Review: Logitech Wireless Solar Keyboard K760

1

Wanneer je lange stukken tekst wilt typen op je tablet, dan is een los toetsenbord geen overbodige luxe. In tegenstelling tot het on-screen toetsenbord werkt het sneller, prettiger en met minder fouten. Het wordt minder handig wanneer je je tablet naast je computer gebruikt, want twee toetsenborden naast elkaar neemt vooral veel ruimte in. Op dat moment komt de Logitech Wireless Solar Keyboard K760 van pas, want dit toetsenbord kan tot 3 bluetooth apparaten tegelijk bedienen.

3 apparaten tegelijk

Op het toetsenbord zijn drie knoppen gereserveerd als ‘voorkeurszenders’ voor bluetooth apparaten. Het switchen tussen de verschillende apparaten is een kwestie van seconden. Erg handig voor de echte multi-tasker, want je stuurt met één toetsenbord je computer, tablet én smartphone aan.

Zonnecellen

De ‘Solar’ in de naam van het apparaat verwijst naar het andere belangrijke aspect van de K760, namelijk dat hij gevoed wordt door zonlicht. Boven de toetsen zit een rij zonnepanelen die ervoor moeten zorgen dat de K760 nooit zonder stroom komt te zitten. We testen het toetsenbord helaas (vanwege het weer) tot nu toe alleen binnenshuis bij matig licht. Maar we kunnen  nu al concluderen dat de zonnecellen uitstekend functioneren. Het lijkt erop dat het toetsenbord continue gebruikt kan worden binnenshuis bij normaal daglicht bij licht tot regelmatig gebruik.

Heb je toch niet genoeg aan het zonlicht dan kun je gebruik maken van de oplaadbare batterijen.

Niet alleen Apple

De Logitech Wireless Solar Keyboard K760 is een op Apple gericht toetsenbord. Hij is dus ontwikkeld met de MacBook, iPad en iPhone in het achterhoofd. Dat wil niet zeggen dat hij niet gebruikt kan worden met een Windows PC of Android tablet. Na de bluetooth koppeling is het toetsenbord ook met die apparaten prima te gebruiken. De functietoetsen zijn echter specifiek op Apple gericht, dus die hebben binnen Windows en Android weinig functie.

Ik gebruik de K760 momenteel in combinatie met een MacBook Pro, Windows 7 laptop en de iPad. De koppeling en de schakelingen lopen soepel en het heeft mijn bureau flink opgeruimd, aangezien er voorheen twee toetsenbord lagen. De iPad kan nu verder weg geplaatst worden, omdat ik niet langer met twee vingers op het scherm hoef te typen.

Gebruikservaring

Logitech heeft bij de ontwikkeling van de K760 goed gekeken naar het bluetooth toetsenbord van Apple. Als je de zonnecellen weg zou halen, hou je een bijna identiek toetsenbord over. Dat betekent dat de K760 net zo compact is opgezet en dus geen numpad heeft. De afstand tussen de toetsen is ook identiek aan Apple’s toetsenbord. Het gevoel tijdens het typen is daardoor hetzelfde en dan is een groot compliment. In mijn ervaring is het Apple keyboard het prettigste toetsenbord waar ik ooit mee gewerkt heb en deze Logitech K760 staat op een solide tweede plaats.

Conclusie

De Logitech Wireless Solar Keyboard K760 is een prettig toetsenbord. Eindelijk kun je hetzelfde toetsenbord gebruiken voor meerdere apparaten. Het overschakelen is eenvoudig en het toetsenbord typt heerlijk. Vooral Apple gebruikers hebben plezier van dit toetsenbord, maar ook door Windows gebruikers is het keyboard te gebruiken. Dankzij de zonnecellen zit je nooit meer met lege batterijen. Kortom, een apparaat dat het leven écht gemakkelijker maakt en daardoor een absolute aanrader.

Voordelen

+ Tot drie apparaten tegelijk bedienen
+ Nooit meer batterijen verwisselen dankzij zonnecellen
+ Compact design
+ Prettige typervaring
+ Indien nodig: oplaadbare batterijen

Nadelen

– Geen numpad
– Weinig inzicht in laadniveau accu

K760 Kopen

Logitech K760 Int NSEA

Logitech K760 Int NSEADe Logitech K760 Int NSEA wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

 

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

  1. In de jubileumweek het Logitech Wireless Solar Keyboard K760 gewonnen en gisteren ontvangen. Helemaal leuk zo’n cadeau, in no time verbonden met Iphone, Ipad en laptop en het werkt. Toetsenbord typt lekker soepel en wat heel fijn is dat ik met de pijltjestoetsen gewoon door mijn tekst kan navigeren op de Ipad.
    Tabletguide, bedankt voor dit cadeau, ben erg erg blij mee.
    Vriendelijke groet, Elaine van Battum

Reageer