Iron Maiden: Legacy of the Beast

0
  • Ontwikkelaar Roadhouse Games
  • Platform(en) Android / iOS /
  • Categorie Rollenspel /

Iron Maiden is niet alleen bekend om zijn headbangende melodieën en snoeiharde gitaarriffs: de covers van hun albums zijn in de ogen van de fans kleine kunstwerkjes waarin mythische beesten met een monsterlijk uiterlijk de hoofdrol spelen. Eén van die creaturen die met grote regelmaat op de albumhoezen verschijnt is Eddie The Head (ook wel kortweg Eddie), de mascotte van de metalband.

Gameplay

In Iron Maiden: Legacy of the Beast speel je als Eddie The Head, de mascotte van de Britse metalband. Uit het niets wordt zijn ziel in meerdere kleine delen over het gehele universum verspreid. Het is aan jou de taak om al vechtend alle restanten te vinden om Eddie weer compleet te maken met als uiteindelijke doel om het universum te redden. Daarbij neem je het in een turn-based strategiestijl op tegen hordes legioenen en onverbiddelijke vijanden, zoals de Wickerman, Horus en de Axis-General.

Eddie komt in vele vormen en maten. Op de cover van ieder studioalbum dat de metalband sinds 1975 heeft uitgebracht neemt Eddie een andere gedaante aan. Zo zijn onder meer klassiekers als Powerslave, Killers, Somewhere in Time en Number of the Beast in de game te vinden. Een feest der herkenning voor de fans.

Door vijanden te verslaan verzamel je zielen waarmee je power-ups kunt kopen. Voordat je de game start heb je de keuze uit vijf verschillende klassen: Warrior, Magus, Sentinel, Gunner of Assassin. Iedere vorm komt met zijn eigen unieke krachten en eigenschappen.

De soundtrack is, niet geheel onverwacht, afkomstig van Iron Maiden zelf. Je hoort allerlei nummers voorbijkomen die de band de afgelopen veertig jaar heeft uitgebracht.

https://youtu.be/cjg1BEgYlBQ

Like.
Download.
Share.

Reageer