Gebruiker:
Wachtwoord:
Inschrijven
Inloggen
TabletGuide.nl

Geen films huren op geroot Android toestel

| Geen reacties

Google laat weten dat het huren van films in de Android Market niet mogelijk is wanneer je je Android toestel ‘geroot’ hebt. Wanneer je een custom ROM hebt draaien op je Android tablet is het voor de verhuurdienst niet mogelijk een licentie te verkrijgen voor het afspelen van de film. Het verhuren van films is een nieuwe dienst van Google en voorlopig alleen beschikbaar in de VS. Het is de eerste keer dat Google de toegang tot een dienst ontzegt voor toestellen met root toegang.

Volgens Google is de reden van de blokkade een ‘probleem met bescherming van auteursrechten’. Wij kunnen dat begrijpen. Google kan geen beperkingen opleggen aan het functioneren van een geroot apparaat en daarmee is het in theorie mogelijk om films van de verhuurdienst te kopiëren. Dat zal het ‘probleem’ zijn waar Google op praat.


Het ‘rooten’ van een Android toestel betekent in de praktijk het overschrijven van het Android besturingssysteem met een zelfgemaakte of gedownloade versie. Een dergelijke ‘custom’ ROM heeft minder beperkingen en daardoor meer mogelijkheden. Het rooten van toestellen is populair onder liefhebbers die experimentele software willen draaien of een verouderd toestel hebben dat vanuit de producent geen updates meer ontvangt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Android nieuws? Schrijf je dan in voor onze e-mail service.

Bron: Google support

Auteur: Edwin

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch. E-mail | Website | Twitter | LinkedIn | Facebook | Google Profile



Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*