Televisie kijken op je tablet [UPDATE]

54

Een tablet is een ideaal apparaat om op de ongebruikelijke plekken video te kijken. Dat onderweg video kijken prima mogelijk is, dat moge duidelijk zijn. Maar hoe zit het met streaming en/of live video op je tablet? Diensten als Uitzending Gemist en RTL XL zijn razend populair, maar werken niet op alle tablets. Hoe zit het met de ondersteuning van tablets? En is het mogelijk om live TV te kijken op je tablet? Wij zetten alle ontwikkelingen op een rij.

Live televisie kijken – providers

Steeds meer internet- en televisieproviders bieden je de mogelijkheid om, bij de aanschaf van een internet- en (digitale) televisieabonnement, vaak gratis tv te kijken op je smartphone of tablet-pc. Op dit moment bieden deze providers bij verschillende pakketten de ‘live tv kijken op je tablet-deals‘: UPC, Ziggo, KPN, Telfort, XS4all, Vodafone Thuis en verschillende glasvezelaanbieders.

Het is belangrijk om op te letten wat alle opties features zijn per aanbieder. Daarnaast biedt niet elke aanbieder de live tv-optie op elk type tablet.

TabletGuide heeft een vergelijking gemaakt met het complete Nederlandse live tv-aanbod voor je tablet. Hier kun je kijken welk pakket het beste bij je past.

Live TV op je tablet

Live televisie kijken – alternatief

Er zijn ook verschillende alternatieve mogelijkeden om (live) tv te kijken op je tablet. De opties, vaak in de vorm van iOS en/of Android apps, vind je hier:

NOS [website / Android / iPad / Windows 8]

De NOS biedt via haar website (nos.nl), mobiele website (m.nos.nl) de optie om live het journaal en sportevenementen zoals voetbaltoernooien, olympische spelen en wielerwedstrijden te bekijken op je tablet of smartphone.
De NOS app is hier gratis te downloaden in de App Store.
De NOS app is hier gratis te downloaden in de Play Store.

SPB TV [Android / iPad]

Wanneer je live televisie wilt kijken op je Android telefoon kun je de applicatie SPB TV installeren. Deze applicatie geeft je toegang tot een reeks internationale televisiezenders. Uit Nederland zijn de digitale kanalen Journaal 24, Politiek 24 en de regionale omroep RTV West aanwezig.
SPB TV is hier gratis te downloaden in de App Store.
SPB TV is hier gratis te downloaden in de Play Store.

EyeTV [Android / iPad]

EyeTV - TabletGuide.nlElgato maakt tv-kaarten die het live televisiesignaal uitzenden via je WiFi verbinding in huis. Via deze zender en de bijbehorende EyeTV software is het mogelijk om op je Mac, PC of iPad live televisie te kijken.
EyeTV is voor € 4,49 te downloaden in de App Store.
EyeTV is hier te downloaden in de Play Store.

Slingbox [box + app]

Een Slingbox is een apparaat dat je televisiebeeld omzet naar een streaming signaal, zodat je je eigen televisiebeeld overal kunt bekijken. Dat kan op elke willekeurige PC of Mac met Wifi, maar natuurlijk ook op een mobiel apparaat. Er zijn applicaties te vinden voor iOS, Android en Windows, dus kunnen de Slingbox beelden op elk denkbaar apparaat bekeken worden.
SlingPlayer voor de Slingbox is voor € 4,49 te downloaden in de App Store.
SlingPlayer voor de Slingbox is voor € 4,49 te downloaden in de Play Store.

Provinciale omroepen

Twaalf regionale en provinciale omroepen hebben een app ontwikkeld waarmee je de televisie-uitzendingen live kunt bekijken en kunt terugkijken. Meer info vind je hier.

Eredivisie Live

Eredivisie Live heeft speciale abonnementen voor mobiele apparaten waarbij je live voetbalwedstrijden kunt kijken op je tablet. Meer info lees je hier.

Uitzendingen terugkijken

Voor het terugkijken van uitzendingen zijn er voldoende oplossingen te vinden. Voor ongeveer elk type tablet zijn er mogelijkheden, al zijn dat niet voor elk type tablet dezelfde mogelijkheden.

Uitzending Gemist [website / Android / iPad / Windows 8]

uitzending gemist - TabletGuide.nlDe publieke omroepen verzamelen al hun uitzendingen op www.uitzendinggemist.nl. De website maakt gebruik van Flash. Speciaal voor iPad bezitters is de site HTML5 geoptimaliseerd en voor de iPad opengesteld. Hierdoor kan je ook op de iPad, zonder ondersteuning voor Flash en Silverlight, de uitzendingen terugkijken.

Via m.uitzendinggemist.nl kun je ook de video’s van de publieke omroep terugkijken, maar in een minder goede kwaliteit.

Via de Uitzending Gemist apps voor iPad en Android zijn alle uitzending gemist video’s nog eenvoudiger terug te kijken op hoge kwaliteit.
De Uitzending Gemist app is hier gratis te downloaden in de App Store.
De Uitzending Gemist app is hier gratis te downloaden in de Play Store.

Androidgemist.nl Player [Android]

App ontwikkelaar Jeroen Bobbeldijk heeft een Android webapp ontwikkeld om eenvoudig programma’s terug te kijken via je Android telefoon en/of tablet. De webapp combineert de programma’s van de publiek omroep, RTL, SBS6, NET5, Veronica, Discovery Channel, CNN en Eredivisie Live. Voor sommige video’s is Flash vereist.
Androidgemist.nl Player app is gratis te downloaden in de Google Play Store.

RTL XL [iPad / Android / Windows 8]

RTL XL is het videoplatform van RTL. Omdat de website niet geschikt is voor de iPad, heeft RTL een app ontwikkeld die het terugkijken van uitzendingen op de iPad wel mogelijk maakt. Betaalde uitzendingen kunnen niet via de app worden teruggekeken.
RTL XL is hier gratis te downloaden in de App Store.
RTL XL is hier gratis te downloaden in de Play Store.

Sizz app [Android, iPad]

Via de gratis ‘lekker mobiel’ app van mobiele aanbieder Sizz is het mogelijk een selectie van RTL programma’s terug te kijken. De app is ontwikkeld voor telefoons, dus is niet optimaal voor gebruik op een tablet.
De Sizz Lekker Mobiel app is hier gratis te downloaden in de App Store.
De Sizz Lekker Mobiel app is hier gratis te downloaden in de Play Store.

SBS6 / NET5 / Veronica gemist [alle OS]

De SBS groep heeft haar Gemist-website (kijk.nl) geschikt gemaakt voor apparaten met Flash-ondersteuning en iOS apparaten. De reguliere website biedt de video’s aan in Flash, maar wanneer een iOS apparaat een video wil afspelen, wordt de video automatisch in de Quicktime player geopend.
Bekijk hier de websites van Net 5 Gemist, Veronica Gemist en SBS 6 Gemist.

Series en films downloaden en kijken op tablet (Android)

Voor meer informatie over het downloaden en bekijken van series en films op je tablet, verwijzen we je graag door naar een ander artikel rondom dit onderwerp.

Films en series op je tablet

HBO biedt een betaalde mogelijkheid om programma’s terug te kijken. Vind hier meer informatie vind je over HBO Go.

Tweede scherm

Verschillende zenders en televisieprogramma’s hebben tegenwoordig een app of mobiele website waarbij je tablet als tweede scherm kan dienen.

Alle second screen apps

TV gids apps

Top 3 tv gids apps voor de iPad.
Top 3 tv gids apps voor Android tablets.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 04/03/2013

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

54 reacties

 1. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om de Sling Player op je Android tablet te installeren.nIk heb dit zojuist gedaan en het werkt prima. En het leuke is dat het nog gratis is ook i.p.v. $ 30,–nte betalen voor de applicatie op de site van Sling Media. Niet eens illegaal want ik heb een Sling account.

  • johan van de merwe op

   Sling player is helemaal niet gratis. Uitzending gemist op een galaxy 10.1 is gewoon prut. Flash is zo matig, dat niet kijken beter is. De omroepen hebben hier nog slag te maken in vergelijk met Ipad variant, deze is super.

 2. Monira Hassan op

  Ik heb de samsungtablet 10.1 gekocht. Tot mijn verbastering deed politiek 24 het alsmaar niet! Gelukkig met dank aan deze site is het gelukt. Heel erg bedankt!!!

 3. Florian Middelhuis op

  Ik woon in Maleisie en heb een Ipad 2. Nu wil ik uitzending gemist bekijken van zowel de publieke omroep als commerciele zenders maar ik kan Silverlight, RTLXL e.d uit de app store niet downloaden. Kunnen jullie mij hierbij helpen?

  Groeten,

  Florian

  • Florian,

   Silverlight voor iOS is niet mogelijk, dus via de website van RTL XL zal het niet lukken om video te bekijken. De RTL XL app staat in Nederland in de app store, maar het is heel goed mogelijk dat dat niet in buitenland zichtbaar is. Dit i.v.m. rechten van het beeldmateriaal.

  • Beste Florian, ik heb zelf Hide my ass geinstalleerd. Met behulp van dit programma leid je je ip adres om, zo kun je beschermde (locale) content bekijken zoals Hulu, uitzendinggemist en BBC Iplayer.
   mvg Herman

 4. Zojuist iPad 2 aangeschaft. Zonder simkAart. Krijg foutmeldingen bij het downloaden Van rtl gemist app. İn mısın app Store komt deze zelfs helemaal niet voor. Wat doe ik verkeerd?

 5. ik heb een samsung galaxy tab 10.1 gekocht. Nu zijn er streaming media zowel tv als radio die ik niet meer kan bekijken of luisteren. via de laptop liep dit via mediaplayer. Hoe doe ik dat nu?

 6. Ik wil graag betaalde RTL gemist programma’s kunnen kijken op mijn android tablet van enkele weken terug, maar heb tot nu toe geen bruikbare oplossing gevonden. Iemand nog een tip?

 7. Allemaal erg gericht op platform en tv-provider.
  Als je op je computer thuis (digitale) tv kan ontvangen, dan kan je door eencombinatie van Mediaportal(tvserver) en IPIMP gewoon je live tv streamen naar je android of IOS device, zelfs de opgenomen uitzendingen, niet alleen via wifi thuis, maar ook onderweg (als je zelf iig minimaal 300Kbs vanuit thuis kan uploaden)

  • Dat is voor de gemiddelde gebruiker geen optie, waarschijnlijk 😉

   MediaPortal is geen pakket voor de ongeoefende gebruiker. En het streamen van digitale TV ook niet. Als je TV hebt via kabel, zul je een decoder moeten aanschaffen voor je PC (CI+ / AnySee).

   Vervolgens zul je wat stappen moeten nemen om het signaal ook daadwerkelijk uit te zenden en nog meer stappen om het ook buiten de voordeur uit te zenden.

   Daarnaast is het zelf doorzenden van digitaal TV signaal niet toegestaan, volgens de algemene voorwaarden van de aanbieder.

   Kortom: nogal omslachtig en illegaal

   • Als het zelf doorzenden van digitaal tv singnaal voor eigen gebruik is is het niet illegaal ongeacht de voorwaarden van de aanbieder. Zo is het bijvoorbeeld ook niet illegaal om je eigen films te copieren om de originele dvd niet te beschadigen, al vindt de studio dit wel.

    • Het decoderen van het signaal zonder daarbij gebruik te maken door de ‘goedgekeurde’ toestellen is in strijd met de voorwaarden. Misschien is ‘illegaal’ daarbij een verkeerd gekozen woord. Het is in ieder geval niet ondersteund en niet conform de voorwaarden.

     • Het is bij ziggo mss niet cf. voorwaarden. Via Glashart mag het wel. Over één kam is dus wat te kort door de bocht.

 8. Omslachtig ben ik niet met je eens, als je op google zoekt ben je met 3 beschrijvingen die heel goed te volgen zijn klaar. Ik zend overigens geen digitaal tv signaal door hoor (DVB-C), die komt gewoon netjes thuis binnen en die blijft daar ook.

  Maargoed, in het artikel stond “alle ontwikkelingen”, toch?

  • Absoluut! Het is ook een prima toevoeging. Ik wil het alleen in de juiste context plaatsen.

   Het is geen oplossing voor de echte digibeet, lijkt me. Maar voor de meer ervaring computergebruiker zeker een goede optie!

 9. Met een Enigma2 satellietontvanger en binnen je eigen netwerk, kun je met het programma Dreamstream E2 live programma’s op je pc bekijken. Met IOS app Dreambox live kun je tevens live tv op de iPad bekijken

 10. Een aanrader voor android is “Remote Media Center” is gratis in de google app store. Wij gebruiken een Windows Media Center incl. digitale tuner voor het opnemen en kijken van tv, het kijken van alle films op de harde schijf, als jukebox voor muziek en het kijken van foto’s en nog een aantal andere dingen.
  Via deze app kun je streamen van de mediacenter en ik kan zelfs mijn gedownloade bluray films bekijken. Ik vind het helemaal geweldig want ik kan dit namelijk niet alleen in huis maar overal waar ik maar ben omdat hij ook via internet kan streamen naast WiFi.
  Oja ik kan ook vanaf mijn telefoon, daar staat het ook op, tv opnames toevoegen vanuit de gids. Dit is erg fijn als je iets vergeten bent op te nemen voor dat je wegging van huis.

  hier een link naar de pagina waar er ook een filmpje te bekijken is http://myfrem.nl of kijk even op google.

 11. wie kan mij uitleggen hoe ik op een tablet archos arnova 2g met 8gb uitzendinggemist en rtl xl kan kijken andere zenders doen het goed ik kan microsoft silverlight niet installeren bedankt joke hoogeboom

  • Uitzendinggemist heeft een Android app. Misschien kun je ergens een .apk vinden zodat je deze kunt installeren.

   RTL XL heeft ook een Android app. Ik zal dit even toevoegen in het artikel. Wellicht kun je ook hier ergens een .apk file van vinden in een alternatieve applicatie markt.

   Alternatieve app markets zijn er verschillende. Zoek op deze site op ‘alternatief Android Market’ en je vind een artikel.

   Ook is er een niet-officiële RTL Gemist applicatie, lees ik hier: http://www.androidzoom.com/android_applications/media_and_video/rtl-gemist_bgoxe.html

   Ik heb ‘m niet geprobeerd, dus je moet even kijken of dat werkt!

 12. marcelvan den berg op

  Is het ook mogelijk om met een Blackberry Playbook TV te kijken (via KPN)?
  Ik kan het op de site van KPN niet vinden of dat zo is.

  • Voor zover ik het kan zien is er geen BlackBerry (Playbook) applicatie voor Live tv van KPN.

   Bij Telfort (onderdeel van KPN) kun je ook via de browser kijken. Wellicht dat dat bij KPN ook kan? Als dat kan, dan moet je even checken of dit dan draait op je Playbook, vanwege mogelijke plugins die vereist zijn.

 13. heb glasvezelpakket van kpn; heb een polaroid 10 inch tablet …kan dus van android market niets downloaden of weet iemand een alternatief om toch aan de kpnitv app te komen.voel me door mn polaroid een beetje bedonderd

   • Edwin,
    allereerst bedankt voor je snelle reaktie.
    mijn vermoeden dat ik met de polaroid een miskoop heb begaan is dus bevestigd.
    mvgr.
    Jan

    • ik heb een tablet dat op android 4.0.3 draait maar ik krijg ook geen beeld bij de itvonline.nl niet dat het zwart is..maar net of het doorzichtig is zeg maar… de achtergrond (blauw gevlamd of iets dergelijks) dat zie je maar geen beeld. heb wel flash geinstalleerd en ook de browser op de android gezet want die stond op ipad..dacht eerst dat het daar door kwam.
     maar iemand nog enig idee hoe ik dit goed krijg 🙁

     • hmmm….hij vraagt om Silverlight… en mijn tablet is niet compaible daarvoor… maar waarom kunnen anderen die op android 4.0.3 wel kijken naar itvonline.. dat snap ik niet goed…zucht:-(

 14. Hallo

  Ik heb een samsung 10.1 nu heb ik die de verhalen door gelezen en weet bij god niet wat ik moet doen om tv te kijken op mijn tab (ik heb een ziggo abonnement internet en dig. tv via de kabel. Internet gaat via de wifi door het huis).
  Ik ben een leek kwa dat betreft is er iemand die mij simpel kan vertellen hoe ik tvkan kijken op mijn tablet. (het liefst gratis)

  met vele dank
  Jeroen

 15. Hallo,
  Ik wil ook graag tv kijken op mijn cherry tablet 4.0.3 android via ziggo en hbo go.
  Met ziggo had ik eerst altijd het probleem dat mijn tablet niet geschikt was en nu zegt hij dat het niet in mijn abbonement zit? Ik heb alles in 1…
  Hbo go speelt films 2 minuten af net om mij lekker te maken en valt dan weg…
  Heeft iemand hier alstublieft een oplossing voor ik heb de hbo go voor twee maanden maar als er geen oplossing voor is zeg ik hem liever af.
  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet,
  Houdoe 🙂

 16. Hallo heeft iemand al een oplossing voor tv kijken via ziggo en hbogo op android tablet ?
  Want dat lukt nu nog steeds niet?
  Met vriendelijke groet,
  Houdoe.

 17. Ik heb de Asus Prime en kan niet alle muziek of programma’s live volgen.
  Er wordt om Adobe Flashplayer gevraagd maar de goede app kan ik niet vinden.
  Verder werkt de blauwe cursur ook niet erg goed als ik een mail verzend.
  Weet iemand raad met deze 2 problemen??
  Bedankt voor een evt reactie.

  • Lisa, de Adobe Flashplayer is niet langer beschikbaar op Android. Daar is dus geen goede oplossing voor. Je zult op zoek moeten naar alternatieven die geen gebruik maken van Flash.

   Het tweede probleem is me niet helemaal duidelijk.

 18. Elzo Baas op

  Hoe krijg ik ivt van kpn op mijn Yarvik 464 tab. Van alles geprobeerd maar lukt niet. Weet iemand hoe het wel kan?

 19. Hoe krijg ik adobe flash player op mijn Samsung Tab 3. Deze heb ik nodig om foxsport en uitzending gemist te kunnen bekijken. Als ik direct van adobe wil downloaden krijg ik de melding dat adobe niet wordt ondersteund door dit device.

 20. Hoi, ik kan niet microsoft silverlight downloaden, ik probeerde andere aap te downloaden bv. NOS en RTl ook helpen ze me niet.
  Graag oplossing.

  • Als je de apps van NPS en RTL XL gebruikt heb je geen silverlight nodig.

   Silverlight is alleen nodig in de uitzending gemist websites als je deze via de browser benadert. Via de apps heb je Silverlight niet nodig. Silverlight is namelijk in zijn geheel niet te installeren op een Android tablet of iPad.

 21. Ik wil via de website van rtl7darts een livestream bekijken op mijn samsung galaxy note 10.1, maar hij geeft aan dat ik die niet kan bekijken op mijn tablet, heeft iemand hier een oplossing voor?

 22. ik heb een samsung tab 2 en ben op zoek naar de Online.nl tv app om tv te kunnen kijken op mijn tab.. Wij hebben een pakket met Online bellen, internet en tv en op de site zeggen ze/ maar ook de klantenservice, dat de app te downloaden is in de playstore, maar hij staat er niet. Heeft iemand hem gezien. Een paars icoon met een groene on erop.

Reageer