Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Apple iPad Mini (2012)
Verzend

Apple iPad Mini (2012) specificaties

De iPad Mini is eind 2012 geïntroduceerd als het kleine broertje van de Apple iPad en sinds november 2012 in Nederland te koop. Hij is dan ook dunner, lichter en handzamer dan zijn grotere broer. Apple beantwoord met de iPad Mini aan de vraag naar een mobielere tablet die beter gebruikt kan worden als e-reader en tevens in een binnenzak past.

UPDATE oktober 2013: de iPad Mini heeft een opvolger gekregen, de iPad Mini met Retina display uit 2013.


Google en Amazon gingen Apple voor in het produceren van een handzame tablet. Het succes van de Nexus 7 zal Apple een doorn in het oog zijn.

Specificaties iPad Mini

De iPad Mini heeft een schermdiagonaal van 7,9 inch en past daarmee gemakkelijk in één hand. Hij is slechts 7,2 mm dun en weegt zo’n 308 gram. Hij is daarmee half zo zwaar als de 9,7 inch (4e generatie) iPad.

Het scherm heeft een resolutie van 1024 x 768 pixels. Dat is dezelfde resolutie als de 1e generatie iPad en daardoor zijn alle apps automatisch volledig compatible.

Onder de motorkap zit een dual-core A5 processor, vergelijkbaar met de processor in de 2e generatie iPad. Aan de achterzijde zit een 5 megapixel iSight camera en aan de voorzijde een 720p FaceTime camera.

Uiteraard is deze nieuwe iPad uitgerust met de nieuwe, kleinere lightning connector. Deze gebruik je voor randapparatuur en het opladen van de iPad Mini. Op één acculading moet de iPad Mini 10 uur mee kunnen gaan, zo belooft Apple.

Uitvoeringen

De iPad Mini wordt in meerdere uitvoeringen verkocht. Je kunt kiezen tussen een 16GB, 32GB of 64GB variant. Daarnaast is er de keuze voor een 3G/4G variant of een WiFi only. Tot slot kun je nog kiezen tussen een witte of zwarte variant.

Beschikbaarheid

Bij introductie is de iPad Mini verkrijgbaar vanaf 329,- euro.

UPDATE oktober 2013: Na de introductie van de iPad Mini met Retina display is de prijs van de eerste iPad Mini gedaald naar 289 euro (16 GB WiFi model).

Uiteraard is deze eerste iPad Mini 1 te koop in de Apple Store. Alle iPad Mini prijzen vind je in het TabletGuide prijsoverzicht.


iPad Mini Foto’s

Heb je nog vragen en/of klachten over de Apple iPad Mini (2012)? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

5 reacties

  1. heb gisteren een ipad mini gekocht , wilde straks de ipad weer open en dan staat er op het beeldscherm: “Zoek mijn ipad waarschuwing”eronder “ok”,maar het werkt niet ,er werkt helemaal niets meer, ook niet de “uit”knop werkt niet meer..
    Hebt U misschien een oplossing?
    groetjes a.v.gaal

  2. Mijn Ipad mini werkt heel erg traag en al mijn gegevens uit mijn agenda zijn verdwenen, hoe krijg ik die terug ??

  3. Kan ik whatsapp op mijn ipad krijgen ?zo ja hoe dan?bvd,Elly

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.