AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
24 februari 2012
Bron: Engadget

ASUS Transformer ICS update: Nederlandse uitrol begonnen

ASUS heeft zojuist op haar Facebook pagina in Taiwan duidelijk gemaakt dat de Ice Cream Sandwich update voor de ASUS Transformer (TF101) klaar staat voor gebruikers in sommige landen in Azië. Helaas is de Facebook post inmiddels weer verdwenen, maar gelukkig heeft ASUS Nederland ons zojuist de update bevestigd. De eerste Transformer bezitters melden een succesvolle installatie van Android 4 op hun Transformer tablet via een OTA update. Na een speurtocht op internet lijkt het dat mensen in Taiwan en Singapore al een update hebben ontvangen. In Nederland zullen we even moeten wachten.

UPDATE 24-02-2012 20:01 - Inmiddels is de Android 4 software update ook in Nederland beschikbaar. Het kan enkele uren of een dag duren voordat iedereen de update succesvol heeft kunnen installeren, krijgen we door van een winkelmedewerker.


Het is al wel duidelijk dat we in Nederland even zullen moeten wachten op de komst van Ice Cream Sandwich op de originele Transformer tablet. Zo zegt ASUS Benelux op haar Facebook pagina:

Nu de temperatuur dubbele cijfers aan gaat nemen, is een Ice Cream Sandwich wel lekker, nietwaar? We zijn blij om jullie te melden dat de update naar Android 4.0 voor de TF101 vandaag is gestart in Taiwan en de komende dagen verder zal worden uitgerold.

Nadat de software update tot twee keer toe was uitgesteld werden bezitters van de ASUS Eee Pad Transformer ongeduldig. Zo werd onder een Facebook bericht over de aankondiging van de Bootloader Unlock Tool voor de Transformer Prime vrijwel alleen maar gediscussieerd over het uitstel van de Android 4 update voor de originele Transformer.

UPDATE 24-02-2012 20:01 - Inmiddels is de Android 4 software update ook in Nederland beschikbaar. Het kan enkele uren of een dag duren voordat iedereen de update succesvol heeft kunnen installeren, krijgen we door van een winkelmedewerker. In de reacties kun je laten weten wat je van de software update vind. Komende dagen gaan we zelf Android 4 gebruiken op onze Transformer. Een uitgebreide review video zal binnenkort verschijnen op deze website.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Prijzen ASUS Eee Pad Transformer

Yorcom.nl
   Prijs:     € 299.95
   Prijs:     € 335.50
Yorcom.nl
   Prijs:     € 339.95
Pixmania.com
   Prijs:     € 363.99
Dynabyte
   Prijs:     € 367.95

59 reacties

 1. Uitrol is in nederland inmiddels bezig. Updaten maar…

 2. Zojuist begonnen met een update. Dat moet ICS wel zijn. More to come.

 3. Inderdaad ICS 4.0.3!! Kortom, weer een bewijs dat ik met ASUS een goede keus heb gemaakt. Nu even geen tijd om uitgebreid te kijken, maar ga later even kijken wat er nu zoal beter is geworden. Ik hoop in ieder geval iets sneller.

 4. ICS wat nader bekeken en de tablet lijkt wat sneller te reageren op commando’s. Het laden van websites lijkt ook wat sneller te gaan. Geen opzienbarende verbeteringen waargenomen.
  Overigens had ik dat ook niet echt verwacht. ICS is meer het ‘gelijktrekken’ van de phone en tabletversie. Nu de phone nog.

 5. Update ook binnen. Vind het allemaal wel iets gelikter uitzien en wat snappier aanvoelen.

  Gezien de snelheid van uitrollen door Asus blijkt dat ik de juiste keuze qua Tablet gemaakt heb

 6. Lijkt erop dat we problemen hebben na de update van gisteren.
  Hij wil regelmatig niet meer opstarten.
  Naar mijn idee was het laden van www wel sneller geworden.
  Het is ook niet te zien waarom hij blijft hangen.

 7. vandaag geupdata naar ics, ziet er netjes uit en werkt prima

 8. Gisteren update gedaan naar ics op asus eeepad. Lijkt goed en werkt prima!

 9. Na update lijkt hij i.d.d. sneller maar valt soms spontaan uit ook onder het opladen!

 10. Ook ik heb grote problemen sinds de update naar 4.0, de Transformer is spontaan uitgegaan en wil niet meer starten, wat ik ook probeer! Heb hem sinds september, is inmiddels 3x!!! bij Asus teruggeweest door problemen met opladen,sdcard aansluiting en vervolgens het scherm. De service van Asus is beroerd, ik heb veel te lang moeten wachten op de reparaties, geen enkele vorm van uitleg of excuses voor het ongemak gekregen en pas na het laatste probleem kreeg ik (na wederom te lang wachten) een nieuwe. Nu na de update lijkt de tablet weer overleden en ben ik klaar met Asus, wat een kl#$% bedrijf!!
  Voor wie een aankoop overweegt, de combi met het toetsenbord is super, maar het weegt niet op tegen de ellende en het compleet ontbreken van enige vorm van service, voor mij nooit meer deze Aso’s!

  • Peter,

   Wij hebben hem wel weer aan de praat gekregen.
   Hiervoor de aan/uit knop heeeeel lang ingedrukt.
   Hierna starte hij wel weer op.

   Vandaag lijkt hij het zonder problemen te blijven doen.
   Ook het continu opstarten, wat waarschijnlijk de eerste keer heeft gezorgd dat hij leeg was, niet meer gezien.
   Ben niet voor of tegen Asus. Bij een zeer dure laptop van Asus 2 maal problemen gehad. Bij 2de keer buiten de garantietijd hebben ze er een nieuw moederbord ingezet. Op bon stond tegen betaling maar nooit een rekening gekregen. Dus wat dat betreft geen probleem met Asus.

  • Peter,

   Ik begrijp jouw frustratie. Wat jou is overkomen mag natuurlijk niet gebeuren, maar enige nuance mag wel worden aangebracht. Er zijn talloze mensen die probleemloos werken met dit apparaat. Ik heb deze al een jaar langer dan jij en slechts 1x het probleem gehad dat hij niet meer opstartte. Dat blijkt te liggen aan het gelijktijdig indrukken van de volume-up en de aan/uit switch. De remedie is inderdaad zoals Ing zegt, de aan/uit switch lang indrukken.
   Daarna nooit meer problemen gehad met dit tablet, ook niet na deze update.

 11. De eerste dag van update liep alles priema als een tierelier. Maar Ik heb sinds enige tijd (paar dagen) na upgrade geregeld spontane reboots, vastlopers en blijven hangen na slaapstand. Ook volume is een heel stuk zachter. En google+ crashd ook steets. Ik heb in tussentijd niets nieuws ge-instaleerd. Heel Ergerlijk allemaal! Ik hoop dat Asus hier gauw wat aan gaat doen.

 12. Update naar ics daarna fabrieksinstellingen terug gezet.
  Alles heeft kinderziektes denk ik. mijn transformer slaat soms als ie in slaapstand staat af en start dan spontaan weer op. Ik heb 5 emailaccounts die kan ik apart bekijken zonder problemen, als ik echter kies voor gecombineerde weergave van de 5 accounts dan krijg ik de melding dat email is gestopt. Ook had ik een vastloper van de camera als ik een panoramafoto wilde maken maar dit is opgelost door de ontgrendeling van de tablet in te stellen op “vegen” in plaats van “patroon”
  Resetten d.m.v. de aan/uit knop lang in te drukken helpt niet. Hoe kom ik er nu achter of er door asus aan een oplossing wordt gewerkt ?

  • Beste G-J,
   Ik zou dit soort problemen melden via de site van ASUS. Ik heb dat in het verleden ook gedaan. Daar komt wel degelijk een antwoord op.
   Evt. technische problemen kunnen dan worden opgelost of als er een aantal van dit soort meldingen komen, kan het ASUS helpen om te werken aan de problemen.

 13. reageren naar asus is in het engels zie ik, lekker handig zeg. daar begin ik niet aan hoor.

 14. Heb nu tot vandaag geen upgrade ontvangen voor mijn eee pad transformer 3g. Ook manueel via instellingen - about tablet - upgrade is er geen upgrade…

 15. ook bij mij tot op heden nog geen update…

 16. Ook hier dikke problemen na de update.. valt vaak uit of start opnieuw op.. weet asus hie van?

 17. We hebben contact gehad met ASUS en dit was hun reactie:

  Deze reacties [zoals we ontvingen naar aanleiding van dit artikel, red.] hebben wij ook mee gekregen maar bij de meeste gebruikers doet zich dit probleem na een aantal dagen niet meer voor. Mocht dit probleem blijven bestaan dan kan de klant contact opnemen met ons service center op 0591570290.

  Als een klant zijn updates niet krijgt raden wij hem ook aan om contact op te nemen met ons service center.

 18. Nou ik had er vanmorgen nog last van hij was vannacht weer uit gegaan.. wat een slechte reactie trouwens!

 19. Even Asus verdedigen: volgens mij hebben ze een super-service.
  TF101 was door m’n dochtertje op de grond gepleurd waardoor de aan-knop niet meer wilde.
  Woensdagavond reparatie gevraagd op de website. Donderdagmorgen is’ie opgepikt, naar Tsjechië verscheept, maandagmiddag was’ie terug. Perfect hersteld, gratos.

  Probeer dat maar ergens anders!

 20. In België nog steeds geen update voor handen. Ben benieuwd hoe lang dit nog zal duren.

 21. Ben A-technisch dus keurig update geinstalleerd,
  nu ineens batterij leeg en opladen, blijft bij logo ee-pad hangen.
  Toetsenbord eraf gehaald en aan en uit geprobeerd te doen, maar helaas,
  staat nu nog in de oplader, die inmiddels erg warm wordt.
  Diversen spelletjes zijn van de week al vastgelopen.

  Heeft iemand nog tips?

 22. Hoihoi!
  ik heb mij tablet nu sinds oktober werkt super maar in december met kerst had ik een zwarte lijn door het beeld heen, klantenservice gebeld of het ergens anders aan kon liggen die jonge man heeft mij helemaal geholpen met een back-up te maken heeft hij me helemaal uitgelekt fabrieksinstellingen terug gezet werkte helaas niet.
  via de website moest ik z’n formulier invullen dat heb ik gedaan een dag later kwamen we heb ophalen en 2 dagen later had ik hem gerepareerd terug! prima toch!
  gr anne

 23. Beste G,
  dit was een reactie op de slechte service die ik dus niet slecht vind, want ik heb er een goeie ervaring mee!
  gr Anne

 24. Mijn transformer slaat meerdere keren per dag af en start dan weer op. Het zal toch niet zo zijn dat asus niet met een update komt om dit te verhelpen ?

  • Zie de reactie hierboven. Volgens ASUS moet het na een tijdje ophouden………

   • Het duurt nu al een heel tijdje vind ik. Als het vanzelf op moet houden dan had dat mijn inziens allang gebeurd moeten zijn.
    Ik proef uit de reactie van asus een beetje dat ze er niks aan gaan doen ??

    • Er zijn verhalen bekend waarbij een ‘factory reset’ een oplossing zou bieden. Mocht je dat willen proberen, dan raad ik je aan om met ‘Titanium Backup’ al je apps en gegevens te backuppen.

     Na de factory reset kun je je apps één voor één installeren. Het is mogelijk dat de problemen veroorzaakt worden door een app die niet compatible is met Android 4.0.

 25. Hee, iemand een idee of de “factory reset” na upgrade naar android 4 hem toch terug zet naar android 3 of 4?

  Ik wil de upgrade naar 4 wel proberen, maar als hij niet meer werkt wil ik hem toch terug zetten naar 3 (en dan weer alle data die ik heb geback-upt terug zetten). Als hij vervolgens bij versie 4 blijft heeft dat geen resultaat en weet ik niet of ik hem wel moet upgraden.

  Alvast ebdakt voor het antwoord!

 26. Als je de update naar 4 gedaan hebt krijg je hem niet meer terug naar 3. Ook niet met een factory reset.

 27. Ik heb mijn Asus Transformer nog maar net en wou hem updaten naar 4.0, maar volgens de tablet is er geen update beschikbaar. Zal Asus hem weer offline hebben gehaald?

 28. Net ASUS gesproken op het telefoonnummer in de reacties en ze geven aan dat de problemen onderkent zijn.

  Er komt een nieuwe update die de sleep of death (niet meer wakker worden uit standby) zou moeten verhelpen. De contactpersoon gaf aan dat de update afgelopen weekend zou komen maar dat deze week wordt verwacht.

  Voor ons asus liefhebbers met problemen op de TF101 gelukkig een happy vooruitzicht.

  Er werd echter ook gezegd als de problemen aanhouden dan moet de tablet aangeboden worden voor reparatie. hmmmmmm dat is toch wat minder.

  Ik heb overigens een TF101 van de eerste lichting in nederland, mogelijk zijn er meer als mij en hebben de latere versies geen problemen.

  Grt Alex

 29. Beste Alex,wat versta je onder een tf101 van de eerste generatie?

  • Alfonso, ik bedoel eerste levering van tf101 in nederland, zeg maar de allereerste boot met transformers die in nederland zijn uitgeleverd.

   PS: Eerste generatie heb ik niet gebruikt in mijn comment, wel heb je van de TF101 natuurlijk latere versies (levering) die mogelijk nieuwere hardware (chips) hebben maar het blijft dan altijd nog een TF101.

   grt Alex

 30. Heb net een update firmware van asus gehad. Mijn geluid is weer harder ! Panoramafoto`s maken werkt nu ook ineens ! Of het spontane rebooten nu afgelopen is zal de tijd uit moeten wijzen. Ben er tot nog toe blij mee en ook gerustgesteld nu asus er wat aan doet.

 31. Is de update automatische binnen gekomen of moet je hem ergens vandaan halen.

  • kwam bij mij automatisch binnen, dus kreeg rechtsbeneden in het scherm de boodschap dat de update er was.

  • het spontaan rebooten doet ie na de firmware update nog steeds ! Voor de rest werkt ie nu prima.

   • Hier ook, de update op de ICS update heeft even perfect geleken, vanmorgen echter weer compleet leeg, terwijl hij gisteravond vol van de lader is gekomen.
    Was weer niet op starten, moet power weer 10 seconden vasthouden om dan een volledige herstart te krijgen. Ben hier behoorlijk ziek van, wat een gepruts!

   • Jammer dat het bij jullie nog steeds geen oplossing heeft geboden. Bij mij is er ook na de 2e update geen vuiltje aan de lucht. Doet alles nog als voorheen alleen beter en wat sneller.
    Wellicht is er bij degenen waar de tablet steeds opnieuw opstart iets anders aan de hand. Ik zou nog eens goed door alle geïnstalleerde apps heengaan. Zijn jullie systemen tussendoor ‘geroot’?

 32. Bij mij zijn de problemen voorlopig (toch al 3 dagen) van de baan.
  Ik heb gebeld naar ASUS. Zij raadden me aan om mijn toestel te rooten. Dat heb ik gedaan en daarna ook nog eens via instellingen terug naar fabrieksinstellingen geplaatst en nu lijken de problemen (opflakkeren uit slaapstand, uitvallen en moeilijk terug opstarten, hoog batterijverbruik,…) verdwenen. Ik merk alleen nog een iets hoger batterijverbruik in standby dan vroeger. Hopelijk wordt dit met een bugfix opgelost.
  Aanrader: bij backup, via instellingen, kan je een backup op de googleservers laten plaatsen. Na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen worden dan alle eerder geïnstalleerde apps automatisch teruggeïnstalleerd. Spaart heel wat tijd uit.

 33. ik heb van mijn vrouw een viewsonic gekregen heb er een paar maanden plezier aan beleefd. nu is hij uitgegeaan en wil niet meer starten wie kan mij helpen of waar vind ik informatie.

  of moet ik hem gewoon weg gooien ben al meer als een week bezig word er langzaam gek van.

  gr. Arie

 34. Ik krijg zojuist een OTA update binnen voor de eerste generatie Transformer (TF101) met Kernel 2.6.39.4 en Build 9.2.1.27-20120615.

  Op internet blijkt deze inderdaad half juni in de VS te zijn verschenen, maar pas vorige week in andere landen (Oost-Europa, Brazilië). Anderen die dezelfde update krijgen? En zijn er release notes te vinden? Tot nu toe nog niets gevonden…

 35. ik heb deze update dit weekend reeds gekregen. Ik merk niet dat er iets veranderd is. Tablet werkt prima

 36. Laatste update binnen en mijn tranformer werkt weer als vanouds. Geen spontane herstarts meer gehad sinds 2 dagen. Zoals het er nu uitziet hier kan ik geen fouten meer ontdekken. Heel tevreden dus.

 37. Na de laatste update van Asus TF101 kon ik mijn batterij niet meer opladen heb naar Asus gebelt en werd heel vriendelijk tewoord gestaan hoe ik het probleem kon oplossen door hem weer op de fabrieks instellingen terug tezetten maar helaas was de batterij zo leeg dat dit niet kon en heb toen een reperatie aanvraag gedaan via de website van Asus en toen werd deTF101 de volgende dag al opgehaalt en een week later had ik hem weer terug na de apps en de e-ail weer tehebben geinstaleerd werkt alles weer perfect ik was al heel blij met mijn EEpad maar nu na deze geweldige service van Asus ben ik er nog blijer mee want ze laten je daar niet in je hemd staan. Bedankt Asus perfecte Service.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.