Cherry Mobility 2 M-936 (Kruidvat) review

72

De Cherry Mobility 2 M-936 (White Edition) is een zogenaamde budget-tablet en momenteel populair vanwege de plek die hij heeft weten te bemachtigen in de schappen van Kruidvat. De keten heeft hem omgedoopt tot de 9.7″ Dual-co Tablet en op het moment van schrijven wordt hij daar verkocht voor 189,99 euro. De website van Kruidvat spreekt over een ‘krachtige professionele tablet PC” en noemt hem “ideaal voor de veeleisende tablet gebruiker”. Dat zijn stoere woorden voor een tablet van die prijs en natuurlijk is dat voor ons voldoende reden om uit te zoeken of de tablet die omschrijving verdient.

Specificaties

De Cherry Mobility 2 beschikt over een 1.6GHz Dual-core cortex A9 processor met MALI400 grafische chip. Deze combinatie komen we de laatste tijd vaker tegen in budget-tablets en dat geeft vertrouwen in de prestaties. Hij heeft 16GB opslagruimte en deze is uit te breiden via micro SD. De tablet draait op Android 4.0.4, oftewel Ice Cream Sandwich en het touchscreen is een IPS capacitief display.

Behuizing

De behuizing van de Cherry Mobility 2 voelt degelijk aan. Aan de voorzijde zit een witte lijst van glas ingeklemd in een zilverkleurige, plastic rand. Het is een ‘dertien in een dozijn’ ontwerp, maar ziet er op zich prima uit. Alle aansluitingen zijn aan de bovenzijde van de tablet geplaatst. Tenminste, we nemen even aan dat dat de bovenzijde is. De achterplaat is namelijk andersom bedrukt, waardoor het lijkt alsof we de tablet andersom moeten houden. Daarbij zouden de koptelefoon aansluiting en camera’s onder het scherm zitten, wat mij een minder logische keuze lijkt. De achterkant is van zilverkleurig plastic en hoewel het in eerste instantie degelijk aanvoelt, is de achterzijde eenvoudig in te drukken. Wanneer je stevig op de achterkant drukt, veroorzaakt dat direct storing op het scherm. Wees dus voorzichtig met waar je deze tablet aan blootstelt.

Pro-Line 2 White edition - kruidvat - review - 7

Beeldscherm

Het IPS scherm is van de Cherry Mobility 2 is niet geweldig. Hoewel de kleuren prima zijn en het beeld acceptabel, heeft het scherm ontzettend veel last van ‘bleeding’ aan de randen, waarbij de randen feller oplichten dan de rest van het scherm. De schermresolutie is met 1024 x 768 pixels aan de lage kant voor een tablet, waardoor pixels duidelijk zichtbaar zijn. Stevig drukken op het scherm levert direct storing op, soms over grote vlakken van het scherm.

Het touchscreen reageert soms sloom of helemaal niet op een aanraking. Bij het typen van een lange tekst is de foutratio ongeveer 15:1.

Audio

Aan de onderzijde van de tablet is een mono speaker geplaatst. Het geluid is prima en ook het volume kan ver genoeg opgeschroefd worden.

Camera’s

De Cherry Mobility 2 beschikt over twee camera’s, één aan de voorzijde van 1,3 MP en één aan de achterzijde van 2.0 MP. De kwaliteit laat zich het beste demonstreren met een voorbeeldfoto:

Camera voorzijde

Camera achterzijde

Prestaties hardware

Over het algemeen reageert de tablet wisselvallig. Soms is hij snel in gebruik, maar even later is hij vooral sloom. Zo duurt het soms 3 tot 5 seconden voordat het scherm oplicht, nadat je de tablet hebt ingeschakeld uit standby. Het gevolg is dat je nog een keer drukt, maar eigenlijk zet je de tablet dan weer uit.

Apps draaien over het algemeen soepel op het apparaat en ook de browser reageert goed. Het laden van webpagina’s verloopt weer bijzonder langzaam. Wat hiervan de oorzaak is, dat is moeilijk te zeggen. Een trage verwerking van het WiFi signaal lijkt het meest logisch.

Ook tijdens het browsen valt me wederom op dat het slechte reageren van het touchscreen de snelheid er flink uithaalt. Clicks worden niet geregistreerd en URL’s missen letters, doordat aanslagen van het toetsenbord worden genegeerd. Al met al een frustrerende bezigheid.

Ondanks de soms ronduit trage werking van de tablet, scoort hij in de diverse benchmarks boven verwachting goed. Sterker nog, de benchmark resultaten bevinden zich zonder uitzondering in de top 3 van de door ons onlangs geteste tablets.

Browser benchmarks:

Benchmark apps:

Uit deze resultaten kunnen we concluderen dat slechte secundaire hardware (WiFi antenne) en slecht geoptimaliseerde software voor onnodig veel snelheidsverlies zorgen. Als we de benchmarks moeten geloven, dan kan deze tablet in potentie wedijveren met de Nexus 7. Maar als we beide tablets naast elkaar gebruiken zit er tussen de prestaties een wereld van verschil.

Connectiviteit

De Cherry Mobility 2 heeft diverse aansluitingen. Allereerst is hij uitgerust met twee USB aansluitingen, waarvan één een zogenaamde On The Go aansluiting. Die USB poort is geschikt als ‘host’ poort voor randapparatuur als een muis of toetsenbord. De opslagruimte kan worden uitgebreid met een micro SD kaart in de daarvoor bestemde sleuf. Naast de nodige oplaad-ingang heeft de tablet ook nog een mini HDMI uitgang, waarmee de tablet verbonden kan worden met monitor of TV. Tot slot is hij natuurlijk uitgerust met een mini-jack koptelefoon aansluiting.

Een prima collectie aansluitingen, waarmee in vrijwel alle behoeftes wordt voorzien. Niets op af te dingen.

Pro-Line 2 White edition - kruidvat - review - 3

Accuduur

We hebben de accuduur niet uitgebreid kunnen testen. De 8000 mAH accu zou volgens de fabrikant zo’n 10 uur mee moeten kunnen.

Eenmalig gebeurde het dat de accu voor minder dan 50% opgeladen was, maar na 5 minuten opladen beweerde weer voor 87% vol te zijn. Onwaarschijnlijk en wellicht een softwarefout.

Software

De Cherry Mobility 2 draait op het moment van schrijven op Android 4.0.4. Dit is niet de meest recente versie van Android, maar ook nog niet echt verouderd. Gek genoeg is de Android installatie uitgebreid met de smartphone versie van een aantal apps. Zo is de YouTube app niet voor tablets geoptimaliseerd en dat geldt ook voor de Muziek app. De Play Store, Maps en Gmail app zijn wél weer van de juiste versie. Een vreemde keuze, waar we geen logische verklaring voor kunnen vinden.

Cherry Mobility levert een aantal apps standaard mee. Zo is er een APK installer meegeleverd, waarmee applicaties geïnstalleerd kunnen worden, buiten de Play Store om. Daarnaast is er een file manager meegeleverd, om de bestanden in de opslagruimte te beheren.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Snelle hardware

Nadelen

 • Touchscreen onbetrouwbaar
 • Software sloom
 • Zwakke behuizing

Conclusie

De Cherry Mobility 2 is geen dure tablet en dat is maar goed ook. De hardware en software zijn niet lekker op elkaar ingespeeld en ook individueel laat de kwaliteit van beide aspecten te wensen over. Ondanks een trage gebruikservaring doet de tablet het bijzonder goed in de benchmarks. Potentie genoeg dus. Helaas komt die potentie er niet uit.

Ik heb geprobeerd de tablet een aantal dagen intensief te gebruiken, maar het slechte touchscreen en de soms ronduit slome software zorgden er steeds voor dat ik de tablet opzij legde.

Kruidvat spreekt van een ‘krachtige professionele tablet PC” en noemt hem “ideaal voor de veeleisende tablet gebruiker”. Daarmee slaat het bedrijf de plank mis. De Cherry Mobility 2 is een prima tablet voor de consument met klein budget en weinig eisen. Verwacht er niet teveel van, dan valt het ook niet snel tegen.

Foto’s

 

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

72 reacties

 1. Ik vond de achterkant helemaal niet indrukbaar. Leek van aluminium. Vond het wel een zwaar ding. Geen idee hoe dat met andere tablets is. dit was mijn eerste. Inderdaad was. Heb de tablet retour kunnen zenden na 6 weken gebruiken (waarvan 2 weken in reparatie na dat deze niet meer was op te starten. Zou opgelost zijn met een update). Kruidvat heeft wel een goede service. Toen ik meldde dat de tablet erg traag was, steeds bleef hangen, lieten ze meteen weten dat ik mijn geld kon terug krijgen.
  Het blijven hangen + traagheid was te irritant. tevens gaf skype een slechte verbinding. Slecht beeld, wat vervormd geluid. Terwijl mijn laptop op dezelfde plek wel voldoet.

  • inderdaad ik vond hem ook al nogal zwaar en wij hebben thuis nog een IPad en een samsung tablet en die zijn niet zo zwaar 🙂

 2. heb even problemen gehad met de market
  doch even op google market gekeken naar de
  fout meldingen en oplossingen en hij werkt naar behoren.
  op de computerclub was iemand te vertellen dat hij hem al
  3 maal omgeruild had in de winkel.
  maar ja zoals gewoonlijk de gebruiksaanwijzing niet gelezen
  want daar staat dat men de market opnieuw moet installeren.
  voor de rest 100euro is iets minder dan 700 euro
  voor de rest hij doet wat ik wil en hoef ook geen telefoon,
  daar heb ik iets anders voor en voor films een camera
  of foto camera ,het werkt wat makkelijker en neemt minder
  ruimte in je binnenzak

 3. Tablet gekocht op 5 september vanaf het begin problemen en direkt opgestuurd mocht niet terug naar het kruidvat maar moest eerst voor reparatie en garantie opgestuurd worden naar de cherry service afdeling, Tablet is inmiddels 6 weken weg, en er zit nog steeds geen schot in de zaak….
  Antwoord van het Kruidvat is inmiddels ook al ; laat u tablet maar ongeprepareerd terug sturen en dan opsturen naar het Kruidvat dan krijgt u uw geld terug….
  daar koop ik natuurlijk niks voor, voordat het de tablet terug hebt vervolgens opgestuurd hebt en dan je geld terug krijgt duurt het nog eens 4-6 weken.
  Laat ze gewoon een beetje meer service verlenen, nieuwe tablet opsturen en zelf het toestel opvragen bij de reparatie service.
  2 weken wordt op deze manier al 10 weken !!!!!!
  Klantenservice van het Kruidvat gaat hier wel heel erg makkelijk mee om.

  Ik zou deze tablet en het kruidvat dus niet opnieuw aanraden om een dergelijk product te kopen.
  Oordeel van deze tablet is dus heel slecht.

  • Ik heb mijn tablet zonder moeite terug kunnen brengen naar kruidvat en kreeg meteen, zonder moeite, mijn geld terug. So………what’s wrong ????

   • Dat is vreemd, want deze tablet proline 2 936, is alleen via het internet te bestellen en niet verkrijgbaar via de winkel, en mag dus van de klantenservice niet terug gebracht worden bij de winkel.vermoedelijk heeft u een ander type.
    De tablet mag alleen opgestuurd worden.
    Inmiddels 8 weken verder is er een nieuwe tablet verstuurd, en gaan we dus kijken of hij aan de verwachtingen voldoet.

 4. Heb mijn exemplaar gekocht direct nadat kruidvat deze aanbood. Werkt perfect. Ik heb het idee dat latere exemplaren afwijken van de eerste serie en meer problemen hebben.

 5. Ik vind de beoordeling te negatief voor dit tablet.
  Zeker gezien de prijs/prestatie verhouding zou er overal een ster bij moeten
  Scherm is gewoon zeer goed en is een zeer snel tablet

 6. Tablet aan geschaft voor onze dochter van 10. Dus moet niet te duur zijn maar haar kamer is op zolder. Hier geen ontvangst, wifi antenne te zwak. Telefoon en Q-ware tablet hebben hier geen probleem mee!!! Pro-line tablet weer retour Kruitvat.

  • Frank van der Horst op

   De wifi van de cherry tablets is om te janken, maar ze werken wel.
   Dit is een bekend probleem, waar nog geen oplossing voor is.

   Ik heb voor een paar tientjes een repeater van de Wehkamp besteld, en nu heb ik geen problemen meer. (en betere wifi dekking in de tuin 🙂 )

 7. m.j.r.de haan op

  voor administratieve doeleinden prima.
  Think free office Dataviz to go ‘ Adobe reader ‘ e.d.
  Winamp en VLC Beta geinstalleerd Geluid is om te janken !!
  Ik heb wel de zwarte versie met Android cherry mobility 4.1.1
  Google agenda is niet te synchroniseren met mijn Samsung Galaxy Ace alsmede mijn Apple iMac computer.
  Vervelende instelling is tevens spelling correctie.
  Aparaat schijn niet het Nederlands te kennen.
  Toetsenbord indeling voor Belgie etc. maar ik heb geen Nederlands kunnen ontdekken.
  Heb tevens de hoes met toetsenbord besteld wat prima werkt.
  Op de snelheid met download en upload is met deze Android tablet niets mis.
  Met speed tetst 2.09 kwam ik of dit wel rieel is op een donwload snelheid van 10,63 mbts
  en upload 6’83 mbts

  • Tablet aansluiten aan PC…als je de boeken daar hebt opgeslagen(moet) de pc herkent het tablet als een externe schijf,als je een tweede sd card hebt geinstalleerd zie je er 2,op een van de cards de boeken zetten en het systeem afsluiten…belangrijk is de cards veilig afmelden bij pc en op tablet en een boekreader installeren via Playstore bv.Aldiko is prima.Succes!

  • E/a via de pc, boeken moeten op pc staan, tablet aansluiten aan pc,deze herkent de tablet als externe schijf,dan de boeken op de card zetten goed afsluiten van card is belangrijk.Aldiko op tablet inladen,lezen maar.

 8. Frank van der Horst op

  Een pracht tablet voor een pracht prijs.

  Ik heb het bij behorende toetsenbordje er bij besteld, dus ik heb geen last dat ik letters mis in bijv. een URL.
  Ook in spelletjes reageert de tablet prima. Wel moet je het scherm goed schoon maken, anders reageert hij slecht (lijm resten van de bescherm folie)
  Hij is snel, veel sneller dan het vorige cherry tablet van de kruidvat, en slechts 40 euro duurder. (deze had ik eerst, maar heb hem snel omgeruild). Bleeding heb ik al veel over gelezen, maar mijn tablet, en die van een vriend van me, hebben dit probleem niet.
  Voor een 189,- een pracht tablet, die alles vlot doet wat ik van hem vraag (en dat is nogal wat) De accu gaat bij intensieve apps zeker geen 10 uur mee, maar de accu duur is wel erg redelijk. (beter dan een laptop) (wel moet je de accu zoals beschreven in het boekje, eerst 2 x volledig opladen / leeg maken)

  Er is nu de update voor Android 4.1, ben benieuwd of hij nog sneller wordt!

 9. Marijke Joosten op

  Deze tablet eind augustus gekocht voor onze dochter van 10 jaar. Na twee weken waren er al problemen met opladen. Vervolgens deed hij helemaal niks meer en was hij zelfs niet meer op te laden. De tablet werd opgehaald en zou gerepareerd worden. Dat mocht max twee weken duren. Na vier weken had ik nog steeds niks gehoord. Telefonisch was het reparatiecentrum niet of zeer slecht te bereiken. Uiteindeljk via een mail naar kruitvat klantenservice toch actie kunnen forceren. We kregen een vervangend expemplaar. Deze werkt redelijk goed. Als je de accu per ongeluk helemaal leeg laat lopen kun je de tablet niet meer aan de gang krijgen en ook niet meer opgeladen krijgen. Onze oplader werkt heel slecht en maakt meer dan de helft van de tijd geen of moeilijk contact en laad dan dus ook niet op. Al met al niet echt geweldig allemaal en ik heb al begrepen op het forum van Cherry Mobility dat ik niet de enige ben.Ik zou deze tablet absoluut niet aanraden bij andere mensen. Matige prestaties, en slechte service….

  • Frank van der Horst op

   nee, voor 189 euro heb je geen tablet met GPS, Bluetooth of G3. (modem)
   Dan moet je toch echt dieper in de buidel tasten.

 10. Wie kan mij helpen aub .ik heb sinds gisteren de Pro-line 9.7 .inc
  maar helaas kan ik geen ene app via Play Store downloaden
  Wat doe ik fout ??

 11. Dank je Frank .
  Maar ik heb al van alles geprobeerd maar Mij lukt het niet .Op mijn telf kan ik alle apps binnen halen maar op mijn tablet wil het niet lukken .Knap lastig ik ga morgen maar even bellen ????Naar Kruidvat

 12. As mentioned by others as we that this is a crap product, waste of 150 euros. I bought 2 month ago. within month start probem, getting charge probem, send back to service centre . for almost 3 weeks in repair centre . but after repair aso the probem is same. not getting charge. I woud aso ike to return and get mine money back.

 13. Troep…

  Aan uit werkt niet, valt geregeld uit, 100% irritatiefactor.

  terugsturen is een praktische onmogelijkheid.

  Als het werkt…is het wel goed te doen met dit ding…maar zoals gezegd valt die ook zomaar uit of is Wifi niet meer in te schakelen.

  Bij opstarten blijft die regelmatig in de cherry ‘hangen’ dwz hij start niet door.

  enige mogelijkheid is dan resetten.

  Ik zou het niet nog een keer doen iig.

  • Dat hebben wij ook, hij knalt er steeds uit en na opnieuw aanzetten komt ie niet voorbij de cherry. Irritant. Hoe gaat dat resetten dan?

 14. hoi!
  ik heb deze tablet,
  maar deze foto’s komen niet bepaald overeen met mijn tablet?
  deze is ook van de kruidvat!
  maar, is er misschien een update voor mijn tablet?
  bye.

  • Frank van der Horst op

   De kruidvat verkoopt meerdere types. Als hij er anders uitziet, heb je waarschijnlijk een ander type.
   Via o.a. het GOT forum of Tweakers.net kom je vast op het goede forum 🙂
   Succes met zoeken.

  • Frank van der Horst op

   Je kan de hele tablet guide na spitten, maar een cherry forum staat er niet op (waar wel naar verwezen wordt)

   Welk zijn de meeste posts op Tabletguide erg oud.

 15. Afgelopen zaterdag ( 19-01-2013 ) de pro-line M-1038 android 4.1 , tablet aangeschaft. Zoals beschreven deze 8 uur aan de oplader gelegd. Heb hem daarna aangezet , en na een kwartiertje stopte ie ermee, Met geen mogelijkheid meer aan te krijgen. Zijn er meerdere met dit probleem ?

 16. Als deze tablet, gekocht bij Kruidvat, net zo goed (slecht) is als de vorge uitgave, aangekocht 20 nov., 17 dec. voeding kapot, 3 jan opgehaald door Cherry Mobility en nu 28 jan nog steeds niet retour, dan waarschuw ik een ieder……
  Melding hieromrent gemaakt bij Kruidvat maar daar zijn ze niet thuis. Ik wil mn geld terug, desnoods via RADAR.

 17. mijn vrouw en ik hebben beiden een 1038 van proline en er is werkelijk niks mis mee, laad internet, spelletjes en de hele mikmak razend snel……

  2 hoesjes erbij met ingebouwd toetsenbord…..voor nog geen 350 euro 2 perfect werkende tablets….

 18. Tablet gekocht via kruitvat. Na 2 weken zat er een breuk in het kabeltjee van de oplader. Heb dit gemeld en na een week kreeg ik bericht, dat deze vervangen zou worden. Dit moest via de link die bijgevoegd was, echter werkte delink niet naar behoren. Alles ingevuld zoals gevraagd, maar versturen ho maar. 2 weken lang korrespondentie gevoerd en maar per mail de aankoopbon ingestuurd, maar dat mocht nu juist niet en men deed er ook niets mee. Heb nu maar een andere oplader gekocht, zodat tablet weer te gebruiken is. Mijn advies is, koop niets bij het kruitvat,want service verlenen vinden ze een raar woord. Beter iets meer uitgeven dan dit.

 19. Ik heb juist prima ervaring met Kruitvat. Kocht in de webshop een Cherry tablet 10.1. Niet blij mee, erg traag. Na enige tijd aan/uitknop defect. Melde dat bij Klantenservice en kreeg verzoek apparaat op te sturen via een antwoordnummer (dus kosteloos), zou na ontvangst direct geld terug krijgen. Gebeurde dus prompt volgens hun toezegging. Na geld terug toch maar een Samsung gekocht.

  • I bought M-1023Q yesterday and I can say the resolution is too bad. Its hard to read any websites. Letters look dull. Is it possible for me to return the tablet to Kruidvat and get money back? Please let me know. Thank you.

   • Just return it if you don’t like it. Many shops have the possibility to return within xx days. Just make sure the packaging is complete and not broken (except for taking the tablet out of course) and make sure all personal data is deleted.

    If you’ve bought the tablet online you have the right to return within 14 days without a reason and get your money back. That’s the Dutch law (only for online consumer purchases in NL).

 20. Theo van Hoorn op

  Ik heb een simkaartje voor mobiel internet maar die past dus nergens in.
  Kan iemand mij misschien vertleen waar en hoe dat in de tablet kan?

 21. waar vind je drivers om de tablet op je pc aan tekunnen sluiten ? Ben al een hele avond aan het zoeken zonder succes. Ik wil bestanden overzetten vanaf mijn pc

 22. Ik heb de 10″ inch tablet. Belachelijk slecht, ik heb hem net 2 weken en het draait al door. Het lijkt erop dat er een virus in zit dus wil ik het retourneren bij de Kruidvat. Het enige probleem nog is dat ik al best veel persoonlijke gegevens en bestanden op de tablet had staan maar ik kan niks verwijderen op de 1 of andere manier. Hoe kan ik dit anders doen? (reset knopje helpt niet, ik zie daarna nog steeds zelfde bestanden terug op de tablad).

 23. ik heb een DeLuxe Etui incl. keyboard gekocht bij het Kruidvat in Oosterhout.
  mijn vraag is , is er ook een handleiding voor het keyboard bij te krijgen???
  Indien deze er is kan ik die krijgen of downloaden !!
  gr. Ton Roovers

 24. ik heb een etui met toetsenbord gekocht bij Kruidvat.
  op de toetsen van het toetsenbord staan diverse tekens gecombineerd
  hoe kan ik of moet ik het toetsenbord instellen

 25. Ik heb de mijne bij kruitvat lambertuszijlplein gekocht in maart maar heb hem amper gebruikt er zit een baarst in me scherm maar ben me bon kwijt wat moet ik doen

 26. teunie aguado op

  Mijn mobility cherry blijft hangen. Nu is er een ophaaldienst van cherry mobility om hem te reparen. WIe weet hoe ik die groep kan bellen of mailen?

  Groetjes teunie

 27. Goede morgen

  Heb me een 2e Micro SD geheugen kaartje gekocht voor in de Cherry M-906 om naderhand op de grote externe PC via de Micro SD adapter de gemaakte foto’s films en geluiden om te zetten, maar!! nu weet ik niet hoe ik deze items op deze Micro SD geheugen kaart krijg, bij een normale PC schrijf men deze items weg naar documenten of naar de 2e D schijf, maar op de tablet is me dit een raadsel ik weet het niet of ik zie het niet wat ik moet doen om deze items om te zetten, is er nergens een docu of film hier over zo dat ik kan zien hoe dat in zijn werk gaat, of kan me daar iemand mee helpen dat zou mooi zijn

  Alvast bedankt!!

 28. J.versteeg op

  Een tablet cherry mobile gekocht bij kruidvat, scherm doet het niet goed onleesbaar beeld. Volgende dag naar de winkel want ik heb het recht de koop te ontbinden binnnen een paar dagen. Word ik doorverwezen naar de fabrikant, kennelijk weten ze bij het kruidvat niet hoe het e.a. Bij wet geregeld is. Conclusie, niet bij het kruidvat kopen.

 29. Ik had mijn tablet 5 september en in december ging hij stuk.
  Ik had hem weer 3 januari en in februari ging hij weer stuk.
  ik had hem ongeveer 23 februari en na 4 dagen ging hij weeeer stuk.
  ik had hem in maart en hij is ook weer in maart stuk gegaan.

  Je moet ze aanklagen!

 30. Enige nadeel is de connector voor de oplader: die gaat snel stuk. (binnenste pinnetje breekt
  af op de interne printplaat: de kwaliteit van deze connector is echt slecht) Ik heb het zelf gerepareerd
  door een draad aan het interne board te solderen en deze uit de tablet te laten bungelen met
  een grotere laadconnecter. Ziet er niet uit, maar dat zal de kinderen een zorg zijn. Ondertussen
  is één van de kinderen er ook al boven op gaan staan en daardoor zitten er nu barsten in het
  glas. Maar alles werkt nog. Dus gezien de investering vind ik het een super tablet.
  Hij wordt nu echt veel gebruikt voor de rainbow looms filmpjes op youtube e.d.

 31. Ik heb op 1 jaar tijd reeds 2 tablets gekocht bij Kruidvat. De eerste deed het plots niet meer na enkele weken. Omdat we de aankoopbon niet meer hadden, was dit een verloren zaak. De 2e kan ik na enkele weken nog moeilijk opladen. De lader heeft een slecht contact. Soms een half uur proberen en tientallen keren inpluggen vooraleer de fiche contact heeft. Zou het aan de lader liggen? Waar kan ik een nieuwe lader kopen? Bij de garantievoorwaarden van Cherrity Mobiliti staat vermeld dat ze niet tussenkomen in defecte laders. Heeft hier iemand ervaring mee?

 32. Waardeloos het tablet van het Kruidvat, Geef ik mijn dochter er één cadeau, voor haar diploma, gaat vrij snel stuk (laad niet op) kan niet in de winkel maar moet naar Cherry mobility voor reparatie. Komt terug zonder aankoop bon maar wel met reparatie bon. Laad nu weer niet op. Bel ik Kruidvat dat ik mijn geld terug wil ook voor de hoes met toetsenbord, kan ik mijn geld niet terugkrijgen, moet weer te reparatie opgestuurd worden. Ik ben er helemaal klaar mee!! Nooit mee een elektrisch apparaat bij een winkel waar je geld niet terug kan krijgen als het niet werkt of kapot is.

 33. Peter Rutten op

  Let op.
  Het tablet van mijn kleinzoon ging stuk één maand nadat de garantieperiode (2 jr) was afgelopen.
  Ik heb SSB (Antwerpen België) benaderd, het bedrijf dat reparaties aan deze tablets uitvoert en gevraagd naar een coulanceregeling. Hier hun reactie:

  (start quote)
  wat bedoelt u met coulanceregeling ?
  Wij, SSB, doen enkel reparaties buiten garantie (betalend)…
  Garantie bedraagt 2 jaar vanaf aankoop, dus als deze periode om is, is de garantieperiode verstreken, tenzij wij niet weten wat 2 jaar is.
  De leverancier, eFirstview, weet het ook niet, zij moeten ons nog 108.000 euro betalen voor garantiereparaties, maar vinden ook dat we een coulance regeling moeten toepassen… wij dus niet (en sorry, we zijn het dus een beetje beu om telkens als ‘Zwarte Piet’ te worden behandeld.
  (end quote)

  Bedrijf heeft kennelijk mot met de leverancier van de tablets en is niet bereid tot welke coulance dan ook.
  Do I need to say more?

Reageer