Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Apple iPad 4 (met Retina-display - 2012)
Verzend

Apple iPad 4 (met Retina-display - 2012) specificaties

bestekoop_april_2013Tegelijk met de iPad Mini presenteerde Apple ook de 4e generatie iPad. Het is een technische upgrade van de 3e generatie iPad en hij zal zijn voorganger dan ook vervangen. De voornaamste verandering is de snelheid. Hij is op alle vlakken 2x zo snel als de 3e generatie iPad’s. Daarnaast voert Apple de lightning connector toe.

UPDATE oktober 2013: De iPad 4 uit 2012 is in 2013 vervangen door de iPad Air. Dit houdt in dat deze iPad 4 op een gegeven moment uit de winkels wordt gehaald. Je kunt vanaf eind 2013 alleen nog maar kiezen uit de iPad Air of de iPad 2.


Specificaties

De 4e generatie iPad is uitgerust met een A6X processor, waardoor hij 2x sneller is dan de iPad 3. Ook de grafische prestaties zijn verdubbeld. De batterijduur is hetzelfde gebleven met 10 uur op één lading.

De iPad 4 is uitgerust met de lightning connector, de kleinere connector die we kennen sinds de iPhone 5.

Ook de WiFi antenne heeft een upgrade gekregen. Hij ondersteunt alle standaarden en is volgens Apple 2x sneller dan zijn voorganger. Daarnaast ondersteunt hij WiFi signaal op 2,4 GHz.

De overige specificaties blijven gelijk aan de voorganger.

Beeldscherm

De 4e iPad heeft een superscherp beeldscherm. Het zogeheten Retina beeldscherm. Het beeldscherm heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Dat is maar liefst 264 pixels per inch. Deze resolutie zorgt voor een miljoen extra pixels in vergelijking met een Full HD Televisie.

Accu

Ondanks de upgrade en de betere prestaties heeft Apple de accuduur van 10 uur (WiFi) en 9 uur (3G) weten te handhaven.

3G & 4G

De 4e generatie iPad’s ondersteunt het snelle 4G netwerk. In de VS is dit netwerk al beschikbaar, maar in Nederland zullen we nog enkele jaren hierop moeten wachten. De Nederlandse iPad 3 modellen zullen 4G dan ook niet ondersteunen.

Beschikbaarheid

De iPad 4 uit 2012 is in 2013 vervangen door de iPad Air. Dit houdt in dat deze iPad 4 op een gegeven moment uit de winkels wordt gehaald. Je kunt vanaf eind 2013 alleen nog maar kiezen uit de iPad Air of de iPad 2.

Op het moment van lancering kost de goedkoopste iPad 499,- euro. De 4e generatie iPad is vanaf november in de Benelux te koop. Uiteraard is hij te vinden in de Apple Store. Zodra andere ketens de iPad 4 op voorraad hebben, dan zie je dat in ons prijsoverzicht.

Foto’s

Heb je nog vragen en/of klachten over de Apple iPad 4 (met Retina-display - 2012)? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

8 reacties

 1. In bovenstaande specificatie van de Ipad 4e generatie staat vermeld dat deze is uitgerust met de A6X processor (2x sneller).
  In de rechterkolom staat echter als specificatie de A5X (dual core) vermeld.
  Wat is correct?
  Bram Swaneveld

 2. In de review van de iPad 4 staat een iMovie benchmark waarin duidelijk is dat de iPad 3 helemaal niet zoveel langzamer is als Apple ons wil doen geloven.

 3. Deze review van de iPad 4 bedoelde ik trouwens: worldofapple.nl/2012/10/review-apple-ipad-4-met-retina-scherm-vierde-generatie/

 4. ik kan wel mails ontvangen maar niet terug mailen heb iets verkeerd gedaan hoe doe ik een herstel of reset optie

 5. Mijn Ipad4 retina heeft opeens een grijze baan langs de rechter zijkant.
  Het lijkt in het beeldscherm te zitten omdat de apps wel mooie kleuren geven als ze uit de grijze baan worden gesleept of het scherm wordt gedraaid. De grijze baan gaat niet weg door opnieuw opstarten, of opladen.

  Iemand nog meer deze problemen? De ipad is niet gevallen o.i.d.

 6. sinds kort heb ik een Apple Ipad 4, sinds gisteren vraagt hij om een toegangs code, die heb ik niet, ook nooit gebruikt. Nu is hij na vele verkeerde toegangscodes geblokkeerd, wat kan ik doen?? Alvast bedankt

 7. Nieuwe software IOS 8.0 geeft problemen foto,s zijn niet meer te koppelen en de camaraderie wordt niet meer aangestuurd vanuit marktplaats

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.