Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
14 maart 2012
Bron: HDblog

Nieuwe ICS software update voor ASUS Transformer moet problemen verhelpen

Een Italiaanse weblog schrijft dat ASUS momenteel een nieuwe OTA software update voor de ASUS Eee Pad Transformer aan het rollen is. Deze nieuwe software update moet ervoor zorgen dat problemen, ontstaan bij de eerste uitrol van de Android 4 update, verdwijnen. Veel gebruikers klaagden, onder andere op Tabletguide.nl, over herstart en opstart problemen van de Transformer nadat ze Ice Cream Sandwich hadden geïnstalleerd op de Transformer tablet. Ook liep de tablet regelmatig vast, volgens sommige gebruikers.

Nadat de problemen met de nieuwe software van de Transformer bekend werden, gaf ASUS desgevraagd bij TabletGuide aan dat de problemen bekend waren en naar verloop van tijd zouden moeten verdwijnen.


De nieuwe software update, versie nummer 9.2.1.17, voor de Transformer TF101 is al gesignaleerd in de Verenigde Staten. Binnen enkele dagen moet ook Europa voorzien worden van de update.

Deze over the air (OTA) software update is alleen beschikbaar voor WiFi modellen van de ASUS Transformer. De Transformer 3G modellen zullen in een later stadium een software upgrade krijgen.

Wij hebben op onze Transformer tablet deze nieuwe Ice Cream Sandwich software nog niet ontvangen. Jij wel? Laat dit, en je bevindingen, weten in de reacties.

UPDATE 19-03-2012 - Inmiddels zijn de release notes van deze OTA software release bekend gemaakt. Bottom line: bugfixes, bugfixes & bugfixes.

TF101 ICS v 9.2.1.17 Release Note
- Verbetering ICS FOTA stabiliteit
- Verbetering van audioprobleem na ICS update
- Fix MyLibrary bug
- Verbetering camera stabiliteit
- Update AppBackUp
- Aanpassing language string vertaalfout

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

41 reacties

 1. Ik heb de nieuwe Android Ice Cream Sandwich software ontvangen rond 4 april 2012.
  Direct na de installatie maakte ik kennis met de problemen zoals die in dit artikel beschreven zijn doordat de herstart niet correct verliep. Daarop heb ik zelf een herstart gedaan en draaide alles redelijk.
  Nog steeds loopt de tablet regelmatig vast, bij verschillende toepassingen.
  Ik ben geen klager en heb hierover daarom nog niet eerder een melding gedaan maar ik ben blij dat er al aan een oplossing voor mijn problemen gewerkt wordt.
  Afwachten ………

 2. Nee lekker, met de eerse ics draaide die prima,nu net de laatste versie geinstalleerd heb ik in een keer allemaal strepen in mijn beeld!!

 3. Nou, ik draai nog steeds 3.2.1. Kijk iedere dag ‘s ochtends en ‘s avonds voor een update, maar hij komt maar niet, vaag. Misschien moet ik blij zijn.

 4. Ik heb vrijwel direct de ICS-OTA gekregen en niets anders dan herstart en opstart problemen. Ik wacht met smart op deze patch/update.

 5. @MadCyberlion, die zou je toch al binnen moeten kunnen halen, ik heb hem gisteren als gehad…of ik er blij van word is een ander verhaal…..De eerste ICS draaide bij mij prima, nu heb ik allemaal strepen in mijn beeld alsof de refresh rate te hoog is of zo…

 6. Nu bijna 2 weken probleemloos met ICS (4.0). Ik heb ‘m wel zelf moeten binnenhalen.

 7. Ook ik heb regelmatig spontane uitval, vastlopers etc. Is er niet beter op gewordenn, wel trager.hoe kan ik android 3 er weer opzetten?
  Denk nu, had ik toch maar een ipad genomen, schijnen toch wel veel beter te zijn.

 8. Ik heb m binnen. Zelf bij instellingen naar update gezocht en kwam update binnen! Heb nu build versie als boven beschreven. Camera panoramic mode liep eerst bij min vast. Nu niet meer, rest moet ik nog ondervinden.

 9. Ook ik heb spontaan de nieuwe software van Asus binnen.\]
  Alles werkt gladjes.

 10. ook net update doorgevoerd. Accu kan nu ook weer status van de accu ophalen, was eerder mis. Verder lijkt stabiliteit beter. Hoop dat dit zo blijft!

 11. Gisteren ook de OTA update ontvangen en geïnstalleerd. Was maar zo weer klaar en draaide daarna prima.

 12. Ik heb vanmorgen de nieuwe OTA update ontvangen. De installatie werkte vlekkeloos.
  Nu afwachten of alle problemen ook opgelost zijn.

 13. gisteren uiteindelijk ics update binnengekregen. Was blijkbaar direct de goeie versie, werkt zonder problemen

 14. Nog steeds goed draaien. geen fouten meer. Dus blij. mochten mensen fouten krijgen, heb wel al eerder gemerkt dat het na een update (van 3.2 naar 4.0.3) handig is om alle apps eraf te halen en opnieuw te installeren. Of terug naar fabrieksinstelling. Apps die zeker opnieuw moeten: Flash, Moboplayer (inclusief plugin) en games

 15. Update binnengekregen. Ziet er beter uit, of het beter functioneert nog moeilijk te beoordelen. Merk wel dat MyLibrabry niet goed meer werkt. Na kiezen ebook zwart scherm en app wordt afgebroken. Meer mensen die dit hebben? Ik neem aan dat dit opgelost wordt met de relaease note….echter de update heeft bij mij wel versie nummer 9.2.1.17.
  Wacht nog ff af….

 16. Toch nog problemen met nieuwe update: komt niet uit slaapstand. Alleen na lang startknop induwen. .geluid werkt soms niet. Na opnieuwopstarten wel.

 17. De nieuwe update doet bij mij meer slechts dan goed:
  - spontaan uitvallen en vastlopen in opstarten
  - opstarten lukt pas na lang en herhaaldelijk indrukken aan/uit knop.
  - in standby spontaan weer opflakkeren en wegvallen. Dit herhaalt zich meerdere keren. Maar ook tijdens het werken op de tab spontaan naar standby wegvallen en vervolgens weer opflakkeren.
  - Polaris Office is niet stabiel.
  - Bij het uitvallen, vastlopen bij opstarten en in standby wegvallen wordt geen rapport gegenereerd. Er vindt dus geen automatische doormelding van de fouten plaats.
  Hier wordt ik niet blij van!!! En dat is een eufemisme. Ik ga Asus informeren.

 18. Die van mij draait nu twee dagen. Alle problemen volledig opgelost - vooralsnog dan. Ik ben eigenlijk Erg Tevreden!

 19. Na de laatste update steeds vastlopers. Ook uit slaapstand halen lukt vaak niet. Kon ik maar terug naar 3.2 !!!

 20. Grrrrrr….. update heeft niet geholpen. Nog steeds regelmatig herstarts en vastlopers.

  Ik wil ook terug naar 3.2!!

 21. wat bij mij eerder veel problemen heeft opgelost: alle apps er af en opnieuw installeren. of terug naar fabriekinstelling en dan opnieuw alles erop

 22. Bij mij zijn de problemen voorlopig (toch al 3 dagen) van de baan.
  Ik heb gebeld naar ASUS. Zij raadden me aan om mijn toestel te rooten. Dat heb ik gedaan en daarna ook nog eens via instellingen terug naar fabrieksinstellingen geplaatst en nu lijken de problemen (opflakkeren uit slaapstand, uitvallen en moeilijk terug opstarten, hoog batterijverbruik,…) verdwenen. Ik merk alleen nog een iets hoger batterijverbruik in standby dan vroeger. Hopelijk wordt dit met een bugfix opgelost.
  Aanrader: bij backup, via instellingen, kan je een backup op de googleservers laten plaatsen. Na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen worden dan alle eerder geïnstalleerde apps automatisch teruggeïnstalleerd. Spaart heel wat tijd uit.

 23. wij hebben hier na update nog steeds veel problemen met wifi.doe het vaker niet dan wel.opstarten duurt erg lang.heb spijt van omzetten.ik gebruik hem hoofdzakelijk om te internetten.en ik ben een digibeet.

 24. Contact gehad met Asus NL over de problemen na de laatste update. Reactie Asus:
  - Jammer zeg.
  - Backup maken.
  - Terug naar fabrieksinstellingen.
  - Alle apps opnieuw installeren.
  Tja, zo kan ik het ook. Een fix maken die meer problemen veroorzaakt dan oplost, sorry zeggen en de klant zelf het probleem laten oplossen.

 25. Ik heb het afgelopen weekend mijn transformer geroot en terug gezet naar fabrieksinstellingen. De problemen bleken even van de baan te zijn, maar helaas zijn ze net zo hard weer teruggekomen als dat ze weg leken te zijn.
  En volgens mij is niet aan ons gebruikers, maar aan de fabrikant Asus om met een goede, werkende oplossing te komen voor de problemen in de vorm van een goede update die wel werkt.

 26. Hier ook dezelfde problemen, ik heb de update gehad (9.2.1.17) maar nog steeds veel vastlopers, niet uit slaapstand willen komen en spontaan opnieuw opstarten en dan blijven hangen.
  Asus: help.. dit is niet waarom we de transformer hebben gekozen!

 27. Zelfde gezanik als boven omschreven. Ook versie 9.2.1.17 geen verbetering.
  Van werk een Ipad new generation in gebruik. Ik begin zo langzamerhand een fan te worden van een schitterend scherm en stabiel systeem. Juist android gekozen vanwege mogelijkheden. Nu ervaar ik onmogelijkheden om lekker ongestoord te werken.
  ASUS maak er eens werk van!!!!! En anders een keuze om terug te stappen naar een werkzame versie.

 28. Met 9.2.1.17 nog steeds regelmatig vastlopers en spontaan opnieuw opstarten.
  ASUS met SPOED deze problemen oplossen.
  Krijg nu regelmatig een vage melding over een accu update zodat hij langer mee gaat. Ik vertrouw het niet en dus niet geïnstalleerd.
  Juist ASUS gekozen omdat ik niets van Apple wil. Heb ook een ASUS notebook. Maar als dit niet snel opgelost wordt zal de volgende tablet waarschijnlijk toch een iPAD moeten worden.

 29. heb na de update van honeycomb naar ICS ook veel van bovenstaande problemen :(
  Gisterenavond transformer helemaal opgeladen, vanmorgen zo DOOD als iets. Als ik heb wil opzetten komt er gewoon een grote rode batterij op het scherm. Daarna niets meer.
  Iemand nog een idee buiten een reset to factory?

 30. Bovenstaande is allemaal heel herkenbaar :(
  Om de haverklap 2 lege accu’s, spontaan aanfloepen en even later helemaal niet aan te krijgen, spontaan booten, enz .. Ik word er moedeloos van. Volgens ASUS Taiwan, ik heb ze maar eens een mail gestuurd, moet ik een RMA aanvragen want de hardware is defect. Sure, in 1 dag tijd, opeens over de hele wereld, allemaal defect hardware.. niet erg geloofwaardig. Toegeven dat er problemen zijn met de ICS probeersels doet men niet. “Het is getest en werkt goed”. Tuurlijk !
  Wat moeten we nou aanvangen met deze tablets ??

 31. @ Leon Veraa
  Zou het helpen als TabletGuide opnieuw verhaal gaat halen bij Asus … Dit lijkt toch wel een serieus issue te zijn waar veel bezitters door getroffen zijn :(

  • Ik denk dat Tabletguide inderdaad eens bij Asus gaat aankloppen. Ik kreeg hetzelfde verhaal te horen als JB. Ook ik denk dat dit louter softwarematig is en niets met de hardware te maken heeft.

 32. Zelfde problemen: Vastlopen om alleen nog aan te gaan na ruim 5 sec. de aan/uit knop ingedrukt te houden.
  En soms licht m’n scherm op en blijft aan zolang ik geen actie onderneem.
  Ik voel weinig voor een update die niets oplost. ASUS, leest u mee? Tijd voor een oplossing!

 33. We hebben al een bericht gewijd aan de problemen die nog steeds worden ervaren. Zie: http://www.tabletguide.nl/20113/asus-tablets-kampen-nog-steeds-met-problemen/

  Naar aanleiding van dit artikel is ASUS om een reactie gevraagd, maar deze is nog niet ontvangen.

 34. Mail naar Asus nl gestuurd en kreeg dit antwoord:
  In uw email geeft u aan, dat er problemen zijn opgetreden na het updaten van het besturingssysteem. Dat is vervelend.

  Allereerst raad ik u aan om de Eeepad te resetten. Dit kunt u doen door deEeepad uit te schakelen, en vervolgens de volume min knop tegelijkertijd met de aan/uit-knop in te drukken. Zodra u iets in beeld ziet verschijnen, drukt u op volume plus. Dan wordt de Eeepad gereset. Houd er wel rekening mee, dat de reset alle data die u zelf heeft geïnstalleerd, verwijderd. U kunt door een reset niet terug naar de vorige versie van Android.

  Asus komt binnenkort met een nieuwe Firmware-update, welke dit probleem hoogstwaarschijnlijk zal verhelpen. Helaas is er nog geen datum bekend, wanneer deze Firmware-update precies uit komt. Ik wil u verzoeken de nieuwe Firmware-update af te wachten. U kunt de Firmware updaten via: Instellingen -> Over Tablet -> Firmware updaten.

  Indien deze Firmware-update het probleem niet verhelpt, raad ik u aan om opnieuw contact op te nemen met onze klantenservice.

  Indien u nog overige vragen heeft, horen wij dit graag.

  Onze excuses voor het ongemak.

  Met vriendelijke groet,
  Kim Luis
  Asus TSD

 35. gisteren update 4.03 geinstaleerd sindsdien probleem met 3g krijg dit niet meer aan de praat juist de transformer voor aangeschaft heeft hier ook iemand een probleem mee gebruik prepaid kpn

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.