Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief

De Acer Iconia Tab W700 en de Iconia Tab W510 zijn Acer’s eerste Windows 8-tablets. De Acer W700 is een volwaardige tablet-pc, wat groter dan normaal, en heeft een speciaal ontwikkeld docking station. De Windows 8-tablet moet eind 2012 te koop zijn. In onderstaande tekst en rechts bij de specificaties lees je alles over deze Acer tablet. Als je de Acer Tab W700 kunt kopen dan lees je dat in het tabblad ‘prijzen’ hierboven.

Let op: Gedurende 2013 zijn nieuwe versies uitgebracht die geen Bluetooth toetsenbord en stand hebben maar in plaats daarvan een Tablet sleeve met daarin een toetsenbord. Deze sleeve kan ook dienen als tablet stand. Dit artikel is geüpdatet met links naar alle drie de varianten. Foto’s van deze accessoires vind je onderaan dit artikel.

Ontwerp

Kijkend naar het design van deze Windows 8 tablet van Acer valt ons niet heel veel bijzonders op. De tablet oogt wat vierkant terwijl afgeronde hoeken juist in de mode zijn, kijkend naar de iPad en de nieuwste Android-tablets. De tablet is niet de dunste maar gezien de specificaties, die later besproken worden, kan dat ook niet.

Het docking station van de Acer Iconia Tab W700 oogt daarentegen wel stijlvol en intuitief. Zoals je in onderstaande video kunt zien is de houder op verschillende manieren te positioneren met behulp van een losse accessoire die je op verschillende manieren achter in het docking station kunt schuiven.

Beeldscherm

Het beeldscherm is wat groter dan dat we van een tablet-pc gewend zijn, namelijk 11,6 inch. De resolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels, met andere woorden: je kunt Full HD video’s bekijken op deze tablet, zoals ook op het kleinere broertje de W510 het geval is.

Het LED-beeldscherm ondersteunt multitouch met een maximum van 10 aanraakpunten. Het beeldscherm is capacitief.

Acer W700 hardware

Aan boord bevindt zich de nieuwste, alweer derde generatie, van Intel processoren. Deze nieuwe ATOM-processor is energiezuinig en speciaal ontwikkeld voor dit soort tablet-pc’s. De snelheid bedraagt 1,4 GHz en wordt ondersteund door 4 GB RAM geheugen.

Net als de W510-tablet heeft deze Iconia Tab W700 veel aansluitopties aan boord. Onder andere 3 USB-poorten, waarvan zeker één microUSB 2.0-poort, een microHDMI en, wat opvallend is, een Thunderbolt-poort. De USB-poorten zijn erg handig omdat je waarschijnlijk regelmatig de behoefte hebt om tijdelijk een toetsenbord en/muis aan te sluiten om tijdelijk wat productiever te kunnen zijn.

Docking station

Het docking station van deze Acer Iconia W700 tablet is innovatief te noemen, maar of het handig is moeten we nog beoordelen. Om het docking station te positioneren heb je namelijk een hoekige plaat nodig die zorgdraagt dat de Iconia Tab W700 rechtop blijft staan. Hierdoor heb je wel verschillende hoeken, zoals een landscape-modus met een lichte kanteling of een portrait-modus waarbij de W700 bijna rechtop staat.

Let op: Gedurende 2013 zijn nieuwe versies uitgebracht die geen Bluetooth toetsenbord en stand hebben maar in plaats daarvan een Tablet sleeve met daarin een toetsenbord. Deze sleeve kan ook dienen als tablet stand. Dit artikel is geüpdatet met links naar alle drie de varianten. Foto’s van deze accessoires vind je onderaan dit artikel.

Oude tablet stand en los Bluetooth toetsenbord

Nieuwe Tablet sleeve met toetsenbord

 

Acer Iconia Tab W700 kopen

Wil je deze Acer W700 kopen? Dat kan vanaf begin 2013. Alle prijzen van de Acer W700 vind je in het prijs overzicht. Ook hebben we de links naar alle verkooppunten verzameld in een Acer W700 kopen artikel.

Acer Tab W700 foto’s

Enkele foto’s afkomstig van The Verge.

Iconia Tab W700 review

Hier zie je de eerste beelden van deze Acer tablet in de vorm van een hands-on review die we maakten in september 2012: Acer W700 hands-on review.

16 reacties

 1. Beschikt deze Acer zoals zoveel andere Windows tablets ook over een achter het scherm ingebouwde digitizer, zodat deze ook nauwkeurig met een pen te bedienen is?

  Dat is voor mij en veel andere professionals een must, omdat een tablet alleen via een digitizer tot op pixelniveau met een pen te bedienen is.

 2. Uiteraard Frank. en hier zal gewoon software voor zijn die dit regelt die je anders wel van een third party vandaan kan plukken.

 3. Ivy bridge een Atom processor???
  Denk dat je er een Ivy bridge core-i ULV van moet maken

 4. Beschikt de W700 nu over Windows 8 Pro of Windows RT. Wordt me nergens duidelijk. Zelfs de website van Acer is niet duidelijk.

 5. Beschikt de W700 nu over Windows 8 Pro of Windows RT? Wordt me nergens duidelijk. Zelfs de website van Acer is niet duidelijk.

 6. Hey

  De processor van deze tablet is waarschijnlijk een Intel I3 dualcore processor met een snelheid van 1.40 GHZ. Het is een stevige processor die meerdere taken tegelijk aan moet kunnen.

 7. @Michel De tablet beschikt over een Intel processor, (i3 of i5 afhankelijk van de versie) dat betekent dat er een volwaardige versie van Windows 8 op draait. De Windows RT versie is alleen voor tablets met een ARM processor.

 8. Hoe kan ik hierop office installeren?

  • Dat dien je zelf te kopen (online of in een winkel) en kun je dan gewoon installeren net als bij een normale Windows computer. Office draait in Windows 8 nog gewoon in de desktop-omgeving

 9. Hoeveel USB aansluitingen zitten er nou werkelijk op? sommige sites vertellen echt onzin in de specificaties! want diegene met sleeve komt 31 januari en met docking vond ik hem juist fijn met 3 USB… Weet iemand dit hoeveel er dat zijn in de nieuwe versie met sleeve+keyboard?

 10. Dag Geffrey, ik heb de nieuwe versie en er zit inderdaad maar 1 USB aan de zijkant.
  Verder is de sleeve wel handig. je hebt altijd je toetsenbord bij je.

  • Hallo Sjaak,

   2 vragen:
   - waar zitten de speakers en geven ze goed geluid? (om te Skypen)
   - zit er nu wel of niet een digitizer in voor bediening met pen?

   Groet,
   Rob

 11. Wie gebruikt de Iconia W700 voor professionele doeleinden ? Kan ik de Iconia W700 gebruiken als een volwaardige laptop die Office pro draait, excel, outlook, ppt, …

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.