TabletGuide.nl

Archos Arnova 10

De Archos Arnova 10 is de grootste tablet in de budget-reeks van het Franse Archos. Archos is een bedrijf wat normaal al erg goed-geprijsde e-readers en tablets maakt. Dat men nu aan een budget-lijn is begonnen gaat voor veel mensen wel erg ver. Toch kunnen de goedkope Arnova-tablets toch interessant zijn voor een bepaalde doelgroep. Wil je een simpele tablet om thuis wat mee te internetten, simpele applicaties te gebruiken of om een film te kijken of een boek te lezen? Dan kan de Archos Arnova 10, of als je een maatje kleiner wilt, de Archos Arnova 8, een prima oplossing voor je zijn!

Beeldscherm

De Archos Arnova 10 heeft een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. De nieuwste varianten hebben een capacitief scherm. Maar let goed op, want er is in het begin van dit jaar een serie uitgebracht met een resistief aanraakscherm. We raden je aan om tablets met een resistief scherm niet te kopen, aangezien deze veel slechter reageren op je vingerbewegingen.

Specificaties Archos Arnova 10

Ook op het gebied van de specificaties zijn er twee varianten op de markt verschenen. De nieuwste variant van de Arnova 10 heeft een Rockchip RK 2918-processor met een snelheid 1 GHz. Echter, in eerste instantie bevatte de Arnova 10 een 600 MHz Rockchip processor. Ook hier is het dus opletten geblazen welke variant je koopt.

Daarnaast beschikt de Archos Arnova 10 standaard over 4 GB of 8 GB geheugen. Je hebt bij beide varianten de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden door middel van een microSD kaart.

Opvallend is dat de Archos Arnova 10 twee USB-mogelijkheden heeft. Deze tablet beschikt over zowel een slave als een host USB-poort. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een externe harde schijf of memorystick rechtstreeks aansluiten op de tablet (host), maar kun je de tablet ook direct aansluiten op een pc via een miniUSB-kabel (slave).

Verbinding met internet kun je maken door middel van een draadloze WiFi verbinding.

Software

De verouderde software van de Arcos Arnova 10 kan voor sommige mensen een probleem vormen. Deze Archos-tablet draait namelijk op de Android 2.1 software, oftewel E-clair. Deze Android variant is niet ontwikkeld voor het gebruik op tablets maar voor smartphones, en daarom kan de software soms wat onwennig aanvoelen.

Een ander nadeel is dat de Arnova 10 niet beschikt over de bekende Android Market. Je zult van een alternatieve applicatie markt gebruik moeten maken wil je apps downloaden en installeren op de Arnova-tablet.

Prijs & beschikbaarheid

De Archos Arnova 10 zal voor ongeveer 200 euro in de winkels liggen. Dan heb je het goedkoopste model met 4 gigabyte geheugen opslag. Wil je meer geheugen? Dan heb je twee opties. Of je koopt een losse microSD kaart die je in de SD-poort kunt plaatsen. Ook kun je de 8 GB Arnova 10 kopen. Deze zal zo’n 250 tot 300 euro gaan kosten. Als de Archos Arnova 10 in Nederland te koop is dan vind je een prijs vergelijking onder aan deze pagina.

Archos Arnova 10 hands-on video review

Onze Duitse collega’s hebben begin 2011 een hands-on video review gemaakt van de Arnova 10, net na de officiële introductie van Archos.

Reviews van de Archos Arnova 10.


Schrijf je eigen review

Schrijf je eigen review
* Verplicht veld

Prijzen Archos Arnova 10

Prijs:       € 146.37
Prijs:       € 149.99
Prijs:       € 155
Prijs:       € 159

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


*