TabletGuide.nl

Nieuwe kranten voor op de iPad

| Geen reacties

Veel nieuws vandaag over kranten die een speciale iPad applicatie hebben gemaakt. Zo heeft onder andere het Financieele Dagblad een applicatie ontwikkeld voor zowel de iPhone als de iPad. Ook NRC Next heeft haar applicatie af voor de iPad. Als klap op de vuurpijl heeft dagblad de Guardian het gerucht de wereld ingeholpen dat Murdoch (hoofd van mediatycoon News Corp) samen met Steve Jobs (hoofd Apple) een dagelijkse digitale iPad-krant uit gaat brengen.

De Financieele Dagblad applicatie is voortaan gratis te downloaden op de iPhone of de iPad. Als je deze download krijg je gratis de laatste editie van het FD. Via deze applicatie kun je nieuwe edities van het FD downloaden voor €1,59 (doordeweeks) of €2,99 (weekend) per editie. De voorpagina ziet er uit als de papieren krant. Als je een artikel opent wordt dit weergegeven in een aangepaste opmaak. Met de iPad wordt de opmaak van een artikel dus aangepast.


NRC Next heeft inmiddels een zelfde soort applicatie uitgebracht. De app is te downloaden in de App Store voor €0,79. Je krijgt dan meteen de laatste versie van NRC Next. Nieuwere versies zijn elke dag te koop voor €0,79 per editie. De opmaak van deze app komt overeen met de app van het FD.

Digitale abonnementen voor zowel het Financieele Dagblad als NRC Next zijn (nog) niet te koop. Dit in tegenstelling tot het NRC Handelsblad, waar je al een digitaal abonnement kunt kopen. ‘Papieren abonnees’ van al deze kranten hebben, na eenmalige aanschaf van de applicatie, gratis toegang tot de nieuwste edities van deze kranten.

NRC Handelsblad heeft ook een Android applicatie die je kunt kopen voor €0,79. Wil je een nieuwe editie? Dan moet je de Android applicatie verwijderen en daarna opnieuw kopen in de Android Market. NRC Handelsblad abonnees kunnen na een eerste aanschaf van de app wel gratis de nieuwste edities downloaden.

Ook De Persgroep heeft aangegeven dat men binnen enkele weken met iPad-applicaties komt voor onder andere De Volkskrant, Het Parool en Trouw. Tot die tijd moeten we het doen met pdf-versies van deze kranten.

The Guardian meldt een samenwerking tussen News Corp en Apple. De twee multinationals zijn van plan een speciale digitale ‘krant’ uit te brengen die alleen op de iPad gelezen kan worden. Murdoch kennende zal voor de applicatie gewoon betaald moeten worden. De Daily, zoals de digitale krant moet gaan heten, zal vanaf eind november in de App Store te vinden zijn.

Auteur: Leon

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten. E-mail | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*