Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief
24 december 2012
Bron: NY times

‘Verkopen Windows 8 vallen tegen’

Microsoft is teleurgesteld in de verkoopcijfers van Windows 8. Het aantal verkochte Windows PC’s blijft zelfs achter bij dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de New York Times vandaag. Als bron wordt Emmanuel Fromont opgevoerd. Hij is het hoofd van de Amerikaanse tak van Acer. Volgens hem hoopte Microsoft op een stijging voor de feestdagen, maar ook deze stijging bleef uit.

Alle marketingactiviteiten ten spijt lijkt Windows 8 niet de revolutie te brengen die gehoopt was. Dit wordt bevestigd door onderzoeksbureau NPD.


De Acer topman noemt de nieuwe vormgeving van Windows 8 als voornaamste reden voor de tegenvallende resultaten.

Na de lancering van Windows 8, op 26 oktober van dit jaar, ontving het besturingssysteem veel kritiek op de nieuwe gebruikersinterface. Microsoft koos ervoor het traditionele startmenu uit Windows te verwijderen en te vervangen door een voor tablets geoptimaliseerd startscherm. Volgens critici is de overgang voor consumenten te groot en zal het leren werken met Windows 8 voor veel consumenten (te)veel moeite kosten.

Acer Iconia Tab W510 (2)

Acer Iconia Tab W510

vanaf € 498.93
 • Schermdiagonaal 10.1 inch
 • Besturingssysteem Windows 8
 • Schermresolutie 1366 x 768
 • Afmetingen 259 xs 187 x 9.9 mm
 • Processor Intel Atom Z2760
 • Gewicht 1260
 • Opslagruimte 32 GB / 64 GB /
 • Introductiedatum december 2012
Alle specificaties >

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de vo... Lees meer

22 reacties

 1. Leren omgaan met Windows 8 op een traditionele computer is helemaal niet lastig. Ik gebruik W8 nu enige maanden op mijn computer en ben helemaal gewend. Sterker nog, ik was binnen 1 week al helemaal gewend en ik gebruik geen enkele vorm van ‘touch’ invoersysteem. Gewoon keyboard en traditionele muis en het gaat super. Ook heb ik niet via een add-on het traditionele Startmenu geïnstalleerd.
  Systeem start snel op en als je de juiste ‘tegels’ of ‘shortcuts’ op de goede plaatsen neerzet dan werkt het voor mij erg snel.
  Als ik zo tevreden blijf, dan zal ik in de naaste toekomst ook mijn TF101 met Android vervangen door een tablet met W8. Ben je meteen ook af van het gezeur of een Android update nu wel of niet wordt ‘gegeven’ door de fabrikant. Dat kun je dan gewoon zelf doen.
  Misschien is Microsoft nu teleurgesteld en misschien zal het even duren, maar ik voorspel dat het goed zal komen met W8 MITS de systemen (met name de tablets) concurrerend goedkoper gaan worden.

  • volledig mee eens, ik wil het oude start menu niet meer.

   het probleem hier (belgië) is dat ik nog maar in 1 winkel 1 tablet met w8 heb zien staan en de laptops verkopen goed volgens een lokale verkoper.

   • Lol, heb jij ooit een verkoper wel eens horen vermelden dat het slecht met een product gaat? Echte verkopers zullen dit nooit melden omdat dit de potentiele klant kan afschrikken.

    Geloof mij maar, de verkoopcijfers van Windows 8 producten zijn erg laag en voldoen zeker niet aan de verwachtingen van Microsoft. Dat een lokaal verkopertje zonder enige argumenten anders beweerd zegt natuurlijk helemaal niets.

    • Welke argumenten heb jij, Jeroen? Volgens jouw bewering is óf Microsoft geen echte verkoper óf het feit dat Microsoft teleurgesteld is, is een kletsverhaal.
     Welke ervaring heb jij zelf met W8?

     • Ik ben inkoper bij een redelijk grote distibuteur, heb contact met aan de ene kant Microsoft en aan de andere kant kan ik zien wat “er” verkocht wordt.

      Ik heb zelf ervaringen met W8 op zowel tablets, een telefoon (HTX 8X) en natuurlijk de desktop versie.

      Voor tablets en telefoons zie ik zeker toepassingen voor de Metro interface, voor een desktopoplossing is het naar mijn mening een aantal stappen te ver.

      Wij als distributeur zien heel veel weerstand tegen W8, van uit de tussenhandel, verkopers maar ook door eindgebruikers. Iets wat duidelijk wordt in de verkoopcijfers. precies wat het bovenstaande artikel ook aangeeft.

      +4
  • Niemand is in de positie of het wel niet lastig is om aan de nieuwe interface te wennen, dit zal uiteindelijk worden bepaald door de consument als geheel. Ik persoonlijk ben zeer tevreden over alle in mijn ogen terecht negatieve kritiek op windows 8. Ik trek niet in twijfel dat jij zeer goed kan wennen aan de nieuwe interface van windows, en dat is misschien maar goed ook als microsoft de arrogantie heeft om zo door blijft gaan, tot op de dag van vandaag zegt de consument tegen microsoft dat ze grote bezwaren hebben tegen de nieuwe interface van het besturingssysteem. Ik persoonlijk bekijk de interface vanuit het perspectief van een softwareontwikkelaar, dat is namelijk mijn dagelijkse beroep. Ik vind dat microsoft zeer slecht werk heeft geleverd met de nieuwe interface. Ik heb dan ook een vraag aan iedereen die zegt te kunnen wennen aan het nieuwe besturings systeem. Vind je echt dat microsoft de best mogelijk interface heeft neergezeten die ze als multinational zouden hebben kunnen neerzetten? In mijn ogen hebben ze een zeer knullige interface neergezet. Windows 8 is zeer zeker niet alleen een cosmetische ingreep. Op termijn zal de desktop verdwijnen, deze is nu alleen beschikbaar als APP. die later gemakkelijk verwijdert kan worden. Uiteraard zal deze in de overgang naar een nieuwere versie (niet gelijk windows 9) per extra betaling beschikbaar zijn, waarna deze als geheel niet meer leverbaar is. Zodat applicaties alleen nog maar via de app. store beschikbaar zullen zijn. Ook zullen applicaties steeds meer als betaalde online services worden aangeboden, en zal je ze niet meer als aparte applicaties kunnen installeren, bijvoorbeeld office 365.
   Deze ontwikkelingslijn is voor mij zeer zorgwekkend en omvat veel meer als tiles op het start scherm. Verder wil ik nog toevoegen dat de twee meest genoemde voordelen van Windows 8 zouden zijn dat het stabieler is, maar ook mijn windows 7 heeft nog nooit een blue screen of death gehad, veel stabieler is voor mij dus niet echt mogelijk. Mijn huidige systeem met ssd en windows 7 en ssd start binnen 10 seconden op vanuit uit situatie (dus niet hibernation), en is meer dan snel genoeg. De zogenaamde snelle start van Windows 8 werkt niet als je gebruik maakt van dual boot en crasht je systeem, maar ook als deze wel zou werken en deze zou mijn systeem echt 1,5 seconden sneller laten opstarten is dit niet is wat ik beschouw als winst.

 2. Ik zie eerlijk gezegd ook geen meerwaarde van de metro interface voor een desktop, maar weerstand heb ik nooit gehad. Maar ja, ik geloof dingen pas als ik het zelf heb gezien en er mee heb gewerkt. Het went erg snel en W8 loopt echt veel soepeler en sneller dan welke Windows voorganger dan ook. Dus de metro interface is ook geen nadeel voor mij.
  De echte winst gaat denk ik zitten in de hopelijk soepele koppelingen met de andere apparaten. Daar heb ik nog geen ervaring mee.
  Als Microsoft een belangrijk marktaandeel wil veroveren dan moet de prijs van de diverse apparaten concurrerend laag en ruim verkrijgbaar zijn. Vreemd dat dit soort algemene principes niet worden toegepast door dit soort grote bedrijven. Goede producten, slechte marketeers, geen belangrijk marktaandeel.
  Wij hebben dit ook bij de ‘aanvallen’ van Android gezien op het Apple imperium. Zelfs nu nog (behalve bij de telefoons) loopt Android achter.
  Kortom, eerst een goed totaalplaatje met gegarandeerd goede service. Dat bewijst zich pas op termijn.

 3. Grotendeels eens met dit artikel.

  Een touch interface is voor een smartphone of tablet zo ongeveer een must.
  Voor een laptop kán het handig zijn maar is het niet noodzakelijk.
  Voor een desktop is het gewoon overbodig.

  Bij de meeste organisaties en bedrijven waar ik zit wordt vaak nu pas gemigreerd van Windows XP naar Windows 7. En dan nog vaak naar een thin client oplossing met gevirtualiseerde applicaties. Beeldschermen zijn dan vaak minimaal 22″ of groter.
  Geen omgeving waar je zit te wachten op een metro interface met drukke tiles op je desktop die je met je vingers wilt bedienen.
  Dat het anders kan is duidelijk, maar er is absoluut GEEN noodzaak om het anders te doen. Het oude startmenu met een desktop waar de gebruiker zelf shortcuts op kan plaatsen werkt prima en meer dan makkelijk genoeg.

  Het lijkt erop dat, zoals vaak, dingen worden veranderd om het veranderen zelf. Om de verkoop een boost te geven zónder dat de uiteindelijke gebruiker er veel mee opschiet.

 4. Ik merk het al. Ook hier zijn mensen elkaar weer aan het nawauwelen. Dat veel bedrijven ‘achterlopen’ is niets nieuws. Die gaan niet zo snel veranderen. Dat is voor hen ook niet noodzakelijk. Komt vanzelf als hun werknemers al een paar versies van de software verder zijn. Vooral bij ‘office’ zorgt dat voor veel verloren arbeidstijd.
  Probeer een nieuwe wereld en ontdek.
  Al die ‘oude’ dingen kunnen ook met W8. Als je tenminste bij het oude wil blijven.
  Maar je kunt ook nieuwe dingen.
  Zie het maar als een extra scherm waar je allerlei eigen shortcuts op kunt zetten, want dat kan echt hoor.
  Voordelen zijn, sneller en stabieler.

  • Bedrijven zijn conservatief om een hele goede reden: Kosten !!

   Een OS, hoe leuk en mooi het er ook uit mag zien, is niets meer dan de basis waarop je uiteindelijk gaat doen wat je moet doen.
   Of je een applicatie opstart via een desktop-icoontje, startmenu of W8 Tile zal de werknemers een worst zijn, als de Applicatie maar werkt!

   Er is eigenlijk helemaal geen ‘Nieuwe Wereld’ te ontdekken!
   Zodra je je mooie, nieuwe W8 systeem heb opgestart ga je vervolgens verder met precies dezelfde werkzaamheden die je misschien de laatste 20 jaar al verricht.
   Dat een liefhebber of hobbyist er anders tegen aan kijkt is prima, maar zeker een zakelijke gebruiker wil gewoon zijn werk doen.

 5. Bedrijven zijn in software vaak erg conservatief omdat investeren in een nieuw besturingssysteem vaak erg veel investering vergt. Eigen ontwikkelde tools en opleiding zorgen er ook nog eens voor dat er niet snel gewisseld gaat worden in het mkb. Het feit dat er in veel kantoren nog met winxp wordt gewerkt bevestigd dat. Microsoft heeft dat voordeel op alle andere besturingssystemen als W8 eenmaal een goed start maakt zullen bedrijven snel win7 eventueel overslaan, maar dan moet de terugwaardse comptabiliteit wel gewaarborgd zijn.

 6. Ik als software ontwikkelaar ben een zeer grote tegenstander van windows 8. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Windows 8 compleet verandert. Windows 8 heeft geen desktop meer, de desktop is niks anders dan een app. en hier ligt het grote probleem. Als je tegels had kunnen plaatsen op je desktop was dat voor mij geen enkel probleem geweest. Het is duidelijk dat microsoft de gehele desktop wil uitbannen, en dit is de eerste stap. Ook onze ‘vriend’ multitasken gaat zo het raam uit. Ik heb ruim een week gewerkt met windows 8 en met allerlei tools kan ik windows 8 ook weer fijn laten werken, tools die nodig zijn omdat microsoft doelbewust mogelijkheden verwijdert en zelfs blokkert om de gebruikers te laten werken op de manier die ze willen. Ik heb Window(s) 8 dan ook zeer bewust verwijdert zodat ik op geen enkele wijze bedraag aan het mogelijke gevoel van microsoft dat de veranderingen ok zijn, want dat zijn ze niet. Ik als trouwe windows gebruiker (ondanks al mijn critiek op microsoft) zal als microsoft doorgaat op de ingeslagen weg GEDWONGEN zijn andere besturings systemen te overwegen.
  Mensen die Windows 8 gebruiken moeten bewust zijn dat hun gebruik van het nieuwe besturingssysteem zal bijdragen aan het op termijn verdwijnen van de desktop APP.

  • Ik wil niets afdoen aan jouw autoriteit, Alterego, maar de gebruiker is degene waar het om gaat. Als gebruiker ben ik meer dan tevreden. Na alle negatieve verhalen zelfs aangenaam verrast. Met mijn 60 jaar ben ik niet bang voor nieuwe dingen.
   Het verbaast mij dat andere, naar ik vermoed veeeel jongere mensen zo tegen vernieuwing zijn, zelfs als het een verbetering is voor de gebruiker. Dat heb ik overigens vaker gezien bij software ontwikkelaars. Uiteindelijk is er een programma gemaakt waar het bedrijf/gebruiker niets mee kon.
   Dit is een programma waar ik zeer goed mee kan leven.

   • Prima toch dat jij er prima mee kan leven? Maar omdat jij er als 60-jarige er prima mee overweg kan wil niet zeggen dat dit direct de definitie is dat een product ook beter is dan haar voorgangers. Sterker, je zou het ook andersom kunnen redeneren. W8 is een achteruitgang om dat gevorderde gebruikers bepaalde functionaliteit missen die in eerdere versies wel direct aanwezig was.

    Het is alleen een feit dat de nieuwe functies het OS echt multitasken bemoeilijkt. Het OS is daarom ook veel meer geschikt voor apparaten met een touchscreen zoals een tablet.

    Wanneer je W8 installeert op een laptop/desktop achtige ga je er qua pure functionaliteit op achter uit.

    Het heeft niets met het “tegen” vernieuwing zijn, het heeft er mee te maken dat men (velen) problemen heeft met de inperking van functionaliteit, iets wat overigens een bewustje is geweest van MS.

    Uit de markt is niet voor niets vrij veel weerstand tegen W8, het heeft een veel moeilijkere acceptatiegraad dan haar voorgangers. Iets wat de kale verkoopcijfers wel duidelijk maken.

   • Ik ben blij dat u goed kunt werken met Windows 8. Ook ik kan met veel extra tools van Windows 8 een goed werkend besturingssysteem maken. Mijn kritiek op microsoft is altijd geweest dat ze in elke versie van windows de dingen op een totaal andere plaats neerzetten, en wijzigen alleen voor het doel van wijzigen. De gemiddelde gebruiker zit hier doorgaans niet op te wachten. Ik ben al tien jaar bezig met de (door)ontwikkeling van een zeer groot software pakket. Recent heb ik de totale gebruikers interface compleet verandert, en de meeste mensen vinden de nieuwe werkwijze fijner. Mensen die de oude interface fijner vinden hoeven totaal niks te doen om zo te blijven werken als ze gewend waren. Mensen die de nieuwe interface fijner vinden kunnen hun omgeving op een betere en prettigere manier indelen, er hoeft geen enkele extra optie ingeschakeld te worden. Wie ben ik om te beoordelen wat voor iemand fijner werkt. Zou microsoft met miljoenen gebruikers niet dezelfde insteek moeten hebben.

 7. Beste Gerard,

  Een aantal van je argumenten moet ik ten stelligste tegenspreken.
  1. Quote “maar de gebruiker is degene waar het om gaat”
  Nee, het gaat niet om de gebruiker, het gaat om het feit dat microsoft marktaandeel wil krijgen in de tablet markt, dit heeft niks te maken met de gebruiker.
  2. Dat microsoft teleurgesteld is over de achterblijvende verkopen is een feit, dit is te vinden op legio sites op internet. Microsoft geeft de hardware ontwikkelaars de schuld van de achterblijvende verkopen. Dus zelfs microsoft geeft toe dat de verkopen achterblijven.
  3. Je kan niet zeggen of het moeilijk of makkelijk is om aan de nieuwe interface, dit is subjectief niet objectief.
  4. Quote “De echte winst gaat denk ik zitten in de hopelijk soepele koppelingen met de andere apparaten”
  De koppeling met andere apparaten zal niet beter gaan, je zal bijvoorbeeld je android tablet niet makkelijker kunnen koppelen aan windows 8 dan aan
  windows 7. Tegenovergesteld denk ik dat microsoft er binnen de wetten alles aan doet om deze koppeling zo moeilijk mogelijk te maken. Verder mag ik hopen dat een microsoft tablet goed koppelbaar is met Windows 8.
  5. Quote “Al die ‘oude’ dingen kunnen ook met W8″
  Niet waar, zo kan je bijvoorbeeld het start menu niet meer inschakelen, en aero glass niet meer inschakelen, previous versions is nergens meer te bekennen, en in mijn ogen is het nieuwe microsoft alternatief vele malen slechter.
  6. Quote “Zie het maar als een extra scherm waar je allerlei eigen shortcuts op kunt zetten, want dat kan echt hoor.”
  Je klinkt hier bijna verbaasd/verwondert, ik mag hopen dat je hier zelf een snelkoppeling op kan zetten, een folder waarin je makkelijk dingen kan groeperen is bijvoorbeeld al onmogelijk. Je moet met veel applicaties te icoontjes maar eens van links naar rechts proberen te ordenen binnen een groep, dit is bijna onmogelijk. Geloof je dit niet zet dan meer eens 20 snelkoppelingen binnen dezelfde groep en probeer deze op willekeurige manier van links naar rechts te ordenen.
  7. Quote “Voordelen zijn, sneller en stabieler.”
  Ik geef hier alleen mijn allergrootste bezwaar weer, anders wordt de lijst te lang: “De voorbereiding van het op termijn verdwijnen van de desktop als geheel”. In tijd zal je als gebruiker alleen nog maar tegels op je startscherm kunnen neerzetten, desktop is dan geheel verdwenen.
  8. Quote “Het verbaast mij dat andere, naar ik vermoed veeeel jongere mensen zo tegen vernieuwing zijn, zelfs als het een verbetering is voor de gebruiker.”
  Ik ben niet tegen vernieuwing, Windows 8 is niet beter voor de gebruiker. Het klikken met de muis is dramatisch toegenomen, objectief feit. Ik werk zelf ongeveer 12 uur per dag met een computer en weet wat dat betekent. Ik ben een aantal jaar geleden last gehad van RSI (repetative strain injury) wat veroorzaakt wordt door het vele kilkken. Windows 8 zal dit verergeren, en nieuwe vormen introduceren, zoals het nu nog onbekende maar door mij reeds voorziene fenomeen, swipe arm.
  Bij het ontwikkelen van een gebruikersinterface ben je in alle facetten hiervan verantwoordelijk voor de gebruiker.

  • Jongens, De discussie begint nu echt leuk te worden. Ik gebruike overigens naast W8 ook W7 (op een andere computer) en Linux (weer een andere computer) en op de tablet en telefoon Android.
   Al die zaken kan ik in ieder geval voor mijzelf goed aan elkaar koppelen. Ik hoop dat het straks met apparaten van dezelfde software fabrikant makkelijker zal gaan. Ik ga daarbij niet over 1 nacht ijs. Ik wacht meestal rustig af, maar zoals eerder gezegd wil ik zelf ook ervaren hoe het is. En, nogmaals W8 is niet zo slecht als men wil beweren.
   Dat het een begin is van erger weet ik nog niet.
   De gebruiker is koning, daar blijf ik bij. Apple, die aan mij geen cent zal verdienen, groeit al jaren met het eigen ECO-systeem. Als Microsoft dezelfde weg op gaat zal ook die firma aan mij niets meer verdienen. Ik wacht nog af. Tot nu toe ben ik nog zeer tevreden. De software wordt steeds goedkoper.
   Kortom, hold your horses, als niemand meer software van Microsoft koopt gaat de firma failliet. Mijn voorspelling is dat dat niet gaat gebeuren. Misschien ook wel omdat Microsoft iets gaat doen met terechte kritieken.

 8. Oef, deze discussie is inmiddels aardig aan het exploderen merk ik.

  Ik kan me grotendeels vinden in de opmerkingen van AlterEgo.
  Ben weliswaar geen software ontwikkelaar maar als IT-er wel steeds betrokken bij migratieprojecten bij bedrijven, banken en gemeentes.
  Dáár is een PC of thin client gewoon een apparaat binnen een veel groter geheel (netwerk) dat werknemers gebruiken en nodig hebben om hun werk te doen. Een Simpel !!
  Een NIEUW OS invoeren in een dergelijke omgeving kost zowel veel geld als veel tijd.
  Het NUT van een een dergelijk stap is alleen te vinden als
  1) de uiteindelijke kosten per werkplek op termijn lager uitvallen
  2) de gebruikers hun werk sneller, gemakkelijker en beter kunnen doen

  Bij mijn persoonlijke acceptatie gaat het daarbij vooral om stap 2. Als ik dus voor het uitvoeren van dezelfde taak nu plotseling 10 handelingen (b.v. mouseclicks) moet verrichten in plaats van 7 ben ik er per saldo alleen op ACHTERUIT gegaan.
  Dát zou (moeten) bepalen of vernieuwing ook een verbetering is !! (Naast stabiliteit, beheersbaarheid en veiligheid).

  Als BMW morgen een nieuwe auto uitbrengt waarbij je het gaspedaal met je linkervoet bedient en de rem met je rechter zal niemand die kopen. Je hebt dan WEL een (zgn). vernieuwend product, echter ZONDER dat je er als gebruiker veel wijzer van wordt.

  Nogmaals, een prive gebruiker heeft uiteraard veel meer vrijheid om gewoon te kopen en te gebruiken wat hem of haar het beste bevalt. Moet je ook vooral doen.
  Maar, nogmals, in professionele organisaties is een Windows OS ALLEEN MAAR DE BASIS waarop je je applicaties draait waar het ECHT om gaat.
  Ik bedoel maar, er is NIEMAND die weet op welke OS-versie zijn (nieuwe) auto werkt. Omdat het een automobilist niets kan schelen welk OS zijn auto onderhuids gebruikt, als het ding maar rijdt.
  Idem voor b.v. een geldautomaat, 99% van de mensen weet niet dat daarop (bij veel banken) nog steeds gewoon Windows XP draait.

 9. Met respect is alles bespreek/discussieerbaar, zeker zoiets doms als een os. Voor mij betekent het gewoon dat ik bij Windows 7 blijft, dat is mijn persoonlijke protest, en dat mag. Als MS slechts met een deel van de kritieken iets doet zijn we er als gebruiker lekker mee opgeschoten. In het ergste geval migreert de hele wereld gewoon naar een ander os, misschien is dit toch gemakkelijker dan MS laten luisteren naar terechte kritiek. Ben er zeker van dat wij als consument deze terreur gaan overleven. De opensource alternatieven worden steeds beter en daar hoort linux zeker bij. Met tijd zal ook daar de gui wel een boost krijgen. Prettige feestdagen en voor het nieuwe jaar weinig BSOD’s toegewenst.

 10. W8 is leuk op mijn persoonlijke Lenovo Twist omdat die een touch-scherm heeft. Op gewone PC’s lijkt me hét grote voordeel volledig verloren te gaan: de touchfunctie.

  Op het werk zijn we net overgestapt van XP naar W7. We gaan daar geen touch schermen installeren en ook niet in de korte toekomst upgraden naar W8. Waarom zouden we dat doen ? Het gaat daar vooral over toepassingen. Met een shortcut op de desktop kan je ze ook oproepen. W8 voelt heel erg hybride aan - een mix van de oude desktop en de nieuwe Metro - en dat gaat voor de meeste collega’s heel erg verwarrend aanvoelen. Als IT-er krijg ik niet uitgelegd waarom W8 een verbetering zou zijn.

  Ik heb het gevoel dat wij alle systemen moeten upgraden omdat MS wil concurreren in een domein waar ze de boot weeral gemist hebben: op telefoons en tablets. En gaan we daarvoor alle ontwikkelaars hun interface laten herprogrammeren ? En dan kunnen we zeggen aan al diegenen die niet wilden upgraden: je moet nu overgaan naar een nieuwe Windows want de nieuwe versie werkt niet meer op W7. De zoveelste cyclus van veranderen om voor commerciele reden.

  Akkoord voor tablets en hybrieden, maar blijf van de gewone PC af, pleaaaase !

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.