Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
9 juli 2012
Bron: The Verge

Microsoft: “Windows 8-producten liggen in oktober in de winkels”. UPDATE: Surface tablets ook!

Windows 8 logo

Microsoft ligt op schema met de ontwikkeling van Windows 8. Dat was de belangrijkste boodschap van Tami Reller, Vice-President van Microsoft en Chief Financial Officer voor de Windows-divisie. In de eerste van augustus zal de definitieve versie van Windows 8 beschikbaar komen voor de hardware partners van Microsoft, waarop zij haar Windows 8-producten kunnen gaan finetunen, produceren en starten met distribueren. Eind oktober moet de daadwerkelijke lancering verkoop gaan starten van Windows 8-producten.

Deze planning komt overeen met de planning die eerder werd uitgegeven. Ook heeft Microsoft altijd aangegeven dat Windows RT, de mobiele versie van Windows 8 voor het gebruik op apparaten met ARM-processoren. Wellicht kunnen we in oktober ook de eerste Windows RT-producten verwachten.


UPDATE 09-07 - Ons bereiken betrouwbare berichten dat ook de Windows Surface tablets in oktober zal verschijnen. Ons is niet gemeld of ook direct Nederland aan de beurt is bij de lancering van de Surface tablet-pc’s.

Microsoft zet vol in op Windows 8. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een gering bedrag over te stappen van een oude Windows-versie, zoals Windows 7, Vista en XP, naar Windows 8.

Daarnaast gaat Microsoft haar eigen tablets verkopen, die het zelf heeft ontwikkeld. De Microsoft Surface voor Windows 8 en de Microsoft Surface voor Windows RT zijn unieke tablet-pc’s.. De Microsoft Surface tablets moeten de start van de Windows 8 tablet-verkoop een boost gaan geven.

Deze Windows 8-tablets zijn al aangekondigd:

Acer Iconia Tab W510
Acer Iconis Tab W700
ASUS Tablet 600
ASUS Tablet 810
Microsoft Surface (Windows 8)
Microsoft Surface (Windows RT)

Maar ook Lenovo, HP en Toshiba gaan Windows 8-tablets ontwikkelen.

Wil je meer weten over Windows 8 en Windows RT in combinatie met tablet-pc’s? Houdt TabletGuide.nl de komende maanden in de gaten, bijvoorbeeld via Twitter en Facebook of schrijf je in voor de wekelijkse of dagelijkse e-mail nieuwsbrief. We zullen de komst van dit nieuwe besturingssyteem blijven volgen.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als ... Lees meer

Een reactie

  1. Ik hoop ook in Nederland! Komt er dan een nieuw bericht als dat bekend is?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.