Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
22 februari 2011

Windows 8 krijgt live tiles voor tablets

Microsoft werkt momenteel aan Windows 8 en deze versie van het besturingssyteem zal ook een aparte interface voor tablets bevatten. Volgens Tweakers zal deze interface gebruik maken van ‘live tiles’, een systeem dat we kennen van Windows Phone 7, het besturingssysteem voor smartphones.

Microsoft zal dus geen apart besturingssysteem ontwikkelen voor tablets. Wanneer Windows 8 op een tablet gestart wordt, zal het systeem gebruik maken van de tabletinterface. Op de achtergrond draait dus een volledige versie van Windows 8.


Live tiles zijn blokken op het scherm waarin informatie af te lezen is. Zo is er een tile voor het aantal ongelezen e-mails of gemiste oproepen. Een tile kan ook een snelkoppeling zijn naar een veelgebruikte applicatie. Het systeem is vergelijkbaar met Android widgets die dezelfde taken kunnen vervullen. 

Hiermee gaat Microsoft proberen haar besturingssysteem aantrekkelijker te maken voor tabletgebruikers. Windows 7 is momenteel vooral populair onder zakelijke gebruikers, waarschijnlijk vanwege compatibiliteit. De consument kiest in meerderheid voor de iPad of een Android tablet.

Volgens berichten legt Microsoft de laatste hand aan een ‘Milestone 2′ (M2) versie van het OS. Deze vroege versie wordt slechts gebruikt voor test doeleinden. Een uitgelekte planning laat zien dat het bedrijf over een week start met het ontwikkelen van de M3 versie. Wanneer die planning wordt doorgetrokken volgens het schema dat we van Microsoft gewend zijn, zal het betekenen dat Windows 8 in de zomer van 2012 gereed zal zijn. Het duurt dus nog ruim een jaar voordat Windows tablets écht de strijd aan kunnen gaan met de concurrentie.

Bron: Tweakers

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.