Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
16 mei 2012
Bron: NU.nl

Update naar Windows 8 voor 15 dollar

Wie na 2 juni een Windows 7 tablet koopt, kan voor slechts 15 dollar een update kopen naar Windows 8. Die update kan vervolgens gedownload worden zodra hij beschikbaar is. Hiermee probeert Microsoft te voorkomen dat de verkoop van Windows apparaten afneemt zodra de release van Windows 8 nadert. Die release staat momenteel gepland in de herfst. De constructie is niet nieuw, want ook bij de release van Windows 7 werden consumenten gecompenseerd. Destijds was de update echter volledig gratis.

Windows 8 zal in slechts twee versies op de markt verschijnen. Er komt een versie voor thuisgebruik en een ‘pro’ versie voor zwaardere gebruikers. Daarnaast ontwikkelt Microsoft ook Windows RT, bedoeld voor ARM processoren.


In juni zal de release preview van Windows 8 beschikbaar komen. Het nieuwe besturingssysteem is volledig aangepast aan het gebruik op tablets, onder andere door de toevoeging van Metro UI. Deze interface is bekend van het Windows Phone OS.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.