Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Ontvang een mail zodra er belangrijk nieuws is over de Dell XPS 12
Verzend

Een opvallend apparaat, zo kun je de Dell XPS 12 Duo (modelnummer XPS 9Q23) noemen. De ultrabook is te gebruiken als laptop maar ook als tablet-computer. Hierdoor heb je de beschikking over een productieve Windows 8-ultrabook of een supersnel entertainment-tablet in één. Lees in dit artikel alles over de specs en mogelijkheden van de XPS 12. Of bekijk de foto’s of (hands-on) review video’s van deze unieke Windows 8 hybride.

Hybride

De Dell XPS 12 is een opvallende ultrabook annex tablet-computer. Dit Windows 8-apparaat heeft een omklapbaar beeldscherm, vergelijkbaar met de eerder uitgebrachte en niet succesvolle Inspiron Duo. Het beeldscherm vergrendelt zichzelf in het stalen frame door middel van magneten. Als het apparaat in laptop-modus is gepositioneerd kan het beeldscherm gewoon als touchscreen gebruikt worden zonder dat het beeldscherm meekantelt.


Bekijk de fotogallerij en onderstaande videoreportages om de draaing van deze hybride Windows 8-tablet in werking te kunnen zien.

Beeldscherm

Het beeldscherm meet 12,5 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. HD-video’s (1080p) kunnen zonder problemen draaien en worden weergegeven op deze Dell XPS 12.

Input

De tablet annex ultrabook wordt aangestuurd door middel van een toetsenbord, zonder numpad. Het toetsenbord kan verlicht worden door middel van LED backlit.

Onder het toetsenbord bevindt zich een muispad met geintegreerde touch-knoppen. Het trackpad ondersteunt multitouch.

Hardware

Er zijn bij de start van de verkoop, in november 2012, drie configuraties te koop van de Dell XPS Duo 12:

  1. Derde generatie Intel i5 (1,7 GHz), 4 GB DDR3 SDRAM, 128 GB SSD opslag
  2. Derde generatie Intel i5 (1,7 GHz), 8 GB DDR3 SDRAM, 256 GB SSD opslag
  3. Derde generatie Intel i7 (1,9 GHz), 8 GB DDR3 SDRAM, 256 GB SSD opslag
De kans bestaat dat in de loop van 2013 andere modellen in de verkoop zullen geraken.

Connectiviteit

Dit zijn de aansluitopties van de Dell XPS 12:

  • Mini displaypoort
  • 2 x USB 3.0 poort
  • audiojack
Draadloze connecties zijn:
  • Bluetooth 4.0
  • WiFi (802.11 a/b/g/n)
Deze Dell hybride beschikt NIET over een SD-slot en ook NIET over 3G.

Software

Op alle modellen van de Dell XPS 12 Duo wordt een 64-bits versie van Windows 8 geïnstalleerd. Het is niet mogelijk om een Windows 8 Pro variant te kopen op dit moment.

Accessoires

Natuurlijk kunnen ook op deze Dell laptop / tablet-computer verschillende accessoires worden aangesloten. Bekijk hier alle tablet accessoires voor bijpassende tablet-pc’s.

Dell XPS Duo 12 kopen

De Dell XPS 12 kun je vanaf november 2012 kopen in de Benelux. Vanaf een adviesprijs van 1299 is deze hybride omklaplaptop voor jou. Maar je kunt ook duurdere configuraties kopen. Bekijk hier alle actuele Dell XPS 12 Duo prijzen per winkel inclusief de verzendkosten en de voorraad.


Foto’s Dell XPS 12

Hands-on review video’s

TabletGuide.nl heeft deze convertible Windows 8 machine van Dell nog niet kunnen testen. Daarom zullen we het tot die tijd moeten doen met tablet reviews van andere experts.

Hieronder vind je de hands-on reviews van Laptopmag en MiniPCpro.

Heb je nog vragen en/of klachten over de Dell XPS 12? Laat het dan weten in de reacties of schrijf je mening in een review.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.