Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

ASUS Vivo Tab

Met de ASUS Vivo Tab brengt het Zuid-Koreaanse bedrijf haar eerste Windows 8-tablet op de markt. De Vivo Tab is, net als bij de Transformer Android tablets (selecteer op ASUS), is er een optioneel afneembaar toetsenbord dat je aan de tablet kunt bevestigen. Hierdoor maak je van deze Windows 8-tablet direct een Windows laptop.

In deze tablet-omschrijving vind je alle informatie, specificaties en foto’s van de ASUS Vivo Tab.

ASUS brengt een iets kleinere maar vergelijkbare tablet op de markt met een andere processor (mobiele ARM-chip) met Windows RT. Dit is de ASUS Vivo Tab RT. Daarnaast brengt het bedrijf verschillende hybride apparaten op de markt die zowel dienst doen als laptop en als tablet-pc. Alle modellen verschijnen in de tablet vergelijker.

Beeldscherm

Het beeldscherm is wat groter dan dat we bij Android gewend zijn en kleiner dan we bij Windows laptops gewend zijn. Met 11,6-inch kunnen we de tablet-pc, indien gekoppeld met het keyboard dock, met recht een netbook noemen.

Het beeldscherm heeft de veel-voorkomende Windows 8-resolutie van 1366 × 768 en is capacitief. Het touchscreen ondersteunt multitouch tot 10 vingers. Het beeldscherm is in fel licht en vanuit niet-optimale kijkhoeken beter te zien dan een ‘normaal’ beeldscherm door de implementatie van de Super IPS-technologie in het LED-scherm.

Tablet Vivo Tab hardware

De ASUS Vivo Tab draait op een Intel processor. Deze SoC is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Windows 8-tablet-pc’s die eind 2012 op de markt verschijnen. De details zijn nog niet helemaal bekend. Intel heeft aangegeven dat het de processoren, met de x86-structuur, sneller en energiezuiniger heeft gemaakt. Zodra de exacte details bekend zijn lees je dat op deze pagina. Heb je meer info gevonden? Tip ons dan via het contactformulier.

Waarschijnlijk gaat het 2 GB aan RAM-geheugen de nieuwe standaard worden voor mobiele Windows 8-apparaten. Zo ook bij deze ASUS Vivo Tab. De combinatie van de nieuwe generatie Intel-chipset en 2 GB RAM zorgt voor een snel apparaat.

Opvallend is de relatief grote hoeveelheid opslagcapaciteit die standaard geleverd wordt bij deze ASUS tablet. Moeten we het bij de iPad en veel Android tablets doen met 16 GB tot 64 GB. De ASUS Vivo Tab wordt standaard geleverd met 64 GB eMMC-geheugen. Als dat niet genoeg is dan kun je zelf geheugen toevoegen met behulp van een microSD kaart.

Als laatste kunnen we opmerken dat verder alle bekende technische details aanwezig zijn: Bluetooth 4.0, NFC, microHDMI en GPS. De WiFi antenne ondersteunt de standaarden 802.11 b, g en n. Waarschijnlijk komt er geen 3G-variant van de Vivo Tab op de markt.

Camera’s

Je hebt de beschikking over een 8,0 megapixel camera met LED-fliters aan de achterzijde van deze ASUS tablet. De voorkant beschikt over een 2,0 megapixel frontcam die je kunt gebruiken bij het videochatten.

Keyboard dock

Het toetsenbord dat je op de ASUS Vivo Tab kunt aansluiten is volwaardig alleen zonder nummerpad. Het trackpad, dat dienst doet als aansturing van de muis, ondersteunt multitouch. Verder beschikt deze module over een extra volwaardige USB 2.0-poort. De specificatie rechts geeft deze poort aan.

Windows 8

Het besturingssysteem Windows 8 is ontwikkeld voor het gebruik op desktops, laptops en tablets. Er is rekening gehouden dat je de software aan kunt sturen met een touchscreen. Hierdoor is de gehele interface zeer intuïtief.

In de nieuwe Metro-omgeving kun je de tablet gebruiken alsof het een iPad of Android tablet is, met snelkoppelingen en interactieve widgets op het homescreen. Apps zijn te downloaden in de Windows Store. Maar je kunt ook terugschakelen naar de traditionele desktopversie waar je alle bekende programma’s kunt draaien die ook op een normale Windows-pc werken. De standaard browser is Internet Explorer 10 maar je kunt altijd een gratis alternatieve browser downloaden voor deze Windows 8-tablet.

ASUS Vivo Tab kopen

Eind 2012 zal de ASUS Vivo Tab te koop zijn. De verwachting is dat de prijs van deze tablet rond de 699 euro zal liggen. Je leest op TabletGuide.nl wanneer je deze tablet kunt kopen. Houdt deze pagina goed in de gaten.

Foto’s ASUS Vivo Tab

ASUS Vivo Tab review

Momenteel hebben we zelf nog geen review kunnen maken van de ASUS Vivo Tab met Windows 8. Deze tablet review verwachten we zo snel mogelijk te kunnen maken na de start van de verkoop. Ondertussen kun je je vermaken met een hands-on video review vanaf een beursvloer van Engadget:

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.