TabletGuide.nl

Huawei MediaPad

Huawei heeft met de Huawei MediaPad de eerste Android 3.2 tablet in de wereld in handen. Eerder maakte Huawei verschillende tablets in met Android 2.x als besturingssysteem. Zoals verder te lezen valt heeft deze 7-inch Honeycomb tablet prima specificaties. Als we deze tablet in handen krijgen dan zal ook op deze pagina een review verschijnen van de Huawei MediaPad.

Design

We kunnen niet van Huawei verwachten dat men met een uiterst moderne tablet op de proppen komt. Het Aziatische merk houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van OEM producten voor andere merken. De eigen merk apparaten zijn vaak budget modellen waar gespaard wordt op het ontwerp.

De Huawei MediaPad mag dan wel een top-product zijn voor zijn tijd. Toch valt op dat weer weinig aandacht is besteedt aan het ontwerp. De tablet oogt vierkant en is relatief dik als je deze multimedia tablet vergelijkt met anderen in zijn soort.

Beeldscherm

Het 7-inch IPS beeldscherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Door de In Plane Switching technologie blijft het scherm helder onder scherpe kijkhoeken. Met een dichtheid van 217 pixels per inch geeft de MediaPad een scherp beeld.

Specificaties Huawei MediaPad

Onder de motorkap van de Huawei MediaPad bevindt zich een goede processor. De dual-core Qualcomm Snapdragon processor heeft een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het RAM geheugen is nog niet bekend gemaakt door Huawei. De MediaPad beschikt over 8 gigabite intern geheugen. Je kunt dit geheugen uitbreiden door middel van een microSD kaart. Ook kun je hiermee handig bestanden wisselen tussen je tablet en bijvoorbeeld een PC of je (video)camera.

Een legio aan connectie opties is aanwezig op de Huawei MediaPad. Je kunt een externe monitor verbinden via de HDMI kabel. De MediaPad heeft de mogelijkheid tot Full HD (1080p) playback via deze kabel. Andere apparatuur, zoals headsets, kun je verbinden via Bluetooth.

Verbinding met internet kun je draadloos maken via WiFi 802.11b/g/n. Indien je in het bezit bent van een data-abonnement of prepaid kaart dan kun je ook gebruik maken van de 3G-optie. Er zal geen WiFi versie op de markt komen.

Deze tablet beschikt over een 1,3 megapixel frontcam, geschikt voor videochat, en een 5,0 megapixel camera aan de achterkant van de tablet.

Android 3.2

De Huawei MediaPad zal draaien op Android 3.2. Deze versie van het besturingssysteem is speciaal gemaakt voor 7-inch tablets. De MediaPad is compatibel met de laatste Flash-versie. Verschillende applicaties zullen vooraf geïnstalleerd zijn, zoals Documents To Go, Let’s Golf, Twitter en Facebook.

Prijs & beschikbaarheid

De Huawei MediaPad zal in het derde kwartaal in de Verenigde Staten in de verkoop gaan. We verwachten dat deze tablet pas in het laatste kwartaal van dit jaar in Europa in de verkoop zal gaan.

Foto’s Huawei MediaPad

Video Huawei MediaPad

Reviews van de Huawei MediaPad.


Schrijf je eigen review

Schrijf je eigen review
* Verplicht veld

Prijzen Huawei MediaPadDe Huawei MediaPad wordt momenteel niet in Nederland verkocht.

Weet je een winkel waar je deze tablet (online) kunt kopen? Stuur ons jouw tip!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*