Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
9 mei 2012
Bron: Apple

Apple’s recyclingprogramma nu ook in Nederland voor je iPad en iPhone

Een blik op het Nederlandse ‘reuse & recycling-programma’ van Apple leert ons zojuist dat het voortaan ook mogelijk is om je oude iPad of iPhone direc t bij Apple in te leveren. Voorheen was het alleen mogelijk om Apple computers en laptops in te ruilen bij de Apple Store. Eerder al schreven we dat het waarschijnlijk was dat ook een Nederlands recyclingprogramma zou worden opgezet voor de mobiele apparaten van Apple. Je kunt alle oude iPhone- en iPad-modellen inleveren. Voor dit recyclingprogramma werkt Apple samen met Dataserv.

De waarde van je in te ruilen toestel is afhankelijk van het model iPad of iPhone en eventuele beschadigingen en de aanwezigheid van de originele netsnoer.


In onderstaande voorbeelden gaan we er vanuit dat het toestel volledig werkzaam is, onbeschadigd is en dat de originele netsnoer meegezonden wordt. Deze bedragen worden op je rekening gestort. Je hoeft dus niet per se bij de Apple Store een ander Apple product te kopen.

  • iPad 2 WiFi 16 GB: €190,-
  • iPad 2 3G 32 GB: €67,-
  • iPad 1 WiFi 64 GB: €89,-

Bovenstaande bedragen kunnen veranderen in de loop van de tijd. Het valt op dat sommige luxere apparaten minder opbrengen dan de goedkopere iPads.

Wil je zelf kijken wat jouw iPad of iPhone nog opbrengt? Ga dan naar het Apple recyclingprogramma.

Dit zijn de stappen die je moet doorlopen:

  1. Ga naar het Apple recyclingprogramma en bekijk de waarde van je oude Apple toestel. Als je akkoord gaat met het bedrag dan kun je je gegevens invullen
  2. Je krijgt een bon die je kunt printen. Verpak je iPad in een pakket en plak de bon er op. Je kunt het pakket gratis inleveren bij een postkantoor
  3. Indien alles akkoord wordt bevonden door Dataserv krijg je binnen 30 dagen het geld gestort op je rekening. Indien er iets niet klopt neemt Dataserv contact met je op of wordt het pakket naar je teruggestuurd. Lees hier alle voorwaarden.

Bij Coolblue kon je al je oude tablet inleveren. Ook je Android tablet is in te leveren bij Coolblue. Het is slim om beide recyclingcampagnes met elkaar te vergelijken.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.