ASUS PadFone 2 & PadStation 2

0
Ontvang een mail bij belangrijk nieuws over de ASUS PadFone 2 & PadStation 2  
Verzend
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Foto's
  • Prijzen
  • Abonnementen
  • Accessoires
  • Handleiding

De ASUS PadFone 2 is in oktober 2012 geïntroduceerd en is de opvolger van de ASUS PadFone. In vergelijking met de eerste PadFone heeft dit model enkele grote veranderingen ondergaan, zoals je verder in de specificaties bij dit artikel kunt lezen. Belangrijk element van de PadFone blijft de PadStation, wat in feite een tablet-docking station is. Hiermee kun je de ASUS smartphone met Android omvormen in een Android tablet. De tablet hoeft bij het plaatsen van de smartphone niet te worden herstart. De software loopt vloeiend over.

Zowel de PadStation als bijbehorende keyboard dock beschikken over extra accu en aansluit-opties.

ASUS PadFone 2

De PadFone 2 is een premium Android-telefoon welke op paper makkelijk de concurrentie aan kan gaan met andere Android smartphones van bijvoorbeeld Samsung, LG en HTC.

De PadFone 2 is weer in een PadStation te plaatsen, zodat het systeem een tablet-computer wordt. Meer informatie over de PadStation vind je verder in dit artikel. Met het afneembare toetsenbord kun je van de PadFone 2 en PadStation 2 ook een Android netbook maken. De PadFone 2 blijft het dominante apparaat, wat de rekenkracht en de software levert. De PadStation en  het keyboard dock staan in dienst van de nieuwe PadFone en zorgen slechts voor extra accuduur en meer aansluit-opties.

Er zal een zwart en een witte PadFone 2 geproduceerd worden. Uiteraard zijn de tablet-computer en het keyboard dock ook in het zwart en wit verkrijgbaar.

De specificaties die je rechts in de kolom vind betreffen de PadStation. Specs van de PadFone vind je in het artikel.

Beeldscherm

Het beeldscherm meet 4,7 inch en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. HD-ready content kan hierdoor worden weergegeven op de PadFone 2 van ASUS. Het touchscreen is capacitief en ondersteunt uiteraard multitouch. De Super IPS+ technologie van LG (de beeldscherm-fabrikant) is aanwezig.

Hardware

De processor is gemaakt door Qualcomm en is een Snapdragon chipset (S4 Pro APQ8064) met vier kernen welke een snelheid kunnen behalen van 1,5 GHz. Dit wordt ondersteund door maar liefst 2 GB LPDDR2 RAM. Het geheugen van de telefoon is op dit moment nog niet bekend, maar we weten al wel dat een microSD-slot ontbreekt.

De accu heeft een capaciteit van 2.140 mAh. Dit levert tot 16 uur gesprekstijd met 3G of tot 352 uur standby tijd.

Deze Android smartphone van ASUS beschikt over WiFi (802.11 a/b/g/n), WiFi-Direct, Bluetooth 4.0 en NFC. Voor mobiele communicatie kun je gebruik maken van 2G (GSM & GPRS), 3G (UMTS & HSDPA) en 4G (LTE).

Verder is een Sony camera ingebouwd met een totale resolutie van maar liefst 13 megapixel. De camera beschikt over een LED-flitser. Ook heeft de PadFone 2 een 1,2 megapixel frontcam.

Software

De software is in eerste instantie Android Ice Cream Sandwich (Android 4.0). De ASUS PadFone zal op termijn geüpdate worden naar Android Jelly Bean. Applicaties zijn te downloaden in de Play Store van Google.

UPDATE februari 2014: ASUS heeft bekend gemaakt dat deze PadFone een software update zal krijgen naar Android 4.4 KitKat. Wanneer deze Android 4.4 update zal worden uitgerold is vooralsnog onbekend.

De software is geoptimaliseerd voor het kleinere beeldscherm van de PadFone 2 én voor het grotere beeldscherm van de PadStation 2. In de praktijk zal het beeld van de Android smartphone van ASUS binnen een seconde op het scherm van de tablet getoond worden, wanneer je de PadFone 2 plaatst in de PadStation. Je krijgt dan niet een vergroting van het beeld te zien. De smartphone-optimalisatie wordt op dat moment ook omgezet in de tablet-optimalisatie.

Ook applicaties zullen omgezet worden, indien de app dit ondersteunt. Films worden een korte periode gepauzeerd en zullen daarna gecontinueerd worden op het andere toestel.

PadStation 2

De PadStation 2 heeft een 10,1 inch IPS capacitief beeldscherm (1280 x 800).

De frontcam heeft een capaciteit van 1,0 megapixel. De camera van de PadFone 2 is gewoon te gebruiken door middel van het gat in de behuizing van deze PadStation.

De accu heeft een vermogen van 19 Wh en een capaciteit van 5.000 mAh.

Het gewicht van de PadStation bedraagt 649 gram. Dat is inclusief het gewicht van de PadFone II.

Keyboard dock

Het is nog niet bekend of een bijpassend keyboard dock gekocht kan worden bij de PadFone 2 en bijbehorende PadStation tablet-dock.

Accu’s

Net als bij de eerste PadFone-combinatie is een slim accu-beheersysteem ingebouwd. Alles staat in dienst van de Android 4-smartphone. Wanneer de smartphone in de tablet is geplaatst dan zal de tablet zorgen voor een volle accu van de smartphone. Volgens ASUS kan de PadStation zorgen voor 3 volle accu’s van de PadFone. Bij de eventuele plaatsing van het keyboard dock zal de accu van het keyboard dock ook dienst doen als reserve-accu voor de PadStation én de PadFone.

Accessoires

ASUS stelt verschillende accessoires beschikbaar die passen bij de PadFone 2, PadStation 2 en bij het keyboard dock. Daarnaast zijn veel accessoires van andere partijen verkrijgbaar. Bekijk hier binnenkort welke PadFone 2 accessoires beschikbaar zijn.

ASUS PadFone 2 kopen

Het is op dit moment nog niet duidelijk of en wanneer je de PadFone 2 kunt kopen in Nederland. De adviesprijs is 799 euro voor het 32 model en 899 euro voor de 64 GB PadFone II. Deze Europese prijzen zijn inclusief de PadStation, maar zonder het toetsenbord. Nog dit jaar moeten deze ASUS Android telefoon en tablet in Europa te koop zijn.

Foto’s

ASUS PadFone 2 review

Zodra we deze ASUS smartphone en tablet in handen krijgen zal een test worden uitgevoerd. De resultaten hiervan zullen gepubliceerd worden in een review op TabletGuide.nl

Algemeen:
Introductiedatum:
Beschikbaarheid:Te koop
Type:Hybride tablet
Gewicht:649 gram
Formaat:137.9 x 68.9 x 9mm
Batterij:2140 mAh + 5000 mAh
Gebruikstijd:Afhankelijk van configuratie
Kleuren:Wit / Zwart
Geheugen:
Harddisk:16 GB / 32 GB / 64 GB
Cardreader:
SD-kaart tot:
Werkgeheugen:2 GB
Scherm:
Soort:Super IPS + LED
Schermdiagonaal:10.1 inch
Resolutie:1280 x 800
Pixels per inch:149 ppi
Aspect ratio:8:5
Besturingssysteem:
Platform:Android 4
Processor:
Processor:Qualcomm S4 Pro APQ8064 (quad-core)
Frequentie:1.5 GHz
Grafische chip:Adreno 320 graphics
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:13 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:1.2 Megapixel
Connectiviteit:
USB Slave:
USB Host:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
4G:
GSM:
GPS:
HDMI:
NFC:
Overige aansluiting / sensor:Accelerometer / Digitaal kompas / G-sensor / Ingebouwde microfoon / Lichtsensor
Invoer:
Toetsenbord:
Digitizer:
Pen / stylus:
We hebben (nog) geen verkoopprijzen van deze tablet in ons systeem. Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra er nieuws is over deze tablet. Wil je alleen weten wanneer de verkoopprijzen bekend zijn? Vink dan 'alleen prijzen' aan.

   Alleen prijzen

Verzend
Type tablet:
Contract:
Abonnement:
Zoeken
Kies een type tablet en een type abonnement.Sorry, van deze tablet hebben we nog geen handleiding beschikbaar.

Share.

Reageer