AndroidNieuws iOSNieuws WindowsNieuws Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
2 oktober 2012

Vaker televisie kijken dankzij de tablet-pc

Interessante resultaten komen boven tafel naar aanleiding van Amerikaans onderzoek naar de relatie tussen het tablet-gebruik en het televisie-kijkgedrag van consumenten. In tegenstelling tot de verwachtingen van de onderzoekers is de tablet-pc geen concurrent van de televisie. Het tegendeel is zelfs waar. De tablet-pc zorgt, volgens de analisten van TDG Research, juist voor een toename van het aantal televisie-kijkers.


Eerder onderzoek wees uit dat de tablet populair is tijdens het televisie kijken. Ook het onderzoek van TDG Research geeft dit aan. Meer dan tachtig procent van de tablet-bezitters geeft aan de tablet graag te gebruiken tijdens het kijken naar de tv.

De hypothese van de analisten, dat de tablet-pc vaak gebruikt wordt in plaats van het tv kijken, lijkt onjuist. Op de vraag of men door het gebruik van de tablet-pc minder, evenveel of juist meer televisie is gaan kijken werd verrassend geantwoord. Vijftien procent van de tablet-gebruikers zegt door het gebruik minder naar de tv te kijken. Maar liefst negenendertig procent zegt juist meer naar de televisie te kijken. Zesenveertig procent zegt geen verandering te hebben opgemerkt.

Het verschil is het grootst in de groep 18 tot 49-jarigen. Bij 50-plussers is geen verschil op te merken en kan geconcludeerd worden dat de aanschaf van een tablet-pc geen invloed heeft op het kijkgedrag.

Hoeveel vaker, en of men ook langer tv kijkt dankzij het tablet-gebruik is onbekend.

Of consumenten daadwerkelijk meer opletten tijdens het tv kijken is niet bekend. Eerder onderzoek wees uit dat de tablet-pc afleidt tijdens het tv kijken.

Meer informatie: tv kijken op je tablet

Onderzoek (betaald): TDG Research
Via: Emerce.com

  • Schermdiagonaal 9.7 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 241.2 x 185.7 x 9.4
  • Processor A5X chip (dual-core)
  • Gewicht 652
  • Opslagruimte 16 GB / 32 GB / 64 GB /
  • Introductiedatum maart 2012
Alle specificaties >

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.