Archos 80 Cobalt

1
Ontvang een mail bij belangrijk nieuws over de Archos 80 Cobalt  
Verzend
 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Foto's
 • Prijzen
 • Abonnementen
 • Accessoires
 • Handleiding

Archos heeft haar derde tablet-computer in de Elements-serie gelanceerd, de Archos 80 Cobalt. Eerder verschenen de Archos 97 Carbon en de Archos 97 Xenon. De Archos Cobalt onderscheidt zich, naast natuurlijk het uitzonderlijke schermformaat van 8 inch, van andere budget-tablets door de aanwezigheid van wat modernere specificaties anno eind 2012. In dit artikel worden alle specificaties weergegeven, evenals de officiële persfoto’s van deze Archos tablet. Zodra de Archos 80 Cobalt beschikbaar is zal TabletGuide een review maken van deze tablet. Heb je vragen? Stel ze dan onder deze pagina bij de reacties.

Beeldscherm & design

Het ontwerp van deze 8-inch Android 4-tablet van Archos is niet indrukwekkend maar wel functioneel te noemen. Zo zien we een rechthoekige tablet-pc met afrondingen. De behuizing is niet volledig geïntegreerd met het beeldscherm zoals aan de voorkant goed is te zien. Je kunt alleen een zwarte Archos Cobalt 80 kopen.

Het beeldscherm is capacitief (snel reagerend op je vingeraanrakingen) maar biedt geen IPS-kwaliteiten. Wel wordt multitouch ondersteund.

Hardware specs

Deze Archos tablet wordt aangedreven door een voor ons onbekende dual-core processor (ARM) met een kloksnelheid van 1,6 GHz. De GPU (grafische kaart, min of meer) biedt quad-core kwaliteiten volgens de Franse tablet-producent. Verder heb je 1 GB RAM tot je beschikking en wordt slechts één model aangeboden met 8 GB geheugen. Wel kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart (SDHC) met een maximum opslag capaciteit van 64 GB.

Deze Archos Cobalt 80 heeft een 2,0 megapixel camera en een 1,3 megapixel frontcam. Verder heb je de beschikking over een microUSB-poort (2.0) die slechts als slave dienst kan doen.

Alle specs van de 80 Cobalt vind je in de rechter kolom in het overzicht. Je kunt dit apparaat vergelijken met 2 of 3 andere tablets in de tablet vergelijker.

Software

De Archos 80 Cobalt draait op Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genoemd. Het is op het moment van schrijven (november 2012) nog niet bekend of deze tablet een software update naar Android 4.2 zal ontvangen.

Archos 80 Cobalt kopen

Vanaf november zal deze Archos tablet te koop zijn in de Nederlandse winkels. Tegen die tijd vind je op deze pagina Archos 80 Cobalt prijzen alle prijzen en voorraden per winkel. Tot die tijd kun je je inschrijven zodat je een e-mail ontvangt als deze tablet in de verkoop gaat in Nederland.

Foto’s

Archos 80 Cobalt review

Als we een review exemplaar van deze Cobalt 80 van Archos ontvangen zal TabletGuide.nl een review maken van deze tablet. Je kunt een persoonlijke review van je eigen ervaringen achterlaten in het kopje beoordelingen.

Algemeen:
Introductiedatum:maart 2013
Beschikbaarheid:Te koop
Type:Tablet
Gewicht:470 gram
Formaat:153.5 x 203 x 11.5 mm
Batterij:Li-Ion accu
Gebruikstijd:
Kleuren:Zwart
Geheugen:
Harddisk:8 GB
Cardreader:
SD-kaart tot:
Werkgeheugen:1 GB
Scherm:
Soort:LCD
Schermdiagonaal:8 inch
Resolutie:1024 x 768
Pixels per inch:160 ppi
Aspect ratio:4:3
Besturingssysteem:
Platform:Android 4
Processor:
Processor:Dualcore
Frequentie:1.6 GHz
Grafische chip:Quadcore GPU
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:2.0 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:0.3 megapixel
Connectiviteit:
USB Slave:
USB Host:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
4G:
GSM:
GPS:
HDMI:
NFC:
Overige aansluiting / sensor:audio jack / G-sensor / Ingebouwde microfoon
Invoer:
Toetsenbord:
Digitizer:
Pen / stylus:
We hebben (nog) geen verkoopprijzen van deze tablet in ons systeem. Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra er nieuws is over deze tablet. Wil je alleen weten wanneer de verkoopprijzen bekend zijn? Vink dan 'alleen prijzen' aan.

   Alleen prijzen

Verzend
Type tablet:
Contract:
Abonnement:
Zoeken
Kies een type tablet en een type abonnement.Sorry, voor deze tablet hebben we nog geen accessoires beschikbaar.
Sorry, van deze tablet hebben we nog geen handleiding beschikbaar.

Share.

1 reactie

 1. f.duyckers op

  Archos 80 cobalt
  af en toe bij opstarten beeld van links naar rechts, en is dan niks mee mogelijk
  resetten, af en toe bij het internetten flikkeren ,er is dan wel nog mee te werken.
  bij internetten de pagina wordt opeens vergroot bibbert en er is niks meer mogelijk

Reageer