Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl

Sony Tablet P

DEZE TABLET:

De Sony Tablet P is een unieke ultra-mobiele tablet van Sony. Deze Playstation-certified tablet (typenummer SGPBP01) heeft twee 5,5-inch schermen en is opvouwbaar, vergelijkbaar met een brillenkoker. Hierdoor is de Tablet P makkelijk in een jaszak te stoppen, zo beweert Sony.

In deze tablet omschrijving vind je alle informatie, specificaties en foto’s van de Sony Tablet P. Als deze tablet te koop is in de Nederlandse winkels dan vind je in het desbetreffende tabblad de losse verkoopprijzen van deze tablet van alle winkels.

De Sony Tablet P is het kleine broertje van de Sony Tablet S, die in dezelfde periode geïntroduceerd is.

Ontwerp Sony Tablet P

De compacte of draagbare  Tablet P is ontworpen voor gebruik onderweg. De ‘P’ in de naam staat dan ook voor Portable, wat draagbaar betekend. Het draagbaar maken van apparaten kennen we van Sony, onder andere van de succesvolle Playstation Portable (PSP).

Vanwege de opvouwbaarheid van de Sony Tablet P is het mogelijk om een van de twee schermen te gebruiken als virtueel toetsenbord of als aansturing voor Playstation Certified Games, welke je op deze tablet kunt downloaden en spelen.

De Sony Tablet P beschikt over 2 5,5 inch (13,9 cm) breedbeeld schermen. Er wordt gebruik gemaakt van Sony’s Trublack technologie waardoor het scherm beter zichtbaar moet zijn in fel licht en minder moet spiegelen.

Specificaties Tablet P

De Sony Tablet P beschikt over een nVidia Tegra 2 processor, wat een dual-core processor met een kloksnelheid van 1 GHz. Het werkgeheugen van de Sony Tablet S is 512 MB. De Tablet P beschikt over slechts 4 GB geheugen, maar je kunt het geheugen van deze Sony tablet uitbreiden met een micro SD-kaart.

Daarnaast is bekend gemaakt dat de Sony Tablet S zal beschikken over een USB 2.0-poort en Bluetooth 2.1 + EDR. Ook beschikt de Sony Tablet P over A-GPS.

Deze tablet beschikt over twee camera’s.

Software & Entertainment

De Sony Tablet S wordt in eerste instantie geleverd met Android 3.1, oftewel Honeycomb. Sony heeft al beloofd dat in een later stadium het nieuwste Google besturingssysteem, Ice Cream Sandwich, geïnstalleerd zal worden via een software update.

Deze Sony tablet dient niet alleen voor het streamen van entertainment content naar externe apparatuur, of het aansturen van deze apparatuur. De tablet biedt zelf ook genoeg mogelijkheden tot vermaak.

Zo zijn de volgende software programma’s voorgeïnstalleerd. Reader Store voor het downloaden en lezen van e-books. Voor het downloaden van muziek kun je gebruik maken van de dienst Music Unlimited. Voor video-bestanden is de dienst Video Unlimited beschikbaar.

Playstation certificaat

Deze tablet is net als grote broer, de Sony Tablet S, Playstation Certified. Het is hierdoor mogelijk om gebruik te maken van de officiële Playstation Store en het Playstation Network. Deze online game-winkel biedt je de mogelijkheid om Playstation-gecertificeerde games te kopen die kunnen draaien op alle Android smartphones en tablets van Sony met dit certificaat.

Prijs & beschikbaarheid

De Sony Tablet P zal begin 2012 te koop zijn. Maar schrik niet. Voor zover het bekend is, zal het instapmodel (WiFi + 3G, 4 GB met typenummer SGPT211) in januari in de winkels liggen voor een prijs van zo’n 600 euro!

Foto’s Sony Tablet P

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*