Acer Iconia Tab A500 Review [VIDEO]

21

De Acer Iconia Tab A500 is de eerste Honeycomb tablet op de Nederlandse markt. Op het moment van lancering zal hij moeten concurreren tegen de Samsung Galaxy Tab 10.1V, die exclusief bij Vodafone te koop is. De A500 is de goedkoopste van de twee. Maar is hij zijn geld waard? Op die vraag proberen we in deze review antwoord te vinden. Wij testen de A500 en dit is de versie zonder 3G ondersteuning. De Iconia Tab A501 is een identieke tablet, maar dan met 3G ondersteuning. Onderstaande review is dus ook van toepassing op de A501, ook al zullen we de 3G ondersteuning niet bespreken.

Uiterlijk

Acer Iconia Tab A500 - TabletGuide.nlWe zagen de A500 voor het eerst in januari van dit jaar, op de CES in Las Vegas. Er was destijds nog niet veel over het toestel bekend, maar het uiterlijk sprak ons meteen aan. De huls is gemaakt van geborsteld aluminium en dit geeft de Tab een degelijke en stoere uitstraling. Door het borstelen vallen krasjes en vlekken minder snel op. Het toestel voelt stevig aan en zelfs onder lichte druk geeft het materiaal niet mee. De Iconia Tab kan duidelijk tegen een stootje. Met 745 gram is het toestel niet heel zwaar, maar net als bij de meeste tablets van hetzelfde formaat is dat net te zwaar om comfortabel met één hand vast te houden. De A500 is 13 mm dik en dit is vergelijkbaar met de eerste iPad. Niet heel dik dus, maar ook niet meer de dunste.

Aan de achterzijde is in de rechter bovenhoek een 5 megapixel camera geplaatst. Aan de voorzijde zit een 2 megapixel camera naast het scherm. De luidsprekers zitten links- en rechtsonder geplaatst. We zijn onder de indruk van de geluidskwaliteit die de kleine speakertjes voortbrengen. Het is beter dan we van de meeste tablets gewend zijn. Dit zou best eens kunnen komen door de toevoeging van Dolby Mobile.

De A500 heeft geen knoppen aan de voorzijde, want dit is met de komst van Android Honeycomb niet meer nodig. Alle functies zijn in Honeycomb op het scherm beschikbaar.

Aan de zijkant van de A500 vinden we wel een aantal knoppen. Aan de linkerzijde zit de aan- en uitschakelaar en aan de bovenzijde een rotatievergrendeling en volumeknop.

Aan de rechterzijde van de Tab zit een USB 2.0 aansluiting en een micro-USB aansluiting. Ook de aansluiting voor de voedingsadapter zit aan deze kant.

De linkerzijde heeft een mini-HDMI aansluiting en een mini-jack aansluiting voor audio.Via de HDMI uitgang kan video tot 720p naar een externe monitor gestuurd worden. Na een update zal dit worden opgevoerd naar 1080p, heeft Acer bekend gemaakt. We vinden het jammer dat Acer heeft gekozen voor een mini-HDMI aansluiting en geen normale HDMI aansluiting. De ruimte lijkt ervoor aanwezig te zijn.

Tot slot is er de mogelijkheid om achter een klepje aan de bovenkant een micro SD kaart te plaatsen voor extra geheugen.

Hardware

De A500 draait op een nVidia Tegra 2 Dual Core processor in combinatie met een GeForce GPU. Dit is een krachtige combinatie, zeker voor het spelen van spellen. Ondanks dit processor geweld draait de Honeycomb UI niet altijd even soepel. Animaties blijven soms wat hangen en ook Youtube video in HD kwaliteit heeft last van framedrops en haperingen. Het is mogelijk dat dit ligt aan de onvolwassenheid van Honeycomb. In dat geval zal het probleem zich uiteindelijk oplossen.

Ons review-model beschikt over 16GB aan opslagruimte. Er is ook een 32GB versie beschikbaar. Hoeveel opslagruimte je nodig hebt, dat blijft een persoonlijke keuze. In tijden van online opslag en streaming diensten lijkt opslagruimte niet meer het belangrijkste. Maar sommigen willen de filmcollectie, muziekcollectie en fotoalbums op het apparaat met zich meenemen. Die zullen zeker moeten kiezen voor de 32GB variant. Onze 16GB variant heeft na installatie van de onmisbare apps als Youtube en Maps 12GB aan ruimte over.

Met de A500 kan niet via het telefonienetwerk gebeld worden, maar via VOIP is dit natuurlijk wel mogelijk. Door een bluetooth headset te gebruiken kun je (met of zonder video) bellen via Google Talk, Fring of een andere applicatie.

Scherm

Acer Iconia Tab A500 - TabletGuide.nlDe Iconia Tab A500 beschikt over een 10.1 inch scherm met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Acer prijst de kijkhoek van het scherm en niet onterecht. Het scherm heeft een goede kijkhoek. Wij weten alleen niet of dat voor ons een must-have is. We hebben al heel wat tablets in handen gehad en zelden was de kijkhoek een probleem in gebruik, sommige uitzonderingen daargelaten. Het scherm spiegelt flink en zeker in een goed verlichte ruimte zie je voortdurend je eigen gezicht terug in het scherm.

Wat ons na een uurtje gebruik direct opvalt is de gevoeligheid voor vingerafdrukken. Het scherm is tijdens gebruik onmogelijk schoon te houden. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar zeker als het scherm donker is ziet het toestel er daardoor bevlekt uit. Gelukkig levert Acer een poetsdoekje mee met de Iconia Tab, dus je kunt het scherm regelmatig oppoetsen.

Het scherm is verder van prima kwaliteit. Bij gebruik in de zon is de structuur van het scherm goed zichtbaar, wat iets afdoet aan de kwaliteit. Ook de helderheid is niet goed genoeg voor gebruik in helder zonlicht. Maar helaas geldt dat voor praktisch elke tablet.

Het beeld is scherp en de kleuren zijn helder. Ook de zwarte tinten zijn donker, maar voor de kritische kijker niet zwart genoeg. Het scherm is multi-touch en kan tot 10 aanrakingen tegelijk waarnemen. Het capacitieve scherm reageert snel en is erg nauwkeurig.

Helaas zat er in ons review model nog een kleine bug, waardoor het scherm af en toe aan gaat nadat we het eerder hadden uitgezet. Het apparaat schakelt zichzelf dan in om na een aantal seconden zichzelf weer uit te schakelen. Dit is helaas van invloed op het leegraken van de accu. Het lijkt te maken te hebben met de Wi-Fi, want met Wi-Fi uitgeschakeld doet het probleem zich niet voor. Na een aantal keer aan en uit gaan hield het automatisch inschakelen ook op. Hopelijk wordt deze bug in een update opgelost.

Camera’s

Acer Iconia Tab A500 - TabletGuide.nlDe Acer Iconia Tab heeft twee camera’s; een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde voor videobellen. De 2 megapixel camera maakt niet de beste foto’s, maar daar is deze camera ook niet voor bedoeld. Daarom richten we ons in deze review even op de goede camera aan de achterkant. De Iconia Tab maakt niet de allermooiste foto’s. De kleuren missen diepte en de foto’s hebben te weinig contrast.

De camera heeft een ingebouwde LED flitser en deze is fel genoeg om bij weinig licht toch foto’s te kunnen maken. Ook de fotokwaliteit bij weinig licht, met de flitser uitgeschakeld, is beter dan we zouden verwachten. De foto’s bij weinig licht geven weinig ruis, waardoor een ‘eerlijke’ foto ontstaat. Uiteraard is een foto in een donkere omgeving een donkere foto, maar hij geeft wel een natuurgetrouw beeld.

Een voorbeeldfoto bij daglicht:

Voorbeeldfoto Acer Iconia Tab A500

Een voorbeeldfoto bij weinig licht, zonder flitser:

Voorbeeldfoto Acer Iconia Tab A500

Een voorbeeldfoto bij weinig licht, met flitser:

Voorbeeldfoto Acer Iconia Tab A500

Wanneer je de Iconia Tab als camcorder gebruikt kun je video’s opnemen met een kwaliteit tot 720p (HD kwaliteit). Bij voldoende licht zijn hier best goede video’s mee te maken. In een donkere omgeving neemt de kwaliteit natuurlijk af, maar we hadden meer ruis in het beeld verwacht.

Een voorbeeld-video met voldoende licht:

Een voorbeeld-video bij weinig licht:

Software

De A500 is uitgerust met Android Honeycomb. Deze tabletversie van Android is een verademing, wanneer je eerdere versies van Android gewend bent. Je hebt de beschikking over vijf homescreens waar je widgets en applicaties op kunt plaatsen. De hele UI is vernieuwd ten opzichte van eerdere Android versies. Het is te merken dat Honeycomb gemaakt is voor krachtige apparaten. Overgangen tussen verschillende schermen zijn mooi geanimeerd en die animaties lopen soepel.

Een nadeel van het nieuwe Honeycomb is dat nog niet alle applicaties stabiel draaien op het systeem. Dit resulteert nogal eens in het crashen van applicaties waarna je weer op je homescreen terecht komt. Gelukkig zullen deze problemen zichzelf oplossen wanneer de applicaties bijgewerkt worden.

Honeycomb vereist niet langer dat er drie hardware knoppen op het toestel aanwezig zijn. In plaats daarvan zijn de knoppen opgenomen in het OS. De Android notificatiebalk is van boven naar onderen in het scherm verhuisd en op deze balk vind je ook de bedieningsknoppen voor ‘terug’, ‘home’ en een nieuwe knop waarmee openstaande apps weergegeven worden.

Acer levert een aantal applicaties standaard mee, maar deze apps voegen weinig toe. Er zijn wat spelletjes geïnstalleerd en een aantal ‘mapjes’ voor mediabestanden en boeken.

Batterij

De batterij van de A500 gaat bij intensief gebruik gemakkelijk 7 uur mee. Wanneer het systeem ‘standby’ staat verbruikt hij weinig stroom. Wij hebben de achtergrondtaken beperkt gehouden, door slechts één mailaccount te configureren en verder weinig datadiensten te gebruiken. Na 24 uur rust was het energiepeil met slechts twee procent gedaald.

Conclusie

De Acer Iconia Tab A500 is de eerste Honeycomb tablet op de Nederlandse markt en hij neemt deze taak serieus. Het toestel is goed afgewerkt en voelt degelijk aan. De prestaties zijn goed en vergelijkbaar met de concurrentie. Android Honeycomb is een verademing en een must-have voor de gadget fan. De software wordt regelmatig van updates voorzien en groeit daardoor met het apparaat mee. De kwaliteit van de camera’s valt tegen. Het scherm spiegelt flink en is gevoelig voor vlekken. De A500 heeft goede aansluitmogelijkheden met USB, HDMI en een dock connector. Daarnaast kan de opslagruimte worden uitgebreid via een SD kaartje.

Voordelen Acer Iconia Tab A500

  • Honeycomb
  • Veel aansluitmogelijkheden
  • Dolby Mobile

Nadelen Acer Iconia Tab A500

  • Spiegelend scherm
  • Bug in standby modus
  • Tegenvallende camera

Foto’s

Video review

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1280 x 800
  • Afmetingen 260 x 177 x 13 mm
  • Processor nVidia Tegra 2 Dual Cortex A9
  • Gewicht 700 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

21 reacties

  1. Met veel enthousiasme uitgekeken naar de Acer (of de dell, dat is om het even), en toch ook een beetje naar de Asus eee. n nBij toeval was ik gisteren bij de MM in eindhoven en zag daar de Acer liggen. Echt toeval was het niet want zodra ik iets in mijn hoofd heb, dan zoek ik links of rechts toch een weg om zo’n tablet in handen te krijgen. Maar goed, back on topic. Als ik eerlijk ben……tja….. het is het toch eigenlijk net niet. Voor de geinteresseerden, zie hier waarom:n nIk wil graag een tablet gebruiken voor enerzijds het standaard internet gebruik, facebook, fotos, video’s etc, anderzijds voor het lezen van pdf’s. Pdf’s niet in de vorm van een echt boek maar eerder de gedownloade magazines, specifieke boeken van usenet etc. Hobbymatig heb ik vrij veel naslagwerken en boeken en dan is het soms handig om even een tablet erbij te hebben, te dubbeltappen om te zoomen, beetje scrollen in de tekst, nog wat nalezen enzovoort, en weer te ondubbeltappen om weer terug te gaan. n nEerst even de enerzijds: Look en feel van de browser….het was het net niet. Zoomen gaat niet lekker, scalen van de tekst gaat niet lekker, en het scrollen, af en toe een hapering. Irritant? Hoeft niet, maar ervaring leert dat het toch de kleine dingen zijn die je dag kunnen verpesten als het net niet werkt zoals je wilt. Interface voor de fotos en media kon ik niet echt goed beoordelen omdat er bij de MM alleen de standaard nietszeggende grappigheden qua fotos op stonden om over video’s nog maar niet te spreken. Een andere review op youtube laat quickpick(?) als goed alternatief zien.n nHet anderzijds: het lezen van pdf’s…….zowel de openoffice (of portable documents), als de Book applicatie, ,……tja,…..dat was het dus helemaal niet! Ik had een pdf gedownload (aantal afbeeldingen + kolommatige teksten) en het bekijken hiervan (pageflip, zoomen, etc) ging alles behalve vloeiend. Dat is voor mij de grootste bottleneck om deze acer (of asus), niet te nemen.n nKomt het door de hardware? Komt het door de software? Ik denk het laatste. A3.0 is net nieuw en nog in ontwikkeling en ongetwijfeld zullen er een aantal zaken zijn die opgelost zullen worden. Maar ga je daar zo lang op wachten? Wacht je met het kopen tot het moment dat het opgelost is of koop je het nu, accepteer je de onvolkomenheden en hopen maar op beter? Dat is ieder voorzich. n nEn het meest vervelende: in een ver verleden nog niet zo heel lang geleden had ik ooit eens het briljante idee gehad om een imac aan te schaffen. Besturingssysteem top, hardware flop (chargeer het even). Om een lang verhaal kort te maken heb ik m weer verkocht, iphone de deur uitgedaan en hop, over naar de htc desire hd (android) en zeker geen Ipad.n nAlsof het lot ermee speelde, naast de iconia lag de ipad 1. Ik heb dezelfde handelingen uitgevoerd als ik met de acer had gedaan, en eerlijk is eerlijk. Het draait soepel, het draait vlot, het werkt (jaja, ook wel eens niet, maar zie het grotere plaatje even), en ach…..het zag er zo mooi uit!n nOk, de Ipad heeft geen usb en geen microsd, maar in hoeverre ga ik (nee, ik), dit nodig hebben. Om mijn camera sd kaartjes over te zetten omdat ze vol zijn? Ik schiet veel fotos en heb het nog nooit meegemaakt dat mijn sd’s vol waren. Koop om de hoek er wel een extra bij. Ga ik mijn boeken via usb stick of schijf overzetten naar de tablet? Neuh, immers, ik pomp alles over in een keer (of ik nu mijn usb aansluit op de pc of tablet op de pc zelf) of, en die kans is groot, ik gooi het op een NAS, ook daar kun je bij met de juiste applicaties. n nAfsluitend het advies van mijn buurman wat ik graag ter harte neem: “het probleem bij apple is, is dat iedereen dan ineens alles van apple wil hebben, dat moet je niet doen. Neem die dingen die een toegevoegde waarde hebben en maak je niet druk om de rest.”n nIk heb het eigenlijk altijd al geweten….n n ngroetennLaurens

    • bokkiewokkie op

      Je hebt je helemaal de barsten zitten schrijven om wat precies te zeggen ??nIk lees zoiets van: jongens ik heb het ECHT geprobeerd maar ik ben en blijf een fanboy.nnEen ding heb ik geleerd van apple, die doet gewoon wat ze het beste kan: mensen laten geloven dat hun producten 2x zoveel waard zijn dan alle andere producten. Erg knap want ondertussen zijn ze volledig afhankelijk van bedrijven als Samsung, LG en Foxconn. Ze gebruiken linux als OS met een Apple-sausje enz. enz. Heel veel kunnen ze zelf niet.nnIk heb net als jij bij mijn keuze van mijn huidige GSM het toeval gehad om een iPhone 4 met een Samsung Galaxy S te vergelijken. Nee niet de zelfde handelingen gedaan want de iPhone is niet veel meer dan een app-launcher. Ik heb de vergissing gemaakt om eerst 15 minuutjes met de SGS te spelen. Daarna ging ik naar de iPhone en eigenlijk wist ik al na 1 minuut dat het een gelopen race was. Een iPhone is gewoon alles behalve een spannende telefoon. Voor iemand die genoegen neemt met een dichtgetimmerde hardware en OS zal het best een meerwaarde hebben maar niet voor mij.nnIk bleef me wel afvragen waarom er zoveel mensen in trappen.n

      • Beste BokkieWokkie,nndank voor je reactie. Geloof me, ik kan je een ding garanderen. Ik ben zeker geen fanboy van apple. Ik heb een tijd terug een imac gehad en serieus, alleen maar gezeur gehad met apple mbt defecte machines. Echt, ik had er mijn buik vol van. Zelf zover dat ik mijn iphone niet meer gebruik en omgeruild heb voor een Desire HD. nnMaar het probleem met apple is, in mijn beleving, de UI werkt simpelweg subliem. Alles is vloeiend en intuitief. Maar goed, ik kan me voorstellen dat je zegt: “dat vind jij”, en dat is je goed recht natuurlijk.nn”mensen laten geloven dat hun producten 2x meer waard zijn”. Dat is perceptie. Liever 100 euro meer voor iets wat precies doet wat ik ermee wil doen dan een tablet die het net allemaal niet heeft. Maar vergis je niet, een acer kost net zoveel als een ipad2. Overigens is een product net zoveel waard als dat een consument er voor geeft. nnWaarschijnlijk komt er nu een antwoord in de trent van:”- de acer heeft meer geheugen, de acer heeft meer flash, de acer heeft hdmi, de acer heeft usb, de acer heeft sd” en ga zo maar door. Klopt allemaal en blijkbaar willen veel mensen dat hebben. Niet zozeer om het te gebruiken, want daar geloof ik niet in, maar meer ‘dat’ ze het hebben. Ik zie berichten op internet waarin staat dat men graag een externe schijf wil kunnen aansluiten op de acer. Denk je echt dat de poort dat trekt? Denk je echt dat android zo intuitief en flexibel is dat je het als filebrowser gaat gebruiken? We leven in een tijdperk dat nagenoeg alles online is. Waarom zou ik mijn externe disk volgooien met documenten om ze daarna op mijn acer te zetten? Koppel ik toch direct mijn acer, dat is wat makkelijker. Idem voor de sd kaart. Hdmi aansluiting? Gemiddelde tv heeft al een ingebouwde mediaplayer, waarom zou ik het willen vraag ik me af. Maar nogmaals, dat is allemaal mijn beleving met alle respect naar die van een ander.nnPersoonlijk kijk ik verder en ik denk dat apple (al gun ik ze de winst en de omzet niet) zaken beter in kaart heeft. Ze begrijpen de markt en de consument beter (zie de omzet). 95% van de gebruikers geeft echt niets om het volledig kunnen configureren van hun telefoon of device. Het moet gewoon werken. Apps vinden ze leuk, apple of android, en na een half jaartje vlakt alles uit en heb je standaard 4 of 5 apps die je gebruikt, de rest is spielerei. Daarnaast wordt de IT wereld anders. Alles is service gericht, online storage (clouds), streaming, overal wifi, man, waar heb je al die aansluitingen voor nodig? Apple heeft dat beter in kaart. Of ben jij iemand die het nog steeds vreemd vind dat apple geen blueray speler heeft in de imacs? Ik kan mij in ieder geval niet herinneren wanneer ik mijn laatste blueray gekocht heb in ieder geval. Het is geen fysieke IT markt meer.nnMaar goed, nogmaals, laat ik dat benadrukken, allemaal mijn beleving.nnvriendelijke groetnLaurensnnps: oh ja, wat ik precies probeer te zeggen na dit stukje proza? Ik wil iets hebben dat werkt. Denk dat ik dan toch maar mijn Ipad ga bestellen.

        • Bokkiewokkie op

          Excuus voor mijn toch wat uit het hart gegrepen reactie. Ik denk dat we heel erg op een lijn zitten. nnAlhoewel de 100 euro genoemde meer prijs op Apple producten als bijvoorbeeld MacBook’s en iPhone’s niet erg klopt; de iPad is een geweldig ding, (en i hate to say it: nog mijlen verder voor op de concurrentie) maar Apple is een bedrijf dat miljarden winst maakt over de ruggen van hun believers. Daar wringt voornamelijk de schoen bij mij: het zou best een beetje minder kunnen zonder al die “magical” toespraken van Herr Jobs. Hersenspoelerei van de bovenste plank. Zet er toch gewoon een sd-slot op als de klant dat wenst, volg gewoon de standaarden en laat de klant bepalen wat ze er mee willen doen. Wat maakt het nog uit met al die miljarden winst. Maar nee, Steve wil verdienen op extra geheugen. Apple maakt vervolgens gebruik van alles wat ze kunnen pakken. Delen ho maar. nnVoor wat betreft het spielerei gedeelte:dat is voor mij de reden dan ik een smartphone heb. nJe hebt gelijk als je zegt dat het gros van de mensen het niet boeiend vind als het maar werkt. Maar zoals hierboven al genoemd, de reden is voornamelijk commercie dat Apple bepaalde wegen instaat. iTunes en aanverwante bedenksels vullen de Apple-kas. Natuurlijk dat mag, commercie is ook bij mij geen vies woord. Maar er moet geen “vel over de neus” situatie ontstaan maar win-win. nnIk denk dat we hier nog erg lang over door kunnen “praten” maar de conclusie is dat ik principieel geen Apple wil en dat jij geen moeite hebt met de manier waarop ze met hun trouwste klanten omgaan.nnIk snap nu denk ik beter wat je buurman zei: koop de afgeprijsde iPad van 379,00 en laat ze voor de rest dat spul maar houden. Hoe aanlokkelijk het ook is: voor mij geen Apple. nn

  2. Ik heb deze tablet nu een week in bezit, werkt uitstekend (een paar kleine bugs).nHet geluid is meer dan goed en ook het beeld bij het kijken naar films.nDe spellen draaien echt super, geweldige kwaliteit er zijn er nog maar een paar beschikbaar voor de Tegra maar dit zullen er snel meer wordennAls je altijd vooraan wilt staan bij dit soort aankopen moet je wat bugs voor lief nemen, al zouden ontwikkelaars de zaken wat uitvoeriger moet testen. Een tablet is natuurlijk geen laptop en moet ook niet als vervanging van deze gekocht worden. Maar om te mailen, internetten en spelletjes etc zeker aan te bevelen. De Acer A500 krijgt van mij een 8.nnToine

  3. Dennis Adriaanse75 op

    ik heb de tablet nu 3 dagen en hij bevalt goed. Heb er net launcher pro op gezet en dat werkt een stuk sneller. Als gaat hij bij het roteren steeds naar de rechter pagina. Vreemd,maar geen groot probleem. Apps zijn er voldoende vind ik en er komen er steeds meer bij. Binnenkort 3.1. Hopelijk. Draait hij dan nog soepeler. Dus tot nu toe zeer tevreden.nPS. Onderhandelen bij bcc in breda werkt. Kreeg hem mee voor E475,-. Incl 2 jaar garantie ipv 1jaar. (32Gb versie)

  4. Harald Hagenaars op

    Vorige week 2 stuks van deze Acer 32 GB tablet gekocht in de aanbieding (vakantiepremie) voor 449 euro bij de Mediamarkt. Eentje voor mezelf en eentje voor mijn vrouw. We zijn allebei heel tevreden. Had eerder ook al wat gespeeld met de iPad en heb zelf ook een iPhone 3GS. Als ik deze Acer vergelijk dan kan de aangeboden functionaliteit en kwaliteit zeker de concurrentie aan met Apple. Het is dan wel geen ‘iPad’, maar Android Honeycomb werkt (zeker gezien het feit dat dit nog een jonge telg aan de Android boom is) zeer naar behoren. De tablet is met de Tegra processor echt snel.nnJe moet wel even op zoek naar de best werkende apps, dus ik heb bv. naast de standaard browser ook Dolphin geinstalleerd. Er bestaat een officieus Acer Iconia Tab forum: http://www.acertabletforum.com/forum/forum.php. Dit is al een aardig startpunt voor het vinden van goede apps en iets meer in de diepte te duiken van deze tablet.

  5. Dank voor al jullie uitgebreide reacties.nnnWe hebben voortaan de mogelijkheid om een persoonlijke review toe te voegen aan de tablet pagina’s. Voor de Iconia Tab A500 kun je dat doen op deze pagina:nhttp://www.tabletguide.nl/tablet/acer-iconia-tab-a500-a501/nnOp deze manier kunnen alle bezoekers een objectief beeld krijgen van deze tablet.

  6. Wij hebben deze week de Acer A500 aangeschaft. Nuu00a0lukt het niet om via wifi verbinding te krijgen. UPC zegt; dit zit in de instelling van de tablet en Acer zegt; dit ligt aan de internet verbinding. nWe hebben ook geprobeerd bij de buren ‘die op een andere internet provider zit’ verbinding te maken maar dit wil ook niet lukken. Kan iemand ons hiermee verder helpen of heeft toevallig hetzelfde probleem gehad?

  7. Ik was aan het twijfelen tussen de acer en assus,geen apple want die had geen hdmi en flash en nog wat.
    Bij de meeste reviews staat dat de acer trager is dan de asus en soms veel trager,dus mijn beslissing was vlug gemaakt en heb de assus bij carrefour gekocht met dockingstation keyboard 🙂 en ben er lekker tevreden van 🙂

  8. hallo,

    wie kan mij helpen ik heb sinds 3 weken de tablet 501 maar nu kan ik geen emal binnen krijgen hen een internet abbonement erbij dus dan lijkt mij dat ht toch wel moet kunnen
    en als ik op hyves zit kan ik dan niet chatten wie o wie kan mij helpen??????

    • Esther, e-mail kun je het beste instellen via de e-mail applicatie. Gmail en Hotmail hebben hun eigen apps bijvoorbeeld. Maar je kunt ook met de native e-mail app e-mail accounts koppelen zodat je ook die inbox ziet.

      Het niet kunnen chatten op Hyves (ik neem aan op de site) komt waarschijnlijk omdat een bepaalde plugin niet ondersteund wordt door Android.

      Tip: Probeer zoveel mogelijk zaken zoals e-mail, social media enz. zoveel mogelijk via apps te benaderen ipv de (mobiele) websites. Apps zijn zo ontwikkeld dat ze beter functioneren op een tablet.

      Succes, en laat even weten of het gelukt is!

  9. Helaas is mijn Iconia 501a defect geraakt maar wel door een fabricagefout.
    De aan/uit switch is van het moederboard gedrukt in de 1 1/2 dat ik hem gebruikt heb.
    De oorzaak is dat er geen blokade (hars of lijmdruppel) achter de staande schakelaar zit. met gevolg dat deze tijdens het gebruik langzaam van het moederboard gedrukt wordt :-(. Nu ben ik heftig opzoek naar deze SMD switch om hem te vervangen.
    Wie weet waar ik zoiets kan aanschaffen ze bestaan wel gewoon maar niemand heeft ze. het is de TV4.5×3.3 Tact Switch (Vertical) wie heeft een idee voor mij.

    • Is teruggaan naar de winkel geen optie? Als het een fabricagefout is dan heb je nog gewoon garantie, aangezien de economische levensduur minimaal 2 jaar is.

Reageer