Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
14 mei 2012
Bron: TotaalTV

Live tv kijken op je tablet met UPC duurt nog even…

Al vele maanden is het voor vrijwel alle interactieve televisieabonnees mogelijk om live tv te kijken op je tablet. Bij bijvoorbeeld Ziggo, KPN, Telfort, XS4all en bij glasvezelaanbiededers wordt deze optie gratis geboden bij een internet- of interactieve televisie-pakket. UPC kondigde een jaar geleden al het Horizon project aan, waar deze optie in is opgenomen. Amerikaans moederbedrijf Liberty Global kondigde aan de Horizon Mediabox als eerste in Nederland te willen lanceren. Deze lancering is wederom uitgesteld.

Bij de bekendmaking van de eerstekwartaalcijfers maakte het bedrijf bekend dat de UPC Horizon Mediabox in het derde kwartaal verkrijgbaar zal zijn in Nederland. We zullen dus tot minimaal juli moeten wachten.


Betalen

De directeur van UPC, Robert Dunn, gaf eerder tegenover TotaalTV aan dat de nieuwe mediabox van UPC al in het eerste kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zou zijn.

Opvallend is de uitspraak dat voor de Horizon Mediabox extra betaald moet gaan worden. Dunn gaf toen aan dat dit enkele euro’s per maand zal worden. Alle concurrenten, voor zover we dat kunnen zien, bieden de optie om live tv te kijken op je tablet gratis aan bij interactieve tv-pakketten.

Testen

Liberty Global gaf aan de nieuwe mediabox van UPC eerst uitgebreid te gaan testen in Nederland voordat het apparaat met de nieuwe functies op de markt komt. Het is onbekend of mogelijke bugs of ervaringen uit deze testfase hebben geleid tot het uitstel van de Horizon Mediabox. Liberty Global werkt samen met Samsung, Intel en NDS om het apparaat op de Nederlandse markt te krijgen.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

2 reacties

  1. Ik wil BLIJVEN wijzen op het onvermogen van ZIGGO dit ook aan te bieden voor ANDROID. Van andere aanbieders weet ik het niet.
    Wel is een feit dat veel aanbieders vaak eerst iets maken voor Apple.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.