Inloggen RegistrerenTip ons Contact Nieuwsbrief Over ons
TabletGuide.nl
8 juni 2012

Google toont Chrome voor Windows 8 Metro

chrome_in_metro

Google heeft vandaag het eerste screenshot vrijgegeven van Chrome voor Windows 8. In uiterlijk niet spannend, want Chrome blijft gewoon Chrome, een snelle en simpele browser. De browser is wel aangepast voor gebruik in de Windows Metro omgeving. Hierdoor is de browser beter geschikt voor gebruik op Windows tablets. Daarnaast ondersteunt het in de nieuwe versie ook Windows 8 functies als snapview en charms. Chrome zal alleen beschikbaar zijn voor Windows 8 en niet voor Windows RT. Microsoft laat andere browsers dan Internet Explorer niet toe op het mobiele OS.

Windows Metro

Chrome voor Windows 8 zal in zowel de desktop als de Metro omgeving van Windows draaien. De desktop omgeving is het Windows wat we allemaal kennen. Metro is een nieuwe Windows lay-out, speciaal ontwikkeld voor tablets.


Google werkt aan ondersteuning voor Windows Charms. Dit zijn standaard functies die in elke Metro app gelijk zullen zijn. Deze functies zullen zijn: zoek, deel, apparaten, instellingen en start.

Daarnaast zal Chrome ook snapview ondersteunen. Snapview ondersteuning zorgt ervoor dat een app een ‘ingeklapte’ variant krijgt. In één scherm passen dan meerdere ‘ingeklapte’ apps waardoor multitasking nog gemakkelijk wordt.

Windows RT

Chrome zal alleen beschikbaar zijn voor Windows 8 gebruikers. Microsoft geeft momenteel geen toestemming om concurrerende browsers te installeren onder Windows RT. De Windows versie voor ARM apparaten zal geleverd worden met Internet Explorer 10 en als gebruiker lijk je tot die browser te zijn veroordeeld.

We wachten af hoe lang Microsoft dit standpunt kan vasthouden. Het zal niet de eerste keer zijn dat de producent beboet wordt wegens concurrentievervalsing.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Windows 8 en Windows RT nieuws? Schrijf je dan in voor Windows Tablets Nieuwsbrief.

Auteur: Edwin van der Palen

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is tablet freak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterlijk van de website. Daarnaast schrijft hij dagelijks artikelen en hij verschijnt regelmatig in de reviews op TabletGuide.nl. Hij werkt momenteel voor een online marketingbureau in Den Bosch.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.

*


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.