Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
25 april 2012
Bron: ASUS

Transformer TF101 OTA update moet problemen verhelpen (nu in VS)

ASUS heeft bekend gemaakt dat momenteel een software update wordt uitgerold in de VS waarbij verschillende bugs, waaronder de systeem stabiliteit, worden verholpen. Gezien de snelheid van de uitrol van eerdere software updates kunnen we verwachten dat het niet lang zal duren voordat ook Nederlanders de nieuwe Android 4 software kunnen downloaden en installeren op hun ASUS Transformer tablet. Hopelijk zullen de software problemen, die ontstonden na de Android 4 upgrade van de tablet, met deze update worden verholpen. Een eerdere update verhielp deze problemen namelijk niet.

Verschillende gebruikers melden (zie comments) nog steeds problemen bij de TF101 van ASUS. Vooral het systeem lijkt instabiel, waardoor de tablet regelmatig uitvalt en alleen via een zogenaamde hard reset weer te starten is.


Dit zijn de release notes die ASUS publiceerde bij de aankondiging van deze OTA update (nummer 9.2.1.21), in het Engels:

  • Improves system stability
  • Improves email stability
  • Improves AppBackup App
  • Improves MyLibrary stability
  • Supports Wi-Fi Direct
  • Supports unzip in File Manager
  • Add restore tab function in Browser

Wij hebben de update nog niet ontvangen. Jij wel? Laat het weten in de comments, en we zullen het artikel updaten.

Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-eigenaar en redacteur van TabletGuide.nl. Na zijn studie is hij gaan werken bij de online afdeling van een van de grootste mobiele operators van Nederland als webanalist en online marketeer. Na enkele jaren besloot hij om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een korte carriere als freelancer zet hij zich momenteel fulltime in voor eigen online projecten.

3 reacties

  1. ik hoop dat we het snel krijgen,want dit is niks.wifi duurt na de div.update s,nog erg lang.soms zolang dat je een bak koffie kan zetten.mijn wifi op een oude dell is eens zo snel.

  2. Vandaag binnen gekregen (ik heb mijn tf101 uit de VS meegenomen) en het lijkt tot nu toe stabieler. Geen crashende browser meer gehad vandaag. We wachten af….

  3. Ik wil niemand ontmoedigen, maar de nieuwe upgrade, die in de US reeds uitgerold werd, maakt de zaken alleen maar erger. De internationale forums staan vol reacties van ontgoochelde en gefrustreerde gebruikers.

    Nieuwe problemen:

    - Unmounten van external storage bij uitgeschakeld scherm
    - Batterijniveau daalt spectaculair
    - Stotterende weergave van video (720p en hoger)
    - …

    Asus slaagt er nog steeds niet in om ICS stabiel te krijgen, en blijft ondertussen klagende gebruikers met een ‘doe een factory reset’ - kluitje in het riet sturen, goed wetende dat dit geen ene moer helpt.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.