Review: DODOcase voor de Nexus 7

0

Het compacte formaat van de Nexus 7 maakt hem ideaal om in je binnenzak met je mee te dragen. Maar zodra je de tablet vaak met je mee gaat nemen is een goede bescherming aan te raden. De DODOcase voor de Nexus 7 levert deze bescherming. Onze Nexus zit alweer enkele weken in de case, dus het is tijd om onze ervaringen met jullie te delen.

DODOcase

De case dankt zijn naam aan de uitgestorven vogel, de Dodo. Het doel van de DODOcase is het uitsterven van Nexus 7 tablets te voorkomen, zo lezen we op het label aan de binnenkant van de case. De Amerikaanse producent zegt expert te zijn op het gebied van boekbinden. Deze kennis is toegepast op de DODOcase. De gelijkenis met een hardcover boek is dus niet toevallig.

Van de buitenkant oogt de case als een boek en dat geeft hem direct een stijlvol uiterlijk. Je tablet wordt daarmee iets minder ‘nerdy’ een een stuk anoniemer. De case voelt behoorlijk degelijk en slijtvast aan en biedt voldoende stevigheid. Onze case heeft aan de binnenzijde een nette zwarte afwerking. Je kunt ook kiezen voor een paarse variant.

De case wordt gesloten met behulp van een elastiek over de lengte van de case. Het elastiek versterkt de associatie met een notitieboekje.

De Nexus 7 bevestigen

De Nexus 7 zit bijzonder stevig in de case. De producent heeft voor de bevestiging dan ook geen klemmetjes of elastieken gebruikt, maar simpele lijmstrips. Je lijmt de tablet dus in de case. Dit zal voor sommige gebruikers even slikken zijn, want de bevestiging lijkt daardoor redelijk onherroepelijk. Gelukkig is dat niet waar, want volgens de producent kunnen de lijmstrips vele malen gebruikt worden. Je kunt de tablet dus gewoon weer verwijderen en later terug plakken.

En ook deze keuze draagt bij aan de gelijkenis met een boek. De case is daardoor niet onnodig dik en heeft geen rare uitsparingen. Hij blinkt uit in zijn eenvoud.

Gebruik

Wanneer je de case opent, wordt de Nexus 7 direct ingeschakeld. Door een magneetje in de cover weet de Nexus 7 precies wanneer de case geopend of gesloten wordt.

De Nexus 7 kan in combinatie met de DODOcase in meerdere posities gebruikt worden. De meest voor de hand liggende positie is de ‘boek-methode’. De tablet ligt rechtop en de case vormt een boek.

Wanneer je de case geopend plat op tafel legt, dan ligt de Nexus 7 in een kleine hoek naar je toe. Je kunt dan eenvoudiger in landschap positie typen op het scherm. Toch vinden we de hellingshoek bij deze methode niet toereikend. De tablet ligt nog iets te plat, waardoor het scherm gemakkelijk spiegelt en typen niet echt natuurlijk aanvoelt.

Een derde methode maakt gebruik van het plastic clipje aan het elastiek. Je zet de case in landschapmodus overeind, zoals je een open boek even omgekeerd weglegt. Het plastic clipje voorkomt daarbij dat de twee helften van de case uit elkaar schuiven. Deze positie is het gemakkelijkst om video te kijken op de tablet.

Conclusie

De DODOcase valt bij ons in de smaak omdat hij de Nexus 7 beschermt, maar ook een chique uitstraling geeft. De tablet zit wat anoniemer in je binnenzak, omdat de meeste mensen zullen denken dat het een notitieboekje is.

Door de dunne en stevige materialen maakt het de tablet niet onnodig dik, waardoor de Nexus 7 net zo mobiel blijft als zonder case. Hij is eenvoudig te openen en te sluiten. Als bonus hoef je daarbij de tablet niet eens aan of uit te schakelen.

Met de DODOcase wordt bewezen dat een goede accessoire niet geavanceerd hoeft te zijn. Hij blinkt uit in eenvoud en bewijst eens te meer het oude principe ‘less is more’.

De DODOcase is te koop op MobileFun.nl, een goede plek voor je Nexus 7 accessoires. Zij leveren de DODOcase ook voor de iPad 4 en later voor de iPad Mini.

Foto’s

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer