AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
25 januari 2012
Bron: LaptopMag

Samsung heeft plannen voor tablets met een stylus

De kans is groot dat Samsung toekomstige tablets geschikt gaat maken voor gebruik met een stylus. Samsung heeft momenteel veel succes met de Galaxy Note, een kruising tussen een smartphone en een tablet, uitgerust met een stylus pen. Het Zuid-Koreaanse Samsung ziet de stylus functie als een logische toevoeging aan de huidige tablets. Dat zegt de directeur productmarketing Ryan Bidan in een interview. Door gebruik te maken van een stylus wordt je toestel persoonlijker. Bidan kan niet dieper op het onderwerp ingaan, omdat hij bang is met verdere uitleg direct een nieuw toestel aan te kondigen.

Om een stylus goed te kunnen gebruiken op een touchscreen moet het scherm zijn uitgerust met een zogenaamde ‘digitizer’. Deze digitizer maakt het mogelijk nauwkeurig te werken en drukgevoeligheid zorgt ervoor dat de penstreep op het scherm dikker wordt wanneer er meer druk op het scherm wordt uitgeoefend.


Wij zien een stylus, net als Samsung, als een logische aanvulling op de tablet. Zelf werken we al enige maanden met een iPad stylus, maar de onnauwkeurigheid van die stylus in combinatie met het digitizer-loze scherm maakt het schrijven en tekenen er niet gemakkelijker op. Een tablet leent zich goed voor het maken van aantekeningen en illustraties.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.