Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
24 april 2012

Trekpleister 10-inch Android 4 tablet voor 100 euro. Toch niet beschikbaar?

Veel ophef gisteren en vandaag over een Trekpleister tablet die vanaf vandaag (dinsdag 24 april) in de verkoop zou gaan. De 10 inch Android 4 tablet was namelijk al direct bij de start van de verkoop afgeprijsd van 200 naar net iets minder dan 100 euro. En dat is niet veel, gezien de specificaties (zie verder) van deze Trekpleister tablet-pc. Ook wij togen vanochtend naar de lokale Trekpleister, en we bleken niet de enige te zijn. Helaas was er geen tablet te vinden en de ‘wachtlijst’ van maximaal 10 personen bleek al vol. Ook online is de tablet niet te bestellen.

Ook in het TabletGuide forum is discussie ontstaan over deze tablet


Specificaties

Dit is de lijst met specificaties van de Trekpleister tablet:

  • Beeldscherm: 10,1 inch, resolutie onbekend. Trekpleister claimt dat het een HD-scherm is, maar dat lijkt ons onwaarschijnlijk. Tablets met full HD-schermen (1080p) zijn pas sinds kort verkrijgbaar en de goedkoopste variant (nieuwe iPad zwart of wit) kost momenteel 479 euro. Gezien de standaard bij budget tablets is de maximum resolutie 1280 bij 800 pixels, maar het kan ook minder zijn. 1024 bij 600 pixels lijkt ons het meest waarschijnlijk;
  • Snelheid: 1,2 GHz single-core processor (Cortex A8), maar er is 512 MB RAM geheugen beschikbaar. Dit is voldoende snelheid voor het besturingssysteem, maar verwacht geen extreem snelle tablet met goede multi-tasking mogelijkheden;
  • Opslag: Er is 4 GB opslag capaciteit aanwezig in de tablet. Wil je meer opslag? Dan kun je een zelf aangeschafte microSD kaart plaatsen in de tablet voor extra geheugen;
  • Camera:  1,2 megapixel. Stel hier niet teveel bij voor. Je kunt simpele foto’s maken van lage kwaliteit;
  • Internet: via een draadloze WiFi verbinding met je draadloze router;
  • Overige aansluitingen: HDMI aansluiting waarmee je (als je zelf een kabel koopt) vanaf je tablets Full HD video’s kunt streamen naar je HD televisie. Ook is een USB-aansluiting aanwezig. Het is niet bekend of dit standaard- of mini of micro-aansluitingen zijn;
  • Software: De nieuwste Android software (versie 4, oftewel Ice Cream Sandwich). Apps kun je downloaden in de Google Play Store. De meeste apps zijn gratis te downloaden, anderen kosten een gering bedrag.
Meer info zie je in deze reclame video van Trekpleister:

Prijs/kwaliteit verhouding

Gezien de specificaties heeft de tablet een goede prijs/kwaliteit verhouding. De goedkoopste concurrent die we zo gauw kunnen vinden is de Yarvik TAB420 / TAB424. De goedkoopste variant hiervan kost momenteel zo’n 130 euro.

Welke tablet is het?

De hamvraag is nu: welke tablet is dit eigenlijk? Het gebeurt wel vaker dat winkels hun eigen tablets op de markt brengen. Bijna altijd is dit een andere, al verkrijgbare, tablet-pc waar men een andere naam op heeft geplakt. De specificaties lijken overeen te komen met de Yarvik TAB420 / TAB424 maar het uiterlijk is helemaal anders.

We blijven speuren op internet om de tablet te vinden. Heb je een idee? Laat het weten in de comments!

En nu?

Op de website van Trekpleister staat nu heel groot OP = OP. Ook is de Trekpleister tablet niet meer te bestellen. We hopen dat de tablet niet al vanaf het begin is uitverkocht. We hebben Trekpleister om een reactie gevraagd. Als we een reactie krijgen dan lees je dat op deze pagina.

In een reactie laat Trekpleister weten dat dit, voor zover men het nu kan zien, de enige lading Android tablets is die men heeft gekregen. We hoeven dus geen extra modellen te verwachten in de nabije toekomst.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

55 reacties

  1. Het is zeer waarschijnlijk een Eken T10.

  2. Ik heb er een gevonden waarbij de behuizing en de CPU hetzelfde zijn, alleen geen typenummer (helaas)

    http://www.dhgate.com/10-1-inch-allwinner-a10-android-4-0-cream/p-ff808081337d7803013387ba08c23133.html

    Ook leuk: helemaal onderaan ook een foto van de behuizing van binnen :)

  3. Vandaag bij trekpleister geweest omdat het mij een leuk kadootje voor mijn zoontje leek. Hij wordt 4 volgende week en dus leuk voor in de auto met een paar leuke kinderspelletjes erop. Was inderdaad 1 van de eerste 10 klanten en vrijdagavond zal hij geleverd worden. Als het goed is kunnen we hem dan zaterdag ophalen…..ben benieuwd.

  4. Ook ik had vanmorgen geluk. Hier werd ook gezegd dat er 10 beschikbaar waren en dat daarvan 3 al gereserveerd waren (heel vreemd als de verkoop pas start om 9:00). Er waren dus nog 7 mensen die er 1 konden reserveren en ik was nr 5 die voor de deur stond, dus hoorde er gelukkig nog bij. Kan hem ook zaterdag ophalen.

  5. De tablet is vandaag echt te koop, dat wil zeggen een filiaal in Utrecht heeft er 3 ontvangen voor de verkoop. Tja dat schiet niet op natuurlijk! Ik vind het geen stijl dat ze dan gewoon op zijn en niet meer komen, zeker omdat het via internet gisteren ook niet (meer) mogelijk is

  6. Niet verwacht van Trekpleister deze Aldi praktijken !!!!!

  7. Hallo,
    Ook ik had geluk, ik was nummer 10 bij een trekpleister.
    Maar lees net dat je moet opletten of er ook 3 G ( sim slot )
    op zit. want als dat er niet op zit kun je er alleen thuis mee op wifi.
    weet iemand ook of dit klopt, en of dit er ook op zit ????
    groetjes Tanja

    • @Tanja Er zit geen sim in, maar je kan een 3G dongle kopen (met abbo).

      Als je niet van plan bent om de tablet voor internet te gebruiken (heel weinig) als je hem meeneemt en je hebt thuis een abonnoment bij de KPN kan je voor eenmalig €20,- een dongle bestellen. Je kan dan maandelijks 50MB internetten op 3G. Let dan wel op dat je een counter (de app 3G watchdog bijv) installeert, anders ben je zo door je tegoed heen (50mb is echt weinig, eigenlijk is het voor storingen bedoeld, thuis.)

      • bedankt Thenile
        mijn zoontje wil hem dan wel eens mee nemen
        naar opa en oma. daar hebben ze ook kpn of ziggo.
        zou hij daar dan wel kunnen internetten.

        • Dan zou je even aan je ouders/schoonouders moeten vragen of ze Wifi hebben (als ze digitaal wat minder handig zijn zullen ze het een internet doosje/kastje met knipperende lampjes noemen, en daar zit dan de Wifi router in), want dan hoef je verder helemaal niks te bestellen. 3G is vooral handig op locaties waar geen Wifi is zoals in de trein of midden in een weiland :)

  8. Ik was ook erg blij! Ik was namelijk met mijn vader naar de Trekpleister gegaan en je kon er maar 1 pp kopen, dus hebben we er maar gelijk 2 gekocht, het was toch een spotprijs! En als 1 toch genoeg blijkt, dan brengt de tab flink meer dan de inkoopprijs op op Marktplaats! :D

    • Hoi Thenile, je hebt mooi geluk gehad dat je er twee kon meekijken!
      Zou je me misschien de buiten-afmetingen van de tablet willen doorgeven?
      Wij hebben namelijk allerlei tablet hoezen en willen graag weten in welke 10 inch hoes hij gaat passen.
      Als je me je gegevens doorgeeft dan zal ik je als dank een gratis hoes sturen.

      • Ik heb mijn zin niet helemaal goed geformuleerd! Ik heb 2 tabs gekocht, maar ik krijg ze net als alle andere hier ook pas vr/za. Als ik ze dan binnen heb kan ik het formaat wel mailen, maar dan zijn er misschien al mensen die de tab eerder hebben dan ik. Op de website van een eerder comment van mij staan de volgende afmetingen: Product Size 267*160*10.5(MM). Maar die kan ik niet bevestigen aangezien ik hem nog niet in mijn hand heb gehad ;)

        • We houden ons alsnog aanbevolen voor de maten.
          Hij lijkt als twee druppels op de Eken T10 welke 270 x 165 x 9 mm is…..

          • Heey, ik las op een ander forum dat iemand deze trekpleister tablet al binnen heeft (online besteld), en hij bevestigt dat het om een eken t10 gaat. De maten zijn 270x165x13 volgens hem. Dit is een plaatje van de doos, een andere naam maar de tablet zegt zelf ook dat ie een T10 is bij de hardware info:

            http://tweakers.net/ext/f/BJQgC5yP8ZD9GBvmhOYpISqb/full.jpg

            Hebben jullie hoezen in die maat, en zo ja waar zou ik die kunnen bestellen? Ik heb er zelf namelijk ook een gereserveerd voor zaterdag.

            Met vriendelijke groet,

            0
  9. Mijn tablet besteld via de site van trekpleister is inmiddels verzonden. Ik verwacht hem morgen.

  10. Hoi,

    Ook ik sta op de wachtlijst bij de trekpleister, hij leek mij al erg op een Yarvik, nou we zullen het zien, vrijdag komen ze binnen en zaterdag kan ik hem afhalen. Heel nieuwsgierig, voel me net een klein kind dat nog drie nachtjes moet slapen voordat het jarig is.

  11. Ik las net dat het mogelijk een Eken T10 zou kunnen zijn, nou dat lijkt aardig te kloppen als ik afga op het kleine filmpje dat te bekijken is via de Trekpleister online folder. De zijkant met de openingen lijkt als twee druppels water op de presentatie zoals die gegeven wordt op de Eken site. zie onderstaande link:

    http://www.pandawill.com/eken-t10-tablet-pc-101-inch-android-403-4gb-hdmi-camera-white-p59477.html

  12. Als het een Eken T10 is zou het no logisch zijn ook omdat Trekpleister een chinese eigenaar heeft. En Eken blijkt een in 2005 opgericht chinees bedrijf in Shenzhen, China

  13. Toch altijd link om zo’n “aanbieding” van onbekend merk te kopen. 100 euro=100 euro tenslotte. Ik heb zelf maar besloten om een 2e hands tablet van bekende merk te kopen (Archos 43 voor 50 euro).

  14. waar vind je een tweedehand tables op marktplaats kan ik weinig vinden .

  15. Is er iemand die mij iets kan vertellen over deztablet? De 10 Inch Google Android 4.0 Tablet - C91 Upgrade
    Ik heb hem gezien bij androidtablets4u.nl. Is er ook over dit bedrijf iets bekend bij iemand

    Bedankt alvast
    Groetjes Annie

  16. Ik heb er eentje en het is een Hiteker HTA1040. Alleen de site van Hiteker kent ‘m nog niet.
    Hiteker zorgde in het begin van de jaren 2000 ook al voor grote opschudding met een DVD-speler voor alle formaten.
    Niet een constant merk.
    Tot nu toe best een leuk speeltje. Loopt wel regelmatig vast. Het is maar een hebbedingetje, maar wat verwacht je voor € 100,-. Ik denk dat ie daaraan gaat voldoen. Beetje facebooken, buienradaren en mailen op de camping.

  17. Heey, voor de mensen die hem zaterdagochtend zouden kunnen ophalen, bij mijn trekpleister waren ze al binnen! Dus ik heb hem nu al. Het is inderdaad een HTA1040 maar dit is gewoon een EKEN T10 met een andere merknaam. Ben em nu even aan het opladen en zal straks zien hoe die werkt!

  18. De tablet van Trekpleister is van het merk Hiteker HTA-1040

  19. Heeft iemand de Nederlandse gebruikershandleiding voor mij?
    Volgens bijgevoegde papieren zou deze op de tablet staan, maar de Adobe site op het tablet is leeg, en via de website van Hiteker wordt je ook niet wijzer van i.p.v Nederlands gaat deze aut naar een Engelstalig programma, maar hier vind je niets over de HTA 1040

    • Ik heb de tablet vanmorgen opgehaald bij de Trekpleister en bij mij staat de Nederlandse handleiding wel gewoon op de tablet hoor. Wanneer ik op File Manager klik staat hij daar tussen.

  20. Had ook ingeschreven en stond op de 7e plaats.
    Hebben hem vanmorgen opgehaald ,maar wil nu de handleiding via de site van hiteker uitprinten maar is niet te vinden !!!!.
    Heeft iemand hem wel kunnen vinden zo ja waar.

  21. Hallo Janny.
    Ik heb gekeken onder File Manager maar daar staat het niet bij.
    Hij zou onder Adobe moeten staan volgens de bijgevoegde papieren, maar deze is leeg.
    Kun je mij de handleiding niet opsturen via mijn email?

    Joop

  22. Hallo Joop, wanneer ik weet naar welk e-mail adres ik het moet sturen wil ik dat wel doen.

  23. Hallo Janny.
    Dat zou ik prachtig vinden ,dat je mij de handleiding wilt opsturen.
    Mijn emailadres is susuki@home.nl

    Joop

  24. Mensen de handleiding staat gewoon op de tablet hoor, dus waarom moeilijk doen met uitprinten en dergelijke.

    Geniet gewoon van je tablet!

    geschreven op mijn new ipad

  25. Ik heb de tablet voor mijn zoontje opgehaald. En ziet er verder prima uit. Nu kan het aan mij liggen, maar ik krijg hem niet op wifi gezet. Zodra ik het op wifi zet, springt hij binnen 5 sec. weer uit.

    wat ook vreemd is dat er geen ip adres wordt weergegeven.

    ik heb in huis gewoon wifi.

    Weet iemand waar dit aan kan liggen? Anders ga ik morgen toch maar even terug.
    Op het service nummer van Hiteker krijg ik geen contact. Misschien weet iemand waar ik heen kan bellen met dit probleem.

    Alvast bedankt.

    • Ik heb precies het zelfde probleem zodra ik wifi aan zet gaat tie uit en blijft en hele tijd knipperen al 4 terug geweest, hij doet het overal behalve bij mij thuis wat kan dat dan zijn stoort er dan iets in huis?

  26. Er is een update te downloaden voor de tablet, bij mij loste dit het touchscreen probleem op. Ik ben nu helemaal happy met mn 99 euro tablet!
    http://www.futeko.com/forum/index.php?mode=thread&id=3800

  27. Ook ik heb deze firmware update er succesvol opgezet
    ik kan het ook iedereen met deze tablet aanraden om dit ook te doen

  28. Ik heb de tablet nu zo’n 2 weken gebruikt en sinds vanavond krijg ik hem niet meer aan, wat ik ook probeer. Weet iemand zo ook wat dit probleem kan zijn?

    • een lege baterij?
      nee ff zonder gein?
      reageert ie helemaal nergens meer op?
      heb je al een keer opgeladen?
      brand het groene lampje wel bij het opladen? (als niet adapter kapot)
      dan kun je eventueel nog proberen op te laden met bijgeleverde usb kabeltje
      iets meer uitleg behalve hij doet het niet meer zou handig zijn
      is ie gevallen water? etc? trouwens je hebt nog garantie he

  29. Ik heb nu ook een hiteker 1040 van de trekpleister,maar als ik een app zoek van facebook herkend deze hiteker 1040, krijg een mededeling dat hij deze niet kan vinden T 10 geef hij dan aan.
    En ook bij andere apps het zelfde probleem.
    Ik dacht dat het android 4 nieuwe versie an dit tablet die apps wel kon vinden?

  30. Trekpleister komt nu met de wat zij noemen 10.1″ Capcitive Display.
    In feite is het een tablet van Cherry. Ik heb hem aageschaft (afgehaald
    in de winkel voor 109.99. Hij voldoet uitstekend, voorzover ik hem heb
    getest: automatische aanpassing voor horizontaal-verticaal, camera
    werkt. Fotoos kunnen gemakkelijk naar de PC worden getransporteerd
    met de bijeeverde kabel. Helaas is de handleiding wel erg sumier en op
    sommige punten onvolledig, maar voor iedereen die iets afweet van
    computers te doen. Prijs-prestatieverhouding goed, beter dan de vele
    goedkopere 7 inch aanbiedingen.

  31. Hallo allemaal,

    Ik heb ook een Hiteker van de trekpleister. Nu heb ik deze opgestuurd naar het bedrijf voor reparatie. Nu ben ik het garantiebewijs kwijt waar het nummer opstaat van het bedrijf. Kan iemand die deze hiteker van de trekpleister heeft dit nummer geven?

    Alvast bedankt

  32. Wat een waardeloos apparaat zeg, was een leuk cadeautje voor onze dochter dachten we maar nu blijkt dat ding niet eens op te laden( geeft wel aan dat hij laad) maar na uren opladen is de batt nog steeds 10% vol en kan je er dus niks mee zonder hem aan de lader te hebben.
    Ga morgen terug en wil mn geld terug wat een waardeloos apparaat dan toch maar 150 euro meer betalen voor een merk.

    • Wat een onzin, het apparaat werkt al maanden goed bij mij en hij laadt ook gewoon op. Ben er meer dan blij mee! Het lijkt erop dat er gewoon een fabrieksfout in jouw tablet zit, dat kan je laten repareren als je hem opstuurt.

  33. Vandaag mijn tablet 10.1 gekregen.
    Jammer genoeg bleek er en barst in het scherm te zitten, deze wer retour
    gestuurd.
    Ik kan alleen geld terug krijgen, en andere of ander model as niet mogelijk.

    Merk was een Cherry.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.