Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Acer Iconia Tab A200

De Acer Iconia Tab A200 is Acer’s volgende stap in de tablet wereld. Begin 2011 startte Acer met de Iconia serie met de introductie van de Iconia Tab A500. Deze 10-inch tablet bleek een van de eerste Android Honeycomb tablets in Nederland te zijn. Ook werd in een later stadium de Iconia Tab A100 verkocht, wat een 7-inch variant is van de A500. Ook kwamen er 3G versies met de  Tab A501 en de Tab A101. Het is nog niet bekend of er ook een Acer Iconia Tab A201 in de winkels zal komen te liggen.

De Iconia Tab A200 is op veel onderdelen identiek aan de A500, en aan andere 10-inch Honeycomb tablets. Toch zijn er enkele features waardoor je de A200 toch als een ander product type kunt bestempelen.

Formaat

Wat opvalt is dat het formaat van de Acer Iconia Tab A200 amper afwijkt van de Iconia Tab A500. De concurrentie heeft inmiddels enkele stappen gemaakt door haar nieuwe 10-inch tablets onder de centimeter dik te maken. De Iconia Tab A200 is nog steeds 12,4 millimeter dik.

De Acer Iconia Tab is verkrijgbaar in de kleuren donkergrijs en rood. De voorkant van de tablet, dus de randen naast het scherm, is altijd zwart.

Beelscherm

Het beeldscherm is capacitief en meet diagonaal 10,1 inch. De resolutie bedraagt 1280 bij 800 pixels.

Specificaties Iconia Tab A200

De processor van de Acer Iconia Tab A200 is de meest-gebruikte processor in de Android tablets van dit jaar, namelijk de dual-core Nvidia Tegra 2 processor. Deze chipset heeft een omgerekende kloksnelheid van 1 Ghz. Ook is wederom 1 GB aan RAM-geheugen aangebracht. De opslag capaciteit is door Acer wel wat verminderd. Je kunt kiezen uit 8 GB of 16 GB. Gelukkig kun je zelf het geheugen uitbreiden met behulp van een microSD kaart tot maximaal 32 GB extra. Je kunt deze microSD slot ook gebruiken om makkelijk bestanden over te brengen van en naar je Iconia Tab A200.

Uiteraard kun je de Tab A200 verbinden met het internet via WiFi. Het is niet bekend of er ook een 3G-variant op de markt zal komen (de A201) dus daar gaan we momenteel nog niet vanuit. Ook is Bluetooth aanwezig.

Opvallend is de dubbele USB-optie. Met de micro-USB kun je de Iconia Tab A200 verbinden met een computer, een zogenaamde client poort. Daarnaast is er ook een standaard USB-poort, welke wel als host dient. Hiermee kun je dus makkelijk randapparatuur aansluiten op de tablet. Deze laatste feature zie je zelden bij de concurrentie en is daardoor echt een pluspunt.

Camera

Een ander opvallend aspect is de aanwezigheid van slechts 1 camera. Aan de voorkant bevindt zich een 2,0 megapixel frontcam die bedoeld is om mee te videochatten. De achterzijde beschikt niet over een camera. Waarschijnlijk is deze functionaliteit weggelaten om kosten te besparen. En om eerlijk te zien, wie gebruikt de camera van een tablet nou?

Software

De Acer Iconia Tab A200 krijgt in eerste instantie Android 3.2, oftewel Honeycomb, als besturingssysteem. Opvallend is dat Acer nu al een datum noemt voor de gratis software update naar Android 4, oftewel Ice Cream Sandwich. Volgens Acer komt deze update namelijk al in januari van het jaar 2012 beschikbaar. We zijn benieuwd!

Acer heeft aangekondigd dat de Acer ring, bekend van Acer’s enige Windows tablet, ook op deze Android tablet geïnstalleerd zal worden. Met dit stukje software moet het makkelijker worden om te multitasken.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Acer Iconia Tab A200 is nog niet bekend. Ook is officieel nog niet bekend gemaakt wanneer deze tablet verkrijgbaar is.

Reacties zijn uitgeschakeld