How to: Whatsapp installeren en gebruiken op je Android tablet

86

Om de verwachtingen te temperen wil ik direct aangeven dat Whatsapp eigenlijk niet ontwikkeld is voor het gebruik op tablets. Toch is het voor verschillende tablets mogelijk om Whatsapp te installeren en werkend te krijgen. In dit artikel leg ik enkele mogelijkheden uit, afhankelijk van je tablet. We maken hierbij onderscheid tussen Android tablets met 3G en Android tablets met alleen WiFi. Het goed installeren van Whatsapp op je Android tablet vergt wat kunst en vliegwerk dus lees daarom het artikel goed door. Garanties voor het werkend krijgen van Whatsapp op je tablet zijn er helaas (nog) niet.

Dit artikel is onderdeel van de tablet tips. Wil je alle weten over je Android tablet, de Android interface en andere handige applicaties? Lees dan de tablet tips voor beginners. Heb je een iPad? Lees dan: Whatsapp installeren op je iPad.

Als je Whatsapp zoekt in de Play Store, of in een alternatieve Play Store, dan zal het je vast zijn opgevallen Whatsapp niet aanwezig is of niet te downloaden is. Kun je de Whatsapp applicatie wel downloaden en installeren, dan krijg je wellicht de melding dat de app niet beschikbaar of compatibel is met een tablet. Dat klopt, Whatsapp werkt in principe niet op een tablet.

De Whatsapp applicatie moet namelijk gekoppeld worden aan een telefoonnummer. Het is NIET aan te raden om een telefoonnummer te gebruiken dat al gebruikt wordt voor Whatsapp op een ander toestel, bijvoorbeeld op je mobiel. Hierdoor kunnen berichten op het verkeerde toestel arriveren, of erger, je account geblokkeerd worden.

Onderstaande alternatieven moeten gezien worden als omwegen om alsnog Whatsapp werkend te krijgen op je Android tablet. Deze stappen zijn voor eigen risico en moeten met zorg uitgevoerd worden. De stappen voor een WiFi tablet, dus zonder simkaartslot, zijn alleen aan te raden voor ervaren gebruikers!

Whatsapp de-installeren

Het is altijd zinvol om de laatste versie van Whatsapp te hebben. Om deze te correct installeren (stappen volgen later), buiten de Google Play Store om, moet eerst een oude variant volledig verwijderd worden. Dit kan door deze twee stappen:

 1. Verwijder de app via de normale manier;
 2. Verwijder de Whatsapp folder in zijn geheel met behulp van een File Manager (bijvoorbeeld ASTRO File Manager).

Methode 1: Android tablet met 3G

Whatsapp is het gemakkelijkst te installeren als je tablet beschikt over 3G. Het heeft geen zin om deze stappen uit te voeren als je tablet niet beschikt over een simkaart slot. Open de nieuwste versie van de Whatsapp applicatie op je tablet. Nu moet je enkele stappen doorlopen:

Whatsapp installeren

Ga naar Whatsapp.com en installeer de laatste versie van de Android applicatie. Via deze link kun je de Whatsapp .apk file downloaden.  Installeer deze daarna op je tablet, bijvoorbeeld met behulp van een File Manager. Let op dat je bij de instellingen van je tablet aanvinkt dat je applicaties van onbekende bronnen mag installeren.

Verificatie

Je dient een telefoonnummer in te voeren ter verificatie. Gebruik hiervoor GEEN nummer dat al gebruikt wordt voor een andere applicatie! Je hebt twee methoden:

 1. Koop een prepaid simkaart, bijvoorbeeld een Vodafone prepaid sim of Simyo prepaid sim. Deze sim hoef je niet in je tablet te plaatsen maar in een telefoon. Let op: doe de verificatie NIET per sms, maar per telefoon via de knop ‘bel mij’ of ‘call me’. Na enkele minuten kun je aangeven dat je gebeld wilt worden. Voer de driecijferige verificatiecode in bij de Whatsapp applicatie op je tablet.
 2. Gebruik een vast nummer voor de verificatie. Voer de verificatie NIET uit via sms maar via de ‘bel mij’ of ‘call me’ knop. Na enkele minuten kun je aangeven dat je gebeld wilt worden op je vaste telefoon. Voer de code in op je tablet.

Contacten toevoegen

Contacten kun je zelf invoeren via de Whatsapp applicatie op je tablet. Het is handig om je Whatsapp-vrienden dit nummer door te geven, zodat ze het toe kunnen voegen in hun contacten lijst.

Het is mogelijk, afhankelijk van je tablet, dat je niet direct zelf contacten toe kunt voegen. Dan kun je een externe applicatie gebruiken om contacten aan te maken op je tablet, die door Whatsapp herkent worden. Go Contacts EX is een goede app om hiervoor te gebruiken.

Methode 2: Android tablet zonder 3G

LET OP: Onderstaande methode is complex en alleen bedoeld voor ervaren gebruikers die weten hoe je met een geroote tablet kunt werken. Onderstaande stappen zijn alleen ter informatie. Het uitvoeren hiervan is geheel voor eigen risico.

Om deze methode uit te voeren heb je de beschikking nodig over:
A. Een geroote Android smartphone;
B. Een geroote Android tablet-pc;
C. Titanium Backup PRO op je tablet en op je smartphone;
D. Whatsapp op je geroote Android smartphone.

Onderstaande stappen zijn niet getest door de redacteuren van TabletGuide.nl. De informatie is afkomstig van verschillende bronnen. Deze info vind je ook op het forum van Slatedroid.com.

Op je smartphone:

 1. Klik binnen Titanium Backup PRO op je Android smartphone op ‘Backup/restore’. Ga in de lijst met apps naar Whatsapp en klik op ‘Backup’;
 2. Verplaats de backup van de Whatsapp applicatie die bestaat uit drie files, naar je tablet in de map genaamd TitaniumBackup.

Op je tablet:

 1. Deïnstalleer eventuele aanwezige Whatsapp applicaties en folders volledig;
 2. Ga naar Titanium Backup Pro en ‘restore’ de Whatsapp via de knop ‘Backup/restore’;
 3. De app is nu volledig geïnstalleerd inclusief persoonlijke data en verificatie.
LET OP: Bovenstaande methode is complex en alleen bedoeld voor ervaren gebruikers die weten hoe je met een geroote tablet kunt werken. Bovenstaande stappen zijn alleen ter informatie. Het uitvoeren hiervan is geheel voor eigen risico.

Deze methode heeft één nadeel: je telefoonnummer is nu gekoppeld aan twee Whatsapp applicaties, die geïnstalleerd zijn op twee apparaten. Er kan maar één applicatie, dus op één apparaat, geactiveerd zijn. Berichten die je vrienden versturen zullen dus maar op één apparaat arriveren.

Je kunt Whatsapp ook activeren door middel van je thuisnummer of een nieuwe goedkope prepaid simkaart. Bekijk hier goedkope simkaarten om je aan te melden bij Whatsapp voor VodafoneT-MobileTelfort, Hi, KPN, PrepaidStore, Typhone of Phonehouse.

Alternatief Whatsapp op je Android tablet

Lees hier de top 3 alternatieven voor Whatsapp op je tablet.

Dit artikel is onderdeel van de tablet tips. Wil je alle weten over je Android tablet, de Android interface en andere handige applicaties? Lees dan de tablet tips voor beginners.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 9.7 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 241.2 x 185.7 x 9.4
 • Processor A5X chip (dual-core)
 • Gewicht 652 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

86 reacties

 1. Probleemloos Whatsapp op mijn Mediontablet geïnstalleerd naast mijn smartphone. Hierbij wel het andere prepaidnummer van mijn vrouw gebruikt. Werkt nu zowel op tablet als smartphone. Let op: geen synchronisatie van berichten.

 2. Dank voor de uitleg maar ik krijg steeds de melding deze tablet is niet geschikt voor whatsapp. Wat doe ik niet goed? Moet ik wel een telefoonkaart erin stoppen. Ik heb ook een Medion tablet en het is wel gelukt om whatsapp te plaatsen. Kan iemand mij de stappen doorgeven aub zodat deze digibeet ook kan whatsapp en op de tablet. Alvast dank Michael

  • Beste Anne,

   Problemen met de installatie van Whatsapp heb ik niet ervaren. Waar je wel even op moet letten dat je onder Instellingen van je tablet onder Apps het vakje aan moet vinken om apps van onbekende bronnen te kunnen installeren. Verder, als Whatsapp ook al geïnstalleerd is op je telefoon, dat je dan een ander telefoonnummer vermeld (2x Whatsapp op 1 telefoonnummer gaat niet). Om het je makkelijk te maken hierbij de link met het filmpje hoe je de installatie moet doen (even naar beneden scrollen en je ziet het filmpje). http://www.androidtablets.net/forum/android-tablet-apps/21802-whatsapp-galaxy-tab-10-1-a.html
   Succes ermee!

   • Het lukt toch niet om whatsapp aan de praat te krijgen. Heb het wel geïnstalleerd, maar ik heb geen simcard opening op mijn tablet. Ik denk dus dat het niet mogelijk, is, tenzij iemand een slimme oplossing heeft

    • Je hebt geen simkaart in je tablet nodig, wel heb je een telefoonnummer nodig. Dit word je identificatie, zeg maar je gebruikersnaam.

     Als je WhatsApp hebt geïnstaleerd en voor het eerts aanzet moet je een aantal stappen doorlopen, onder andere nummerverificatie. WhatsApp probeert dan een sms te versturen naar het nummer wat je hebt opgegeven en deze zelf te openen. Dit lukt uiteraard niet omdat je geen telefoonkaart in je tablet hebt zitten. WhatsApp geeft dan de optie `bel mij` waarna je handmatig een 6 cijferige code kunt invoeren die jou doorgebeld word.
     Hierna zou WhatsApp gewoon moeten werken….

     Contacten toevoegen?
     Bij een android tablet is de kans groot dat jee een google-account gebruikt.
     Log op je computer in op je google-account en voeg mobiele nummers toe aan contactinformatie. (mag ook op je tablet, maar dit is makkelijker bij ca 125 contacten) WhatsApp herkent deze vanzelf als ze geregistreerd staan als WhatsApp gebruikers.

 3. probleemloos whatsapp geinstalleerd met mijn huisnr op mijn kruidvat tablet.alleen kan ik geen contacten toevoegen. ho moet ik dit doen?

  • Wanneer je op je tablet een Googleaccount hebt aangemaakt en je hebt je Gmailadres in gebruik, dan kun je in Gmail al je adressen, telnr en mailadressen invoeren.

   Wanneer je al je adressen telnr ingevoerd hebt, kun je doormiddel van alles selecteren alle personen aanvinken en dan koppelen aan een groep genaamd “starred in Android”. Let hierbij op dat wanneer je bepaalde personen niet op je whatsapp will zien je deze personen dan ook niet aan die groep koppelt. Alle gekoppelde personen zullen automatisch door WhatsApp op je tablet worden gezien incl foto’s en andere info omtrent deze personen.

   succes hiermee

  • De instellingen voor whatsapp vind je, na het open van deze app, in de balk beneden naast de drie toetsen (back, home enz.). Daar vind je dan “Contacten” waarna je hier de contacten handmatig kunt invullen. Succes!

 4. Kan ik watsapp op mijn tablet installeren en gebruiken als ik geen smartphone heb?
  Ik heb nog gewoon een gsm die kan waar die voor bedoeld is, namelijk bellen en smsen. 😉

  Graag uitleg.

  • Dat is mogelijk. Zie de uitleg hierboven. Je kunt je 06-nr invoeren. Kies dan wel voor de optie dat de aanmeldcode via een telefoontje wordt verstuurd (met een computerstem) i.p.v. via SMS. Ook kun je gewoon je eventuele vaste telefoonnummer gebruiken.

   • HiddeStegink op

    als ik me whatsapp wil gebruiken moet ik een nummer invoeren, ik zou dit graag via mijn vaste nummer willen doen maar die pakt die niet…. doe ik misschien iets fout? hij geeft aan dat die alleen maar mobiele nummers kan gebruiken

 5. ik heb nieuwe tablet en er komt te staan dat je mogelijke sms kosten kunt krijgen! krijg je deze ook , zoja wat is de hoogte van deze kosten!

  • Whatsapp geeft geen kosten! Dit gaat via internet en sms via telefoon. Daarom bij sms wel kosten bij whatsapp niet!

 6. Ik krijg een melding dat mijn apparaat niet compatibel is met deze versie.
  Is het dan helemaal niet meer mogelijk om whatsApp op mijn tablet te krijgen?

   • Als je een 3G tablet hebt (bij mijn samsung 8.9 is t gelukt) kun je ook het 06 nummer van je mobiel internet gebruiken.
    Misschien per ongeluk goed gegaan per volgende procedure:

    WA installeren met 06 telefoon no of vast no, code invoeren en actief maken.

    App weer verwijderen en opnieuw installeren met je mobiel internet 06 die in je tablet zit.
    Mijn tablet gaf aan nog een backup beschikbaar te hebben, bevestigen dat je die wil gebruiken.

    Ik weet dus niet of, als ik gelijk het mobiel internet no. had ingegeven, ik een sms met de code op m’n tablet had gekregen…. maar goed, met n klein experimetje was ik binnen no time up and running…:-)

 7. Heel simpel, kreeg ook melding dat niet compatible zou zijn in android market maar op whatsapp eigen internetpagina voor android gedowload, toen vroeg om een telnummer en heb idd een andere dan die van mijn blackberry gege ven, op dat nummer kreeg ik na installatie een sms met 3cijfers die moest ik intypen en hij deed t goed dus helemaal niet moeilijk, wel moest ik de instelling in tablet doen dat ook apps van andere dan androidmarket geinstaleerd mochten worden op mijn tablet dus let daar even op en via website whatsapp zelf dat werkt altijd goed, voor de duidelijkheid dit is een qware van intertoys en alleen op wifi

 8. Is het wel mogelijk met een duo sim kaart in een 3g telefoon en een smartphone ook op beide apparaten met 1 WA account te werken als 1 van beide apparaten om de beurt altijd uit staat?

 9. Instalatie op een medion lifetab met android 4 (zonder telefoon…). Dat lukt, maar bij starten krijg ik een melding dat de id van het apparaat niet te lezen is. Ook geeft ie aan dat tablets niet ondersteund worden. Rooten wil ik niet aan beginnen: ik ben maar een gewone gebruiker…

 10. Mijn moeder heeft sinds vandaag een tablet bij kruidvat vandaan, pro-line 2. Deze heeft alleen wi-fi. Ik heb alle stappen uitgevoerd, ik heb whatsapp geïnstalleerd, ik heb haar mobiele nummer ingevoerd (simpele telefoon zonder internet), 5 minuten gewacht en toen bel mij gedaan. Code gekregen en ingevoerd op tablet.

  Daarna heb ik mezelf in de tablet toegevoegd bij contacten en kon mezelf toen op whatsapp ook toevoegen. Het probleem is nu dat de tablet geen berichten verstuurd!

 11. Ik zit te denken om een Samsung tablet aan te schaffen waar ook mee gebeld kan worden. Bijvoorbeeld de Galaxy Tab 2 (7.0) 3G + WiFi P3100. Met een dergelijk tablet zou whatsapp op dezelfde manier gebruikt moeten kunnen worden als op een telefoon zonder extra kunst- en vliegwerk, gezien dit ook gewoon een eigen nummer heeft. Hoe denk jij erover Leon?

  • In principe maakt het niet uit of je met de tablet ook kunt bellen of niet. De tablet dient voornamelijk een 3G-functie (=simkaartslot) te hebben, om de Whatsapp applicatie te kunnen installeren. Een 3G-functie hoeft niet perse een belfunctie te zijn, zoals je in de tablet vergelijker bij de specificaties kunt zien (3G=simkaartslot, voor bijv. mobiel internet, GSM=belfunctie).

   Op elke tablet met 3G zou je met bovenstaande methode Whatsapp moeten kunnen installeren.

   Nadat je de Whatsapp applicatie op je tablet geïnstalleerd hebt moet je je met een nummer aanmelden, zoals hierboven is weergegeven. Dit kan bijvoorbeeld met je vaste nummer, of met een ander (mobiel) telefoonnummer. Let wel: je vrienden moeten je onder dat nummer in hun contactlijst hebben staan, anders kunnen ze je niet zien in Whatsapp. En let ook op: je kunt met een telefoonnummer maar één keer aangemeld zijn bij Whatsapp. Dus met je mobiele nummer whatsappen op je telefoon én een tablet is niet mogelijk.

 12. Ik kan Whatsapp wel installeren op mijn Android tablet (Samsung) met alleen Wifi, maar na het opstarten moet ik de voorwaarden accepteren, maar dan geef hij aan dat hij geen nummer kan vinden. Hoe kan ik een mobiel nummer ingeven, of is dat niet mogelijk?

 13. Ik heb een galaxy note 10.1 Wi-Fi versie, gaat deze methode lukken daarop? Ook ben ik benieuwd of mijn garantie niet verloopt als ik het root. Kan iemand mij helpen daarbij..

 14. ik probeer te achterhalen hoe ik mijn status op mijn htc desire c kan veranderen vwb whatsapp. vind op internet meerdere vragen hierover. er zit geen knopje naast een zogenoemde home button (die tip kreeg ik al) vindt boven in mijn scherm chatknop, attatch knop en smileknop. dit zijn meteen alle opties die er zijn. is er ergens een geheim knopje????

 15. Christel van Gerwen op

  Ik heb whatsapp geïnstalleerd zoals aangegeven. Alles goed en staat erop, maar ik kan geen contacten toevoegen. Heb geprobeerd om go contacts te downloaden maar krijg dan de melding dat het apperaat er niet geschikt voor is.
  Heb via mijn eigen gsm geprobeerd om van mijn toestel uit een whatsapp te sturen naar de tablet. Maar het nummer (het is mijn vaste lijn nummer) kan ik niet bij whatsapp contacten terug vinden. Kan dus zo ook geen bericht versturen.

  Heb ik iets fout gedaan?
  Wat en hoe kan ik er iets aan doen?

 16. Beste leon,

  Er staat in de uitleg dat je ook je vast nummer kunt gebruiken.
  Als ik dit invoer bij de verificatie van whatsapp krijg ik de melding dat dit geen geldig mobiel nummer is in nederland.

  Ook de optie (bel mij) staat niet vermeld.

  Is er een oplossing voor?

  zelf dacht ik aan een oudere versie van whatsapp te downloaden, maar waar vind ik die?

  Bvd

 17. super tip zeg me galaxy s3 is kapot en al drie weken kan ik niet liep net deze stappen door en draait perfekt heel dankbaar heb een galaxy tab 10.1 wifi en 3g draait super

 18. Ik heb een Galaxy tab 2 10.1 wifi
  Nou alles precies gedaan volgens methode 2. Whatsapp terug gezet via de back-up. Toen met App Guard rechten aangepast zodat whatsapp niet kan zien dat het een tablet is. Nogmaals alleen de data terug gezet van whatsapp en vervolgens whatsapp gestart. Melding: verificatie mislukt. Opnieuw proberen. Druk op optie bel mij voor verificatie. Volgende melding: Het lijkt er op dat u een ander toestel hebt. Download de nieuwste versie via Google Play.

  Wie op wie kan mij nu nog helpen het lijkt er op dat whatsapp alles nu flink heeft dicht getimmerd. Ik baal nu een beetje zeg maar.

  • Heb je eerst de oude versie van Whatsapp in zijn geheel verwijderd van je tablet? Dat is namelijk erg belangrijk. Dit kan door de app eerst via de instellingen te verwijderen. Ga daarna nog eens met een bestandsbeheer app door al je folders heen. Het kan zijn dat daar nog ergens een map van Whatsapp staat. Verwijder deze ook helemaal.

   Gooi ook al je cache voor de zekerheid weg van je tablet (opstarten met complete schone cache).

   Download en installeer dan pas de Whatsapp .apk van de Whatsapp pagina zoals hierboven is aangegeven. Dit is gegarandeerd de laatste versie van de app. Volg daarna de stappen met behulp van het invullen van een ander (mobiel of vast) telefoonnummer.

   Bij mij was het even proberen maar op een gegeven moment werkte het goed!

 19. Gewoon downloaden via whatsapp.apk.(website whatsapp). Bij instellingen beveiliging even aanpassen (onbekende sites toegang verlenen) en installeren maar. Vorige week nog probleemloos toegepast. Dus niet via GooglePlay!

 20. Helaas, op de tablet van mijn kind heb ik wel whatsapp kunnen installeren, zelf heb ik een samsung galaxy tab 7.0 en daarop kan ik wel whatsapp installeren maar als er eenmaal op staat kom je niet verder, bij het scherm welkom bij whatsapp moet je akkoord en doorgaan drukken en als je daarop drukt krijg je deze melding ; NB: Tablets worden momenteel niet ondersteund.

  Dus het gaat nog steeds niet bij mijn dochter net weer geinstaleerd na fabrieksinstellingen resetten dus ligt aan samsung?

 21. ik heb net een tablet gekocht en ik heb al whatsapp op mijn telefoon en ik wil wel whatsapp op mijn tablet dus moet ik dan whatsapp op mijn telefoon verwijjderen en dan installeren op mijn tablet

 22. Nee hoor. Je kunt whatsapp op je tablet installeren zonder dit te verwijderen van je telefoon. Je moet echter wel een ander telefoonnummer gebruiken dan van de telefoon waar whatsapp al op is geinstalleerd.

  • Whatsapp op je smart phone en daarnaast met een prepaid simkaart op tablet
   dat zijn 2 nummers neem aan dat je dan een whatsapp binnen krijgt op 1 nummer
   dus op je smartphone of je tablet.
   dat klopt toch zeker he

 23. Hallo, ik heb het proberen te installeren op mijn tablet (Samsung Galaxy Tab 7.0), maar ik hoef geen telefoonnummer aan te geven. Huh? Hoe doe ik dat? Groetjes.

 24. Ik heb een samsung galaxy s wifi 4.2 ik zou heel graag whatsapp willen maar kan het niet downloaden ook niet via playstore wie kan mij aub helpen???

 25. Ik heb een Xiron tablet van android. Ik heb altijd whatsapp gehad. Nu heb ik pas een nieuwe versie erop gezet. Als ik whatsapp opent stopt hij gelijk. Dan zegt het apparaat. Deze toepassing is gestopt, probeer opnieuw. Je begrijpt het al. lukt dus niet. Kan iemand mij helpen?

  • Ik heb hetzelfde probleem. Berichten ontvangen werkt maar als ik iets wil versturen krijg ik de melding:”whatsapp is gestopt” wie kan me helpen?

 26. HiddeStegink op

  ik heb een macbook pro met daarop bluestack voor mn whatsapp… whatsapp deed het goed op mijn mobiele nummer maar helaas kan er dus maar 1 apparaat per nummer… dus heb ik daar mn iphone voor. ik hoorde via mijn schoonzus dat haar broertje het via hun huisnummer had gedaan, als ik dit probeer krijg ik te zien dat het alleen maar met mobiele nummers kan… iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

 27. Bedankt namens mijn buurman met zijn nieuwe Galaxy tab 10.1. Hij was de hele avond al bezig om WhatsApp te installeren maar lukte hem niet, ik keek op Google en kwam hier uit en het werkt. Goede uitleg.

 28. Hoihoi,

  mijn vader heeft whatsapp geinstalleerd via deze weg op mijn google nexus 7 tablet. Alleen is de whatsapp sinds 1 dag nu verlopen en doet hij het niet meer..moet de installatie nu opnieuw? Of is er een andere oplossing?

  Help!
  Groetjes,
  Anne

 29. Hallo, ik heb succesvol whatsapp kunnen instaleren alleen wanneer ik klik op 1 van mijn vrienden om ermee te praten dus sluit de hele app zich vanzelf en krijg ik deze melding “whatsapp is gestopt”. Ik heb een cherry mobility 1023q tablet. Is mijn tablet niet geschikt voor whatsapp? Hopelijkkunt u mij veder helpen. Alvast bedankt.

 30. Vandaag eindelijk whatsapp op mijn galaxytab2. Op mijn telefoon kon het niet is een samsung marvel.
  Heb dus wel gewoon dat telefoonnr gebruikt, kan dit gewoon vraag ik mij nou af.
  Ook lees ik rare dingen over vodafone ook mijn provider deze zouden whatsapp afschrijven als sms?
  Kan iemand mij meer vertellen.

 31. Hallo, ik probeer Whatsapp volgens de stappen te installeren. Maar bij methode 1 de eerste stap loop ik al vast. Er staat dat ik naar de website moet gaan en dan de nieuwste versie moet installeren, maar als ik dat wil doen zegt de tablet (samsung galaxy) dat dit apparaat niet compatibel is voor de applicatie.. Weet iemand wat hier dan het probleem is en waarom hij het niet doet en wat dan wel de bedoeling is??? Ik hoop heel erg dat iemand mij hiermee kan helpen..!! Groetjess

 32. Whatsapp probleemloos geinstalleerd op een Samsung Galagy Tab 3.
  .apk geïnstalleerd
  nummer ingevoerd van “ouderwetse” mobiel
  SMS afgewacht waarmee activatie niet lukte.
  Daarna de optie telefonische activatie gebruikt en doorgegeven code ingevoerd.
  Root niet nodig

 33. ik gebruik what’s app op mijn tablet. Na gebruik haalde ik mijn simkaart eruit. Vandaag deed ik mijn simkaart er weer in, en ineens stond er een mij onbekend contact in de lijst. Hoe kan dit?

 34. Om tijdverspilling te voorkomen: WhatsApp werkt alleen op tablets die een IMEI nummer hebben. Dit is het geval bij goedkope chinese tablets, daarom is installatie daarop vaak succesvol. Gaat helaas NIET bij de Samsung Galaxy (wifi) tablets.

 35. ik had dus precies hetzelfde ik kon het niet downloaden en toen kwam ik dit video op youtube tegen
  en heb het binnen No time geinstaleert op me Tablet Yarvik 🙂 en er staat dat het op alle Android Tablets kan worden geinstaleerd. veel succes!

 36. Heb al jaar whatsapp op galaxy tab 3 draaien, via moboginie pakte die gelijk de juiste apk, voorheen lukte het ook met de gewone APK file in je downloads zetten en ook whatsapp wifi. APK, Dit werkt ook op andere tablets met android 4.1 of hoger 😉

 37. roodwinkel op

  Als je de applicatie geïnstalleerd hebt met de 3g methode. Kun je hem dan ook later draaien met alleen wifi? Want ik denk niet dat het met mijn onervarenheid verstandig is om hem te gaan rooten. En ik ben niet van plan om ermee te gaan internetten via mijn mobiele abonnement. Dit leek mij wel een mooi om weggetje om het toch draaiende te krijgen.

 38. Ik wil dus graag via huistelefoon whatysapp installeren maar weet niet hoe ik mijn nummer in moet voeren met +31 als landcode bijv. +31 0594 - 123456

 39. Tablets met 4g van tmobile kunnen nooit geactiveerd worden voor whatsapp.Dit omdat er nieuwe nummers met alleen data worden uitgegeven: 097 nummers… Deze zijn in totaal 12 cijfers lang

 40. Ik had een Samsung Tablet Tab2 (GT-P1000) met daarop whatsapp. Dat gaat goed.
  Nu heb ik een nieuwe Samsung Tab4(8.0) met KPN 4G, waarop ik whatsapp weer wil gaan gebruiken. Ik krijg de melding dat de dit niet kan bij installeren vanuit PlayStore. In de nieuwe Tab zit de SIMkaart van de oude Tab, waarmee ik dus al geregistreerd ben bij Whatsapp, met een ‘Whatsapp tegoed’ geldig tot 12sept2015. Ik kan evt de installatie doen zoals beschreven. Hoe krijg ik nu Whatsapp werkend op mijn nieuwe Tab met m’n oude registratie.? (Ik heb de oude Tab nog, maar zonder SIMkaart).

 41. Het is mij gelukt om op mijn Android tablet ;Samsung SM-T580 Whatapp
  te zetten, let wel!!!
  Met een prepaid telefoonnummer, van 10 euro.(niet je vaste 06 nummer gebruiken,van je vaste mobiel, (Je kan namelijk je met een 06 nummer maar 1x!! aanmelden met Whatsapp)gaat niet in de fout zoals ik eerder probeerde te doen met het zelfde/vaste 06 nummer.
  Maar waar ik achter gekomen bent,mijn reserve mob.tel waar de prepaid 06 nummer in zit, kan gewoon uitstaan om toch te Whatsappen op mijn tablet, dus ook daar heb ik weer wat van geleerd.
  Mijn dank voor de tips, die op diverse sites staan.
  Jan van Brouwershaven.

Reageer