Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Archos Arnova 7 & 7b & 7c G2

Archos is wederom druk in de weer om steeds maar nieuwe tablets op de markt te brengen. In de tablet vergelijker zie je alle moderne tablets van Archos. Dit zijn ze niet eens allemaal, want de oudste tablets worden hieruit verwijderd.

De Archos Arnova 7 G2 is de tweede generatie van Archos tablets. Deze tablet-pc is dus eigenlijk de opvolger van de Archos Arnova 7. Laat je door de naamgeving (G2) niet misleiden, want er zijn bijvoorbeeld ook G9 tablets, wat weer een nieuwe generatie is van de ‘normale’ Archos tablets. De Arnova reeks zijn budget-uitvoeringen van Archos’ tablets. Helaas heeft Archos voor deze ingewikkelde naamgeving gekozen.

Inmiddels heeft Archos ook de Arnova 7b G2 en de Arnova 7c G2 uitgebracht. De Arnova 7b G2 en de Arnova 7c G2 zijn opvolgers van de 7 G2, welke in dit artikel wordt toegelicht. De specificaties van de 7b zijn bijna identiek. Alleen het design is aangepast. De specificaties van de Archos 7c zijn wel anders. Verder in dit artikel vind je een foto van de 7b en de 7c. Bij de foto van de Arnova 7c G2 vind je ook de verschillen met de Arnova 7 G2 en de Arnova 7b G2. Bij de Arnova 7 G2 prijzen vind je ook de prijzen van het 7b en het 7c model.

Beeldscherm

Het 7 inch multitouchscreen is capacitief, wat inhoudt dat het scherm al reageert op lichte aanrakingen van je vinger. Erg handig, en eigenlijk een must van de hedendaagse tablet. De resolutie van het scherm is 800 bij 480 pixels, oftewel een verhouding van 16:9. Volgens de Archos website kun je HD-files (1080p) afspelen met deze tablet, maar in de praktijk zie je daar uiteraard niets van met deze resolutie.

De tablet beschikt niet over een HDMI-poort om videocontent te streamen naar andere monitoren.

Er zijn ook varianten te koop met een resistief scherm. Capacitieve schermen reageren beter op aanrakingen en vingerbewegingen dan resistieve schermen. Let dus goed op welk model je koopt!

Specificaties Arnova 7 G2

De Arnova 7 G2 van Archos draait op een 1 GHz processor gebaseerd op de ARM Cortex technologie. De hoeveelheid RAM geheugen is niet bekend. We denken dat dit 256 MB RAM of 512 MB RAM is, gezien de andere specs en de prijs van deze Arnova G2 tablet.

Je kunt de Archos Arnova 7 G2 tablet-pc kopen met 4GB of met 8 GB geheugen. Het geheugen kun je zelf uitbreiden door middel van een microSD kaart tot maximaal 32 GB extra geheugen.

Je kunt de tablet verbinden met een pc door middel van een meegeleverde kabel met microUSB 2.0. Om andere apparaten, zoals een geheugenstick, aan te kunnen sluiten op de Arnova 7 G2 heb je een verloopkabel nodig die je zelf aan zult moeten schaffen. De apparatuur moet dan wel compatibel zijn met het Android OS, wat niet altijd het geval is.

Software

De Archos Arnova 7 G2 draait op het Android 2.3 besturingssysteem, ook wel Gingerbread genoemd. De tablet moet Flash aankunnen, maar deze app moet je waarschijnlijk wel eerst zelf installeren. De Arnova 7 G2 tablet beschikt niet over de Android Market. Bekende apps zijn door Archos al voorgeïnstalleerd. Om apps te downloaden kun je gebruik maken van de alternatieve applicatiewinkel AppsLib.

Prijs Arnova 7 G2

De adviesprijs voor de Archos Arnova 7 G2 tablet is 160 euro voor het 8 GB model. Maar momenteel wordt deze tablet ook goedkoper aangeboden. Bekijk alle prijzen van alle modellen van de Arnova 7 G2 in het tabblad ‘losse tablets’ bovenaan deze pagina.

Foto’s Archos Arnova 7 G2

Foto Archos Arnova 7b G2

De specificaties van de Archos Arnova 7b G2 zijn vrijwel identiek aan die van de Arnova 7 G2. We konden geen grote verschillen vinden, naast een licht veranderd design.

Foto Archos Arnova 7c G2

De Archos Arnova 7c G2 is de nieuwe variant van de 7b. De specificaties zijn bij de 7c Wel veranderd ten opzichte van de 7 en de 7b. Dit zijn de verschillen die de Archos Arnova 7c G2 heeft met de Arnova 7 G2:

  • 600 MHz processor ipv 1 GHz processor.
  • Geen intern geheugen. In plaats daarvan krijg je standaard een microSD geheugen van 4 GB meegeleverd, die je uiteraard zelf kunt wijzigen.
  • De 7c beschikt in tegenstelling tot de 7 en de 7b wel over een 3G module voor mobiel internet. Hiervoor moet je zelf wel een prepaid sim of een tablet abonnement aanschaffen.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*