Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus review [VIDEO]

0

In deze Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus review nemen we deze Samsung tablet eens goed onder de loep. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van deze 7-inch Android tablet. Welke aspecten zijn verbeterd na de originele Galaxy Tab, die in 2010 het levenslicht zag. En op welke aspecten kan deze Samsung tablet zich matchen met haar luxe broer, de Galaxy Tab 7.7 (review)? Of legt de Tab 7.0 Plus het volledig af? Bekijk onze test resultaten in deze tablet review, waar we natuurlijk ook weer een video van hebben gemaakt.

De in deze tablet review gebruikte tablet is de Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus N. Dit is een Duitse versie van de Galaxy Tab 7.0 Plus. Behalve enkele minieme uiterlijke wijzigingen zijn er geen veranderingen aangebracht in de Tab 7.0 Plus N ten opzichte van de ‘normale’ variant.

Behuizing

De behuizing van de Galaxy Tab 7.0 Plus is van plastic. Ondanks dit feit voelt de Tab 7.0 Plus goed en stevig aan. Blijkbaar voldoet een harde plastic behuizing op een 7 inch tablet, terwijl we bij verschillende plastich behuizingen van 10-inch tablets onze vraagtekens zetten bij de stevigheid van het apparaat. Bij deze 7-inch Samsung tablet blijkt weer eens dat zo’n plastic behuizing geen minpunt hoeft te zijn.

Wat wel een minpunt is van het gebruik van deze gladde vorm van plastic is het volgende. Bij langdurig gebruik of tijdens wat intensiever gebruik of in een zeer warme ruimte viel het me op dat je vingers lichte zweet- of vocht afdrukken achterlaten op de tablet. Naast dat dit niet zo mooi oogt, is het ook erg onhandig, omdat de tablet dan gladder kan worden en eventueel sneller uit je handen kan glijden.

Design

Natuurlijk zorgt een plastic behuizing voor een ander aanzicht dan bijvoorbeeld een geborsteld aluminium behuizing. Bij de Galaxy Tab 7.0 Plus is dat geen uitzondering. Het gebied te zeggen: je moet er van houden. Persoonlijk heb ik hier geen bezwaren tegen als je puur kijkt naar het ontwerp.

Boven: Tab 7.7 - Midden: Tab 7.0 Plus - Onder: Galaxy Tab (2010)

Wat wel een beetje tegenvalt is het ontwerp van de Galaxy Tab 7.0 Plus. De hoekige uitstraling is wat verminderd, maar de dikte (1 centimeter exact) in combinatie met het plastic resulteert in een wat simpel ontwerp. Ook hier moeten we bekennen dat de allereerste Galaxy Tab, de voorganger van deze tablet-pc, niet moeder’s mooiste was.

Formaat

Een 7-inch scherm lijkt nog niet populair te zijn bij het grote publiek. Wat daar de reden van is, naast het beperkte aanbod, is mij onbekend. Toch wil ik iedereen die een tablet-aankoop op het oog heeft adviseren om de 7-inch modellen niet uit het oog te verliezen. Ook de Galaxy Tab 7.0 Plus bewijst maar weer eens dat een 7-inch model erg handig en vooral praktisch kan zijn. Het formaat is daarom voor mezelf niet direct een reden om deze Samsung tablet-pc af te schrijven.

Beeldscherm

Het beeldscherm is, vergeleken met de orginele Galaxy Tab, weer verbeterd. De beoordeling van 3,5 ster is in dit geval meer dan verdient. Op alle aspecten, zoals kleurweergave, helderheid, kijkhoek en contrast, scoort de Galaxy Tab 7.0 Plus bovengemiddeld. Deze tablet steekt de kroon ten opzichte van alle andere budget tablets (< 300 euro) die we tot nu toe getest hebben. Ok, het is geen iPad of Galaxy Tab 10.1-scherm als je kijkt naar de kwaliteit. Maar het PLS scherm, gemaakt door Samsung zelf, kan nog zeker een jaar of twee mee.

Audio

Op het gebied van audio scoort de Galaxy Tab 7.0 Plus exact het tegenovergesteld als de Galaxy Tab 7.7. Oordeelden we in de Galaxy Tab 7.7 review nog dat de kwaliteit van haar speakers uitstekend is maar de positionering van deze speakers uiters slecht. Bij de Galaxy Tab 7.0 Plus review is ons oordeel exact het tegenovergestelde: de plaatsing van de speakers, aan de voorkant naast het scherm, is uitstekend. Echter, de geproduceerde geluidskwaliteit is op zijn best matig te noemen.

Camera’s

Net als bij de Samsung Tab 7.7 ondervonden we wederom de matige kwaliteit van de foto’s die de Tab 7.0 Plus maakt. De camera’s zijn een handige feature als je een foto wilt maken zonder dat je een andere optie hebt. Maar meer hoef je je er niet bij voor te stellen.

Besturingssysteem

Het besturingssysteem is Android 3.2 wat prima functioneert. De Samsung TouchWiz gebruikersinterface, die wederom is geïnstalleerd op deze Samsung tablet, is wederom weer overbodig.

Browsen met flash gaat goed. Ook het zoomen in de browser werkt goed, al kan er soms een zeer korte vertraging optreden.

Vergelijking Galaxy Tab 7.7 vs. Galaxy Tab 7.0 Plus

In een ander artikel, wat later zal verschijnen, lichten we de verschillen tussen de Galaxy Tab 7.0 Plus en de Galaxy Tab 7.7 nader toe. Samengevat kunnen we melden dat de twee grote verschillen liggen in het design van de tablet en in het beeldscherm. De Tab 7.0 Plus is gemaakt van plastic, is minder dun en oogt minder elegant dan de iets grotere broer. Daarnaast zal blijken dat het beeldscherm van de Galaxy Tab 7.7 een stuk beter is dan die van de Galaxy Tab 7.0 Plus.

Galaxy Tab vergelijk

Links: Galaxy Tab 7.0 Plus - Rechts: Galaxy Tab 7.7

Pluspunten Galaxy Tab 7.0 Plus

 • Prima beeldscherm;
 • Goede positionering van de speakers;
 • Prima, bovengemiddelde prestaties;
 • Prima prijs-kwaliteit verhouding. Bekijk hier de actuele prijzen van alle modellen.

Minpunten Galaxy Tab 7.0 Plus

 • Simpel design;
 • Middelmatige kwaliteit van de speakers;
 • Matige camera;
 • Oudere software (Android 3) zonder update garantie voor Android 4.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus review video

Concluderend

Ik heb de allereerste Galaxy Tab, die ik zelf in mijn bezit heb, wel eens gekscherend de Nokia 3210 van de tablets genoemd. Deze Galaxy Tab was namelijk een wat lompe maar wel degelijke tablet die het simpelweg altijd deed. Geen topprestaties, geen innovatieve software. Gewoon de dingen doen die het moet doen. Wat dat betreft is de Galaxy Tab 7.0 Plus een waardige opvolger van de eerste Samsung tablet uit 2010. Over de meest belangrijke aspecten zijn we redelijk tevreden tot tevreden (3 tot 4 sterren in de beoordeling). De tablet scoort op vrijwel alle punten gemiddeld, en op enkele belangrijkere zaken, zoals het beeldscherm en de prestaties, licht bovengemiddeld. Opvallend is de goede positionering van de speakers, maar de kwaliteit van deze speakers valt dan weer tegen.

Gezien de prijs van de Galaxy Tab 7.0 Plus, momenteel (maart 2012) ruim 300 euro, kunnen we de tablet aanmerken als een aanrader. 300 euro is geen gering bedrag voor een 7-inch tablet, dat beseffen we ons. Echter, hiervoor krijg je een degelijke tablet die we absoluut geen budget tablet willen noemen met op belangrijke punten bovengemiddelde prestaties.

Als Samsung in de nabije toekomst ook nog eens een Android 4 update wil beloven, wat het bedrijf tot nu toe niet heeft gedaan, dan is het feest helemaal compleet.

Galaxy Tab 7.0 Plus test foto’s

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 3
 • Schermresolutie 1024 x 600
 • Afmetingen 194 x 122 x 10.0 mm
 • Processor Dual core
 • Gewicht 345 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook x2, ASUS FonePad en Nexus 5. Probeert in zijn vrije tijd de tablet regelmat... Lees meer

Reageer