopend http://www.tabletguide.nl/onderwerp/het-grote-asus-infinity-tf700-topic/ dus ik hoop dat daar veel in wordt gepost. Als we nu alles daar inzetten dan hebben we een mooi centraal stuk waar iedereen makkelijk vinden kan wat hij/zij nodig heeft (hoop ik)
      Ikzelf ben alvast gestart met een vraag, sinds de .26 update heb ik problemen met mijn sd kaart. Misschien waren die ervoor ook al, maar ik heb de kaart pas sinds de .26 update.
      Ik hoop jullie daar te treffen!

      P.s Even nog voor de duidelijkheid, de Wim hier in dit topic is de Willempie op het forum. Helaas was de naam Wim al bezet, dus moest ik een nieuwe inlognaam verzinnen.

      +1
 25. Hallo, even een vraagje over de Update. Ik heb firmware versie V9.4.5.21 ik zie bij downloads bij maar asus nummer 22 staan maar asus geeft aan als er een update is dan komt deze over de AIR. Niet zelf doen??? Ook staan er utilities en broncode. Wat is nu verstandig?

  • Je kunt deze update naar versie 9.4.5.26 Over The Air (OTA) downloaden via Instellingen–>Over tablet–>Update systeemsoftware

   • Ron bedankt. Update nog niet beschikbaar. We wachten af.

    • Ik heb de update zojuist geinstalleerd, hij was bij mij beschikbaar.
     Mijn eerste indruk, hij is “gevoeliger” geworden voor de touch. De andere zaken kan ik niet testen, mijn dochter heeft hem weer eens ingepikt. Ik mag blij zijn als ik hem een 1/2 uur perdag mag vasthouden…..

     Ik hoop dat de WiFi minder stroom nodig heeft maardat kan ik pas bekijken als mijn dochter op bed ligt. Ja, ik weet het, pa heeft thuis niks te vertellen…..

     • Ha,Ha,Ha………………..

      Ik heb de Asus die ik hier heb voor mijn dochter gekocht zij is zaterdag jarig, dan is het voor mij dus afgelopen met testen!

      +2
 26. Ik heb gisteren de update zelf gedownload bij asus , en via microsd op tablet gezet ….. opnieuw opgestart en geïnstalleerd , is inderdaad veel smoother en reageert sneller.

 27. help! ik krijg maar geen update OTA! wat nu? Op de asus site zijn een stuk of vier 9.4.5.26 firmwares wat moet ik doen?

 28. Ik heb ook nog steeds geen update. het is niet altijd even stabiel. Net opende ik draw something. die doet het niet bij mij. kort daarna bleef mn scherm helemaal op zwart hangen.

 29. Vraagje

  Als de tablet op het dockingstation is aangesloten dan word eerst de accu van het dockingstation leegetrokken en als deze leeg is stopt de tablet er ook mee.
  Is er een instelling dat ik het zo kan regelen dat bij een lege docking accu deze op de accu van de tablet verder gaat?

  • Niet dat ik weet.
   Wat ik zo gelezen heb is dat via software is geregeld dat (stel ze zijn gedockt) eerst het tablet leeggetrokken wordt tot ca 70%, dan het docking accu stroom gaat leveren en het tablet bijlaad en tevens de stroomvoorziening doet, als het dock leeg is zit er daarom nog steeds lading in het tablet en kun je deze loskoppelen en er verder mee werken.
   Voor zover ik weet is dit allemaal in software (firmware) geregeld en kun je daar niets aan beinvloeden.

 30. Net terug van vakantie en ik wil toch even wat melden ondanks de leeftijd van deze review.
  Ik heb een pracht van een kras op de achterzijde en meerdere vage krassen, dit
  terwijl ik er normaal mee omga en beslist op let waar ik hem neerleg.

  Ik was hier al bang voor, aluminium is nu niet bepaald een krasvast materiaal.
  Het neemt ook niets weg van de werking maar ik vind het wel jammer.
  Erg jammer dus, maar helaas niets meer aan te doen.

  • Goed punt, Wim. Mijn Transformer zit ook al onder de krassen. Aan de ene kant is een hoes een uitkomst. Aan de andere kant voelt het als doen van een plastic hoes om een nieuwe bank…

   • Een hoes vind ik geen oplossing. Daarmee houd je hem misschien krasvrij, maar dat zie je dan niet. Dus wat is het punt dan?

    Ik weet wel, Aluminium is krasgevoelig. Dus ik zit in tweestrijd, bedekken met een hoes (maar wat is dan de zin, dan kan hij vol met butsen zitten en dan ziet niemand dat) of zo laten en hopen dat er niet te veel krassen bijkomen.

    Voorlopig laat ik hem wel “naturel”

 31. Heren,

  Het lijkt me duidelijk dat als je naar het materiaal kijkt je direct ziet dat dit kan krassen. Aluminium is sterk, maar is zeker niet krasvast. Ik heb er aan de bovenkant plakplastic op geplakt. Je ziet het amper en glad is het ook niet. Na een paar maanden een nieuwe er op en klaar is Kees. Misschien komt er nog een Ipad achtige shell en zo lang zit dit plastic er bij mij dan op. Zo kun je tablet zelf prima op zijn rug leggen, zonder dat het metaal beschadigt.

 32. Weet iemand ook of je de Infinity ook kan opladen middels een gewone USB-
  stekker? Of moet het persé met de asus-stekker?

  • ASUS heeft een eigen dock-poort, met een oplaadkabel: ASUS-poort naar USB-connector. Deze kun je opladen via bijvoorbeeld een computer, of met een meegeleverd blokje van USB naar Nederlandse stekker.

   De tablet zelf heeft dus geen microUSB of USB-poort.

   • @Leon: bedankt voor je antwoord. Ik was niet helemaal duidelijk: ik bedoel of je de bijgeleverde oplaadkabel ook in een unversele USB-stekker kunt doen, ipv de asus-usb-stekkerblokje te moeten gebruiken. Met die universele usb-stekker kan je dan ook andere mobiele apparaten opraden (mobieltje, ereader enz). Handig op vakantie enzo.

    • Je kunt het oplaad/USB stekkertje in ieder geval wel in laptop/PC stoppen voor data overdracht (gaat perfect); of het tablet dan ook opgeladen wordt moet je even uitproberen (heb ik nog niet geprobeerd).

 33. ik heb mijn asusdock gekoppeld aan de tablet en toen het dock aan de oplader gehangen,de tablet is nog niet aan geweest.Is dit fout,wordt de tablet nu niet goed geladen of wordt deze helemaal niet geladen
  Ik hang de tablet( na de dock te hebben opgeladen ) ook 8 uur aan de lader.
  Hoop dat dit goed gaat.keer laden is belangrijk hb ik geleerd.

 34. Ben vandaag bij Saturn geweest om eens een keer naar die nieuwe infinity te kijken.
  Heb nu de eerste transformer maar het wordt tijd voor wat nieuwers..sneller..mooier scherm.
  Na ff ermee gespeeld te hebben moet ik zeggen: WOW!!
  Ook de tf 300 stond er dus kon ik een beetje vergelijken.
  Qua snelheid vond ik ze allebij snel reageren dus daar merkte ik weinig verschil maar het scherm…wow daar springt de infinity toch echt bovenuit.
  Scherper…veel en veel helderder ondanks dat ze allebij op voluit stonden met licht.
  Helaas kon ik de muziek niet echt beoordelen omdat er veel lawaai binnen was, dus ben ik wel benieuwd naar wat de andere gebruikers van de kwaliteit vinden.
  Ook deed ik ff testen hoe het tekstbewerken ging in de office.
  Ook hier kon ik allen maar wow op zeggen, al helemaal als ik het vergelijk met mijn eerste transformer waar ik me regelmatig iriteerde aan het feit dat het typen niet altijd even vlot ging.
  Dat is dus bij deze tab heel goed verbeterd!!
  De voorbeeld foto’s waren heel scherp, al viel me wel op dat de tablet iedere foto even moest bijstellen om heel helder te maken maar dat is misschien 1 sec maar je ziet het wel, maar goed je krijgt dan ook wel een ongeloofelijk mooi plaatje voorgeschoteld.
  Jammer van de prijs van deze tablet…ik hoop echt dat de 32 gig variant deze kant op komt, heb nu een sd kaartje van 32 gig liggen en dat is toch veel goedkoper.
  Ik moest wel ff wennen aan de kleur…beetje paars achtig..maar goed tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een hoesje om zijn tab dus wat maakt het uit??
  De apps voor deze resolutie komen nog wel, daar vertrouw ik op..in het begin was er ook kritiek op de android market dat er niet zoveel apps waren voor tablets en ineens ging het als een tierelier…dus dat komt wel goed.

 35. Ik heb drie vragen, misschien iemand die antwoorden weet?
  1) Komt de 32G versie nog naar Nederland? Is daar iets over bekend?
  2) Komt er nog een versie zonder docking station naar Nederland? Volgens mij is hij zonder bijv wel in Uk te verkrijgen.
  3) Ik lees nogal veel gevallen van spontane barsten in het beeldscherm. Iemand ermee bekend? Iets bij de redactie bekend?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.