Review: Melkco Leather Snap Cover voor iPad 2 en iPad 3

0

De Melkco Leather Snap Cover voor de iPad 2 en de nieuwe iPad is bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met Apple’s eigen Smart Cover. De Smart Cover beschermt namelijk alleen de voorkant van de iPad, waardoor de achterkant kwetsbaar blijft voor deuken en krassen. De Leather Snap Cover voorkomt dat en geeft je iPad tevens een beetje meer kleur en het leer geeft je iPad een geheel andere uitstraling.

De lederen beschermhoes is handgemaakt en heeft nette uitsparingen op de plekken waar knoppen en schuifjes bediend kunnen worden.  Aan de zijkant zit een grote uitsparing die ervoor zorgt dat de iPad magneetjes vrij blijven, zodat de Smart Cover eenvoudig bevestigd kan worden.

Wanneer je de Smart Cover sluit, dan zie je dat de uiteinden van de Smart Cover perfect aansluiten op de randen van de Leather Snap Cover. Kies je beide accessoires in dezelfde kleur, dan lijkt het alsof ze samen één geheel vormen.

De cover is mooi afgewerkt en het leer is van goede kwaliteit. Daardoor ziet het geheel er stijlvol uit en voelt het ook nog eens bijzonder stevig aan. Doordat de cover alleen de achterzijde bedenkt blijft het scherm een kwetsbaar deel van je iPad. Apple’s Smart Cover zit losjes om het scherm en zal bij een val van flinke hoogte te weinig bescherming bieden om te voorkomen dat het scherm breekt of scheurt. Dus ondanks de vele bescherming blijft voorzichtigheid geboden.

Het model is oorspronkelijk ontworpen voor de iPad 2. Die tablet past er dan ook perfect in en blijft stevig zitten. Doordat de nieuwe iPad iets dikker is, kan het wat lastiger zijn de cover te bevestigen. Maar als de cover eenmaal bevestigd is, dan zit hij als gegoten.

De Melkco Leather Snap Cover is verkrijgbaar bij TabletCenter voor 19,95.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer