HP Envy X2

5
Ontvang een mail bij belangrijk nieuws over de HP Envy X2  
Verzend
 • Omschrijving
 • Specificaties
 • Foto's
 • Prijzen
 • Abonnementen
 • Accessoires
 • Handleiding

De HP Envy X2 is een van de eerste Windows 8-computers van het Amerikaanse Hewlett Packard. Het is ook meteen de eerste Windows 8 convertible, wat inhoudt dat je de Envy X2 kunt gebruiken als laptop (of eigenlijk ultrabook) en als tablet-pc. Alle belangrijke elementen, zoals de chipset met processor en werkgeheugen, de opslag en de accu zijn geplaatst achter het beeldscherm. Hierdoor is de tablet met het 11,6 inch beeldscherm volledig onafhankelijk te gebruiken. Steek je het touchscreen in het toetsenbord, wat in feite dienst doet als docking station, dan krijg je meer aansluit-opties tot je beschikking, evenals een ruim toetsenbord en een multitouch trackpad.

In dit artikel lees je alles over deze HP tablet annex ultrabook. Je leest de specificaties, de voordelen en nadelen en onderaan deze pagina vind je de officiële foto’s van dit HP product, evenals de verkoop-informatie. We hopen zo snel mogelijk een review van de Envy 2X te kunnen maken.

Touchscreen

Het aanraakscherm van deze Envy X2 van Hewlett Packard meet 11,6 inch en heeft een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Dit zijn standaard formaten en resoluties bij Windows apparaten. 11,6 inch is wel iets groter dan de (ongeveer) 10 inch van bijvoorbeeld de iPad of Android tablets.

Het beeldscherm is een LED-scherm met IPS en is capacitief en ondersteunt multitouch. Het beeldscherm heeft een helderheid van 400-nit.

Hardware

Onder het beeldscherm bevindt zich een Intel processor (Z2760) met twee kernen (dual-core) met een snelheid van 1,8 GHz. Deze zogenaamde Clover Trail processor heeft Intel speciaal ontwikkeld voor Windows 8-producten zoals dit soort tablet-computers en convertibles of hybride modellen. Intel heeft haar chips sneller gemaakt en vooral energiezuiniger en daarnaast aangepast voor het Windows 8 ecosysteem.

Er komt in ieder geval een 64 GB SSD model op de markt. Of er ook goedkopere modellen met minder opslag capaciteit te koop zullen zijn is niet bekend.

Audio

HP is een samenwerking aangegaan met Beats Audio. Hierdoor zijn de speakers ontwikkeld door het bekende merk. De speaker vind je in de voorkant van de tablet, onder de lange rand van het beeldscherm.

Connectiviteit

Alle connectiviteitsopties bevinden zich in het toetsenbord. Houd hier rekening mee, want als je Envy X2 als tablet gebruikt dan kun je hier geen gebruik van maken.

In het keyboard dock vind je een HDMI-poort, audio/microfoon-jack, twee USB 2.0-poorten en een SDkaart-slot. In de tablet vind je ook nog eens een microSD-slot.

Je hebt ook de beschikking over een WiFi (802.11 a/b/g/n) verbinding, Bluetooth en NFC.

Camera’s

De HP Envy x2 heeft een 8,0 megapixel camera aan de achterzijde en een frontcam die in staat is om in Full HD (1080p) video’s te schieten.

Toetsenbord

Het toetsenbord beschikt niet over een NumPad. Wel bevindt zich onder het toetsenbord een multitouch trackpad zodat je alle Windows 8-bewegingen (zogenaamde gestures) met een, twee of drie vingers tegelijk uit kunt voeren.

Accessoires

Je kunt optioneel een stylus gebruiken bij deze tablet-pc van HP.

Software

Op deze HP Envy x2 draait Windows 8.

HP Envy X2 kopen

Dit apparaat kun je nu kopen in Nederland. De adviesprijs van de HP X2 is 999 euro.

Foto’s

Review

Bekijk de hands-on review video van de HP Envy X2 te of lees de uitgebreide geschreven HP Envy X2 review.

Algemeen:
Introductiedatum:januari 2013
Beschikbaarheid:Te koop
Type:Hybride tablet
Gewicht:1411 gram
Formaat:303 x 206 x 16.7-19.3 mm
Batterij:
Gebruikstijd:
Kleuren:Lichtgrijs
Geheugen:
Harddisk:64 GB
Cardreader:
SD-kaart tot:
Werkgeheugen:2 GB
Scherm:
Soort:LED IPS
Schermdiagonaal:11.6 inch
Resolutie:1366 x 768
Pixels per inch:135 ppi
Aspect ratio:683:384
Besturingssysteem:
Platform:Windows 8
Processor:
Processor:1.80GHz Dual core Intel® Atom™ Processor Z2760
Frequentie:1.8 GHz
Grafische chip:
Camera:
Camera achterzijde:
Camera kwaliteit:8.0 megapixel
Camera voorzijde:
Camera voorzijde kwaliteit:onbekend
Connectiviteit:
USB Slave:
USB Host:
Bluetooth:
WiFi:
3G:
4G:
GSM:
GPS:
HDMI:
NFC:
Overige aansluiting / sensor:Audio/Mic jack / NFC
Invoer:
Toetsenbord:
Digitizer:
Pen / stylus:
We hebben (nog) geen verkoopprijzen van deze tablet in ons systeem. Laat je e-mailadres achter en we mailen je zodra er nieuws is over deze tablet. Wil je alleen weten wanneer de verkoopprijzen bekend zijn? Vink dan 'alleen prijzen' aan.

   Alleen prijzen

Verzend
Type tablet:
Contract:
Abonnement:
Zoeken
Kies een type tablet en een type abonnement.
Deze handleiding of gebruiksaanwijzing is eigendom van de tablet-fabrikant. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden.

Share.

5 reacties

 1. Als eens gewerkt met Windows 8?
  Heb het hele weekend weer een poging gedaan maar ben maandag tot weer terug gegaan naar Win7. Persoonlijk vind ik het geen OS voor een PC en geen OS voor een tablet.Het is net alsof de makers een tablet voor ogen hadden en later bedachten dat je hem met een muis ook nog moet besturen en toen helemaal vergaten dat het ook geschikt moest blijven voor touch. Kortom, in mijn optiek een misser van jewelste en ik wacht eerst wel een SP af.
  Positief was ik wel over de snelheid en het gevoel van snelheid wat je krijgt.
  Ik ben dan ook erg benieuwd wat je bevindingen zijn!

 2. Ik ben al na 2 dagen teruggegaan naar Windows-7. Printers werkten niet ondanks W-8 drivers, geluid weg, aantal programma’s weg…….

  l met al ook ontevreden over W-8, maar heb goede hoop dat het wel werkt op een tablet die ik praktisch alleen maar zal gebruiken voor films, internet en mail.

  • Ik vraag het me af….
   Overigens had ik ook veel problemen, mijn grafische kaart werd niet herkent (zijn ook via de fabrikant geen Win8 drivers te vinden en de Win7 drivers werken wel maar met een zwarte rand van 1 cm om het beeld), mijn scanner werkt niet onder Win8 (te oud) en op het gebied van geluid had ik ook problemen die wel op te lossen waren maar niet op een nette manier.
   Ik ben erg benieuwd wat je bevindingen zijn!

Reageer