TabletGuide.nl

Breng de orientation lock terug naar je iPad

| Geen reacties

Nadat je de iPad update 4.2 hebt geïnstalleerd zul je misschien gemerkt hebben dat de programmeurs van Apple zo vriendelijk zijn geweest om de ‘oriëntation lock’ te veranderen in een mute knop. Voorheen kon de knop aan de zijkant van de iPad gebruikt worden om te voorkomen dat het scherm meedraait met de houding van het apparaat. Na de update wordt het geluid uitgeschakeld als je de knop gebruikt. En er is geen methode om dit ongedaan te maken. Geen officiële methode tenminste.


Als je de iPad gejailbreakt hebt (aangepast zodat je ook niet-officiele applicaties kunt installeren), dan is het nu mogelijk om de oriëntation lock terug te krijgen. Door een kleine aanpassing in Cydia kun je deze verandering van Apple ongedaan maken. De aanpassing heet NoMute en deze is te vinden in de BigBoss repository in Cydia. Heb je geen idee waar de vorige zin over gaat, dan vind je hier meer uitleg over Cydia.

Wil je je iPad origineel houden en dus niet jailbreaken, dan kun je het scherm vergrendelen door het multitasking-scherm te openen, naar links te swipen en op een knopje te drukken.

Auteur: Edwin

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch. E-mail | Website | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*